Fotbal intern

Ameninţări pentru FCSB din cauza unui fotbalist: „Ne iau de proşti? Îi reclam la FRF!“

30.05.2020 | 16:12
Amenintari pentru FCSB din cauza unui fotbalist Ne iau de prosti Ii reclam la FRF
ADVERTISEMENT

FCSB are probleme cu unul dintre juniorii săi, Adrian Romeo Niţă, pentru care nu ar fi plătit taxa de formare. Ion Pârvulescu, antrenorul care l-a descoperit pe tânărul fotbalist, ameninţă cu FRF.

Pârvulescu: „Văd că Gigi Becali vorbește de Niță pe la televizor, dar de unde l-au luat ei pe Niță?“

Adrian Romeo Niţă este o extremă de 17 ani care a ajuns la FCSB în iulie 2019, de la LPS Slatina. Recent, Gigi Becali a dezvăluit noua politică de transferuri şi l-a lăudat pe tânărul jucător: „Și-l mai am pe Niță, un atacant stânga care dă goluri la echipa mare. Aduc tineri de valoare, de perspectivă, cum a făcut Hagi. Nu mai dau bani pe jucători“.

ADVERTISEMENT

Singura problemă legată de Niţă este taxa de formare, pe care clubul lui Gigi Becali nu a achitat-o către LPS Slatina. Liceul cu profil sportiv este cel care l-a descoperit pe tânărul fotbalist şi este îndreptăţit la 30.000 de lei pentru asta, bani pe care nu i-a primit. Reprezentanţii de acolo spun că vor face ceea ce le stă în putinţă pentru a primi ceea ce li se cuvine.

Adrian Niță a debutat la FCSB în meciul cu Metaloglobus din Cupa României. Sursă Foto: Sportpictures
Adrian Niță a debutat la FCSB în meciul cu Metaloglobus din Cupa României. Sursă foto: Sportpictures

„Am ajuns eu la 80 de ani, dar îl asigur pe Argăseală că nu sunt prost. Să nu ne ia de fraieri, că nu ține. El știe foarte bine care erau termenii înțelegerii noastre, iar când Niță a făcut 16 ani, anul trecut pe 8 martie, și i s-a făcut contract, cei de la FCSB erau obligați să ne plătească taxa de formare pentru Niță. Aceasta este în jur de 300 de milioane de lei vechi“, a declarat Ion Pârvulescu pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

Luţu nu şi-a ajutat fostul profesor

„În momentul în care Argăseală m-a sunat și insista pe lângă mine să nu îl las pe copil să meargă la Dinamo, Craiova sau Viitorul am fost bun pentru el, nu? Iar acum ce fac domniile lor? Ne iau de proști?

Eu l-am scos și pe Luțu și i-am spus lui Ionuț să îi zică lui Gigi Becali de banii ăia, dar Luțu zice că face și că drege, însă nimic. Eu știu că Gigi nu stă în banii ăștia, dar pentru noi 300 de milioane de lei vechi sunt foarte importanți și mă deranjează că dânșii consideră că suntem proști“, a continuat Pârvulescu.

ADVERTISEMENT

Salvarea: Anamaria Prodan sau reclamaţia la FRF

„Mă gândesc serios să îi cer ajutorul doamnei Anamaria Prodan. Am mare încredere în această doamnă, deoarece dânsa își face meseria foarte bine. Sper să îl ia pe Niță și să îl managerieze ea, dar dacă o să ne ajute să ne recuperăm și noi cei 300 de milioane de lei vechi atunci este foarte bine.

Dacă nici doamna Ana nu o să poată să ne ajute, atunci îi vom reclama pe cei de la FCSB la FRF. Văd că Gigi Becali vorbește de Niță pe la televizor, dar de unde l-au luat ei pe Niță? Hai să fim serioși!“, a încheiat antrenorul.

ADVERTISEMENT

Niţă este component al naţionalei României U17. El a debutat deja pentru FCSB, în meciul de Cupă câştigat în faţa lui Metaloglobus (2-0), pe 26 septembrie 2019. În Liga 1 nu a apucat să joace, dar a fost pe bancă la partida din iulie contra lui FC Botoşani. Conform declaraţiilor patronului, va intra în anturajul echipei mari în cel mai scurt timp.

  • 50.000 de euro este cota de piaţă a lui Adrian Romeo Niţă, conform transfermarkt
  • 6.200 de euro reprezintă taxa de formare a jucătorului pe care FCSB trebuie să o plătească clubului LPS Slatina
ADVERTISEMENT