News

Amenințarea cu bombă de la Park Lake a stat 10 ore necitită în mail-ul poliției. Explicația oamenilor legii

Noi detalii ies la iveală despre alerta cu bombă, de miercuri, de la Park Lake. Mesajul de amenințare a fost neobservat timp de 10 ore în mail-ul poliției. 
30.12.2021 | 14:41
Amenintarea cu bomba de la Park Lake a stat 10 ore necitita in mailul politiei Explicatia oamenilor legii
ADVERTISEMENT

Amenințarea cu bombă de miercuri de la mall-ul Parke Lake, din Capitală, s-a dovedit a fi nu doar una falsă, dar și că a stat 10 ore neobservată printre mail-urile primite de poliție.

Mai exact, mesajul de alertă a fost trimis pe mail-ul Poliției Române, marți noapte, la ora 00.00. Abia miercuri dimineață, în jurul orei 10.00, un om al legii a reușit să-l citească, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Cum a stat mail-ul de amenințare cu bombă 10 ore necitit de poliție

Polițistul a redicționat, apoi, mesajul către Poliția Capitalei. Ulterior, anchetatorii DGPMB au încercat să dea de urma persoanei care a făcut un astfel de avertisment, în speranța că se va evita evacuarea persoanelor din centrul comercial.

Însă, DGPMB nu a reușit să dea de urmele făptașului și cum se apropia termenul de 14 ore menționat în mail, în jurul orei 13.oo mall-ul a fost evacuat și au intervenit pirotehniștii SIAS.

ADVERTISEMENT

”Mesajul a fost trimis la secțiunea petiții, unde programul este de luni până duminică, de la ora 8 la ora 19:00”, a transmis purtătorul de cuvânt al IGPR, comisar-șef Georgian Drăgan.

Un angajat al mall-ului ar fi lansat alerta falsă cu bombă

Între timp, persoana care ar fi lansat amenințarea falsă cu bombă ar fi fost, de fapt, un angajat al mall-ului, supărat că a fost concediat.

ADVERTISEMENT

”Poliţia Capitalei a fost sesizată printr-un e-mail cu privire la amplasarea unui dispozitiv exploziv într-un centru comercial din sectorul 3 al Capitalei. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii secţiei arondate care au procedat la evacuarea persoanelor.

De asemenea, poliţiştii Brigăzii Rutiere sunt în trafic pentru devierea acestuia şi pentru a institui o zonă de siguranţă. În acest moment, poliţişti din cadrul Serviciului Pirotehnic al IGPR, precum şi specialişti ai SRI, au procedat la verificarea zonelor din interior, pentru a identifica presupusul dispozitiv explozibil.

ADVERTISEMENT

În paralel, se efectuează verificări de către Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanei care a transmis e-mailul.

 În funcţie de situaţie, la finalizarea întregii intervenţii vom putea avea o imagine. (…) Aş putea spune că au fost câteva sute de persoane, iar poliţiştii au reuşit să facă faţă şi să le evacueze într-un timp foarte scurt.

Până când nu este verificată fiecare încăpere, nu putem încheia activitatea. Specialiştii verifică absolut toate spaţiile”, a declarat jurnaliștilor Bogdan Ghebaur, purtătotorul de cuvânt al Poliţiei Române.

Persoana urmează a fi audiată și cel mai probabil sancționată pentru gestul care a stârnit panică. Mai multe alerte cu bombă au avut loc în acest an. Pe lângă cea de la Park Lake, o alta recentă a mai fost la stația de metrou, Eroii Revoluției, care s-a dovedit a fi tot una falsă.

ADVERTISEMENT