News

Amendă uriașă pentru o femeie care și-a abandonat câinii pe stradă. Polițiștii din Timiș nu au avut milă

Amendă uriașă pentru o femeie care și-a abandonat câinii pe stradă în Timiș. Polițiștii nu avut milă de aceasta și au amendat-o usturător.
22.03.2023 | 23:20
Amenda uriasa pentru o femeie care sia abandonat cainii pe strada Politistii din Timis nu au avut mila
Amendă uriașă pentru o femeie care și-a abandonat câinii. Foto: Tion
ADVERTISEMENT

Amendă uriașă pentru o femeie din Timiș, care și-a abandonat câinii pe stradă fără niciun motiv și fără niciun drept. Polițiștii au descoperit animalele în comuna Șag și au identificat-o pe femeie cu ajutorul camerelor de supraveghere, care surprindeau fix momentul în care aceasta dă jos din mașină câinii și îi abandonează.

Amendă uriașă pentru o femeie din Timiș

În urma acestui incident, care a fost înregistrat pe 12 martie, femeia, care era proprietara animalelor, a fost amendată cu 3.000 de lei. Se poate considera că femeia a scăpat ușor, pentru că amenzile în acest caz pot ajunge la 12.000 de lei, mai ales după ce Poliția Animalelor și-a intrat în drepturi în țara noastră.

ADVERTISEMENT

“Potrivit legii, abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului pe domeniul public, fără hrană, adăpost și tratament medical. Deținătorii de animale au obligația de a le asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, etc. următoarele: un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare sub supraveghere, îngrijire și atenție”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara, conform Tion.

Un bărbat din Buzău nu a mai fost atât de norocos și a primit o amendă de 12.000 de lei, amenda maximă, pentru că a abandonat șapte pui de câine pe stradă. Și acest individ a fost filmat de camerele de supraveghere, care nu are acum de ales și trebuie să plătească o avere pentru gestul său necugetat.

ADVERTISEMENT

”În urma apariţiei în mediul online a unei înregistrări video în care se observa un bărbat în timp ce abandona mai mulţi pui de câine, poliţiştii de Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări. Astfel, poliţiştii au stabilit că protagonistul este un bărbat din Luciu, în vârstă de 53 de ani, care ar fi abandonat puii de câine pe o stradă din municipiul Buzău, în zona unei autogări, în două zile succesive. Acţiunile bărbatului au fost surprinse de un sistem de monitorizare video”, anunța IPJ Buzău.

Din fericire puii de câine nu au avut de suferit și au fost preluați de o organizație specializată în salvarea animalelor. “Trei dintre micii patrupezi au fost plasaţi în adăpost de către reprezentanţii Biroului pentru Protecţia Animalelor, conform procedurilor legale în vigoare.

ADVERTISEMENT

Alţi patru au fost adoptaţi de un buzoian, iar poliţiştii au primit garanţia că acestora le sunt asigurate cele necesare conform cadrului legislativ incident în domeniu, angajându-se să le ofere adăpost şi hrană. Bărbatul care a abandonat puii a fost identificat de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor.

Bărbatului i-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, respectiv OUG 155/2001 privind sterilizarea şi microciparea câinilor”, au menționat reprezentanții Poliției Animalelor Buzău.

ADVERTISEMENT

Înființată în urmă cu doi ani, Poliția Animalelor e ”copilul” de suflet al fostului ministru de interne Marcel Vela. Românii au primit cu entuziasm vestea înființării acestei aripi a Poliției, în contextul în care țara noastră are mari probleme când vine vorba de modul în care sunt tratate animalele.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
"Sunt mândră că sunt româncă". S-au născut în Kenya, dar vor reprezenta România la Jocurile Olimpice şi au planuri mari
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au...
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au decis soarta țării înainte de terminarea războiului