Sport

Amendă record și suspendare drastică pentru un patron din NBA. Motivele care au stat la baza pedepsei

NBA l-a amendat cu 10 milioane de dolari și l-a suspendat un an pe patronul celor de la Phoenix Suns, echipă profesionistă de baschet din NBA.
14.09.2022 | 16:46
Amenda record si suspendare drastica pentru un patron din NBA Motivele care au stat la baza pedepsei
Amendă record pentru patronul celor de la Phoenix Suns, Robert Sarver. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

National Basketball Association (NBA) a făcut anunțul marți. Astfel, proprietarul celor de la Phoenix Suns, Robert Sarver, a fost suspendat pe un an și a primit amenda maximă permisă de regulamentele celor de la NBA, 10 milioane de dolari.

Robert Sarver, pedepsit pentru comportament rasist și sexist

Robert Sarver, proprietarul celor de la Phoenix Suns, a primit sancțiuni drastice din partea NBA, după ce, la 4 noiembrie 2021, a fost acuzat de comportament sexist și rasist. Sesizarea celor de la NBA a plecat de la articolul publicat pe ESPN, în care apăreau informații despre declarațiile și comportamentul lui Robert Sarver.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru următorul an, Robert Sarver nu va putea să intre în nicio clădire a NBA și WNBA (Women’s National Basketball Association): „inclusiv orice birou, arenă sau centru de antrenament”, a spus NBA într-un comunicat.

De asemenea, Robert Sarver, nu va putea participa la niciun eveniment NBA sau WNBA, sau să reprezinte vreo echipă. De celalată parte, amenda încasată de patronul lui Phoenix Sans, este cea mai mare sancțiune financiară dată vreodată unei persoane în istoria baschetului profesionist.

ADVERTISEMENT

Robert Sarver a folosit de cel puțin cinci ori un cuvânt rasist

După ce s-a sesizat în urma articolului de pe ESPN, NBA a demarat o amplă anchetă printr-o firmă de avocatură din New York, în care a vorbit cu 320 de persoane, inclusiv foști sau actuali agenți din sfera lui Robert Sarver.

Anchetatorii NBA au răsfoit peste 80.000 de documente și alte forme de materiale. În final, rezultatele arată că Robert Sarver a folosit cel puțin de cinci ori cuvinte rasiste când vorbea despre alte persoane.

ADVERTISEMENT

Patronul lui Phoenix Suns a făcut comentarii cu înclinații sexuale la adresa angajatelor și a vorbit despre aspectul lor fizic. Rezultatele anchetei arată că, Sarver a avut un comportament umilitor față de bărbații și femeile angajate.

Amendă record pentru Robert Sarver

Potrivit presei de peste ocean, Robert Sarver a primit cea mai mare amendă primită vreodată de vreo persoană în lumea baschetului profesionist, 10 milioane de dolari. Banii vor merge în contul unor organizații care se ocupă cu lupta împotriva rasismului și misoginiei.

ADVERTISEMENT

Phoenix Suns este un club profesionist de baschet, care joacă în Divizia Pacific a Conferinței de Vest în NBA.

ADVERTISEMENT