News

Amendă uriașă primită de un tânăr, aflat în izolare, care a fugit să se spovedească la mănăstire 

27.04.2021 | 08:01
Amenda uriasa primita de un tanar aflat in izolare care a fugit sa se spovedeasca la manastire
ADVERTISEMENT

Poliția din România nu face niciun fel de concesie în preajma sfintelor sărbători de Paște. Un tânăr, aflat în izolare, a primit o amendă uriașă, după ce a fugit să se spovedească la o mănăstire.

Evenimentul a avut loc în județul Suceava. Un băiat de 22 de ani din localitatea Vama a fost sancționat cu suma maximă pentru că în loc să stea în izolare la domiciliu, din cauza COVID-19, a plecat la o mănăstire din Neamț să se spovedească.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce au aflat de gestul bărbatului, autoritățile s-au sesizat și i-au aplicat o amenda de 5000 de lei, sancțiunea maximă în astfel de cazuri.

Un tânăr, aflat în izolare, a primit o amendă uriașă, după ce a fugit să se spovedească la mănăstire

Incidentul din Moldova a avut loc sâmbătă, 24 aprilie. În timp ce polițiștii patrulau prin localitatea suceveană Vama, au constatat că tânărul nu se afla la locuința sa.

ADVERTISEMENT

Acesta trebuia să respecte ordinul de izolare la domiciliu, impus în perioada 18.04.2021 – 01.05.2021, însă agenții au descoperit că bărbatul nu era acasă.

Contactat telefonic de Poliție, tânărul era deja la distanță mare de locul unde trebuia să fie carantinat. Polițiștii aveau să afle, că acesta parcursese deja o distanță de aproape 100 de km, și se afla tocmai la o mănăstire din Piatra Neamț, pentru a fi spovedit de duhovnicul său, scrie MonitorulSv.

ADVERTISEMENT

Amendă maximă pentru credincios

Spovedania din acest an l-a costat pe tânărul din Suceava extrem de scump: autoritățile i-au aplicat o amenda de 5.000 de lei, sancțiunea maximă în astfel de cazuri.

În ultimele zile, polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, ample acțiuni în privința respectării măsurilor din pandemie, fiind verificate 489 de societăți comerciale și 108 mijloace de transport în comun.

ADVERTISEMENT

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 366 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020, privind limitarea răspândirii efectelor pandemiei, în valoare de peste 120.000 de lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 9.411 persoane.

În prezent, nicio localitate din județul Suceava nu se mai află în zona roșie. Suceava a atins un prag important în lupta împotriva COVID-19 pentru prima dată de la începutul pandemiei, nicio localitate din județ nu se mai află sub incidența codului roșu. Incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut în toate localitățile din județ sub 3 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT
Tags: