Alegeri 2024

Amendă uriașă în Botoșani pentru vânzarea de băuturi alcoolice în ziua alegerilor locale

Sancțiuni de mii de lei pentru incidente electorale în județul Botoșani. Amendă uriașă pentru vânzarea de băuturi alcoolice lângă secțiile de votare
09.06.2024 | 18:33
Amenda uriasa in Botosani pentru vanzarea de bauturi alcoolice in ziua alegerilor locale
Amendă de 4.400 de lei pentru comercializarea și consumul de alcool lângă o secție de votare Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au informat că, în județul Botoșani, s-au înregistrat până la ora 15.00 18 incidente pentru infracțiuni electorale. Dintre acestea s-au confirmat doar cinci, pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 9.600 de lei.

Amendă uriașă în Botoșani pentru vânzarea de băuturi alcoolice în ziua alegerilor locale

Au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale și anume: 8 amenzi în valoare de peste 9.600 de lei și un avertisment. Totodată, s-a întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de fraudă la vot, au mai informat reprezentanții MAI.

ADVERTISEMENT

În comuna Trușești, polițistul aflat în serviciul de protecție al unei secții de vot  aprimit o sesizare legată de faptul că în apropierea secției se comercializează și se consumă băuturi alcoolice. „În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că aspectele sesizate se confirmă, motiv pentru care atât gestionarul localului care a comercilizat, cât și cei care au consumat au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 4.400 de lei”, au informat polițiștii.

O altă infracțiune a fost sesizată polițistului aflat în serviciul de protecție al unei secții din comuna Unțeni. Aici președinta secției a semnalat faptul că a identificat o persoană care a fotografiat buletinul de vot.

ADVERTISEMENT

„În urma verificărilor efectuate, a fost stabilită identitatea persoanei respective, este vorba de un bărbat de 48 de ani, din aceeași localitate. Față de acesta a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 1.000 de lei”, au precizat oamenii legii.

Tentativă de a influența alegătorii

O altă amendă a fost aplicată unei persoane care, la o secție de vot, influența alte persoane să voteze un anumit candidat. „A fost stabilită identitatea acesteia, fiind vorba despre o femeie de 66 de ani, din aceeași localitate. Față de aceasta a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 1.400 de lei”, au informat autoritățile.

ADVERTISEMENT

„În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră, în trafic, privind verificarea transportatorilor de persoane, au fost controlate 109 vehicule, fiind aplicate 27 de sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul rutier.

În acest moment, la nivelul județului sunt instituite 12 filtre rutiere pentru supravegherea și controlul traficului rutier.

ADVERTISEMENT

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme”, au mai precizat reprezentanții MAI.

ADVERTISEMENT