News

Amenințare cu bombă la Tribunalul București. Alarma a fost falsă. Activitatea a revenit la normal

05.06.2020 | 13:55
Amenintare cu bomba la Tribunalul Bucuresti Alarma a fost falsa Activitatea a revenit la normal
O amenințare cu bombă a fost anunțată, vineri dimineață, în jurul orei 10:00, la Tribunalul București
ADVERTISEMENT

O amenințare cu bombă a fost anunțată, vineri dimineață, în jurul orei 10:00, la Tribunalul București.

UPDATE, ora 13:56 / Amenințarea cu bombă de la TRibunalul București s-a dovedit a fi o alarmă falsă, dar autorul ”glumei” nu a fost încă identificat, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

”Activitatea în acest moment continuă în parametri de normalitate. Activitatea a fost afectată, deoarece avem intervale orare bine definite. S-a pierdut mult timp important, sperăm să recuperăm”, a declarat Laura Radu, președinta instanței.

Amenințare cu bombă la Tribunalul București

Conform Agerpres, clădirea Tribunalului Bucureşti este verificată de specialiştii pirotehnişti după ce a fost sesizată o ameninţare cu bombă.

ADVERTISEMENT

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată de către jandarmii ce efectuează paza sediul Tribunalului Bucureşti că cineva a anunţat că în sediul instanţei este amplasat un dispozitiv exploziv.

Persoanele din clădire au fost evacuate, alte măsuri luate fiind devierea traficului rutier, delimitarea şi interzicerea accesului în zonă.

ADVERTISEMENT

Val de amenințări cu bombă în România

Ultimele amenințări cu bombă din România au fost la sfârșitul lunii februarie și la începutul lunii martie, la centrul comercial Veranda Mall din București. De fiecare dată s-a dovedit că alarma a fost falsă.

La mijlocul lui februarie, un bărbat a ameninţat că va detona o bombă într-o benzinărie din Bucureşti. Bărbatul s-a încuiat într-o maşină, în faţa unei benzinării, şi a ameninţat că va arunca totul în aer.

ADVERTISEMENT

Mai multe echipaje de poliţie au ajuns la faţa locului. Oamenii legii au izolat zona şi au reuşit să îl scoată pe bărbat din maşină. Bărbatul ar fi ameninţat că are în portbagaj materiale pirotehnice.

La începutul anului a existat o amenințare cu bombă la cele două mall-uri din Râmnicu Vâlcea! Autoritățile au evacuat 3.000 de persoane, după ce au primit un apel la 112 care amenința că o bombă a fost amplasată în mall.

În octombrie anul trecut, o persoană a anunțat, prin intermediul unui apel telefonic, că au fost plasate bombe la secția de primiri urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, dar și la sediile parchetelor și tribunalelor.

ADVERTISEMENT