Fotbal intern

Ameninţările CFR-ului, folosite în trecut de Becali sau Borcea! O singură echipă a ieşit de pe teren

02.11.2020 | 16:56
Amenintarile CFRului folosite in trecut de Becali sau Borcea O singura echipa a iesit de pe teren
ADVERTISEMENT

După ce lui CFR i-a fost anulat un gol valabil în meciul cu Gaz Metan, Neluțu Varga a amenințat că echipa nu se prezintă la meciul cu FC Argeș. Însă și alți patroni precum Gigi Becali, Cristi Borcea sau Adrian Porumboiu au vrut să protesteze în același mod.

Și Dan Petrescu a fost extrem de afectat de problemele de arbitraj și a declarat că dorește să își dea demisia după meciul din Europa League cu AS Roma de pe Olimpico.

ADVERTISEMENT

Nu e prima oară când CFR Cluj amenință că nu intră pe teren, după ce la finalul sezonului trecut, ardelenii amenințau că nu joacă meciul cu Craiova care decidea titlul, dacă oltenii nu prezintă rezultatele testelor COVID. De altfel, CFR a mai amenințat înainte de un meci cu U Cluj că nu va intra pe teren pentru rejucarea partidei.

Rapid e singura echipă care a mers până la capăt și a boicotat un meci

În 2001, Rapid avea meci în deplasare în etapa cu numărul 13, la FC Brașov, care reprezentase în cel an România în Cupa UEFA și fusese eliminată de Inter Milano, ba chiar erau neînvinşi pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

FC Brașov conducea cu 1-0, iar în prelungirile partidei, arbitrul Sorin Corpodean le-a refuzat un penalty rapidiștilor, care au ieșit de pe teren și au boicotat partida. Anterior, giuleştenii acuzaseră arbitrajul dintr-un meci pierdut cu FC Argeş, scor 0-1, când Constantin Frăţilă i-a dezavantajat pe jucătorii Rapidului.

Nu e prima oară când CFR Cluj amenință că nu se prezintă la meci

Chiar sezonul trecut, înainte de finala campionatului cu Universitatea Craiova, clujenii au amenințat că nu vor intra pe teren până ce rezultatele testelor COVID-19 ale echipei gazdă nu vor fi făcute publice. Până la urmă, meciul s-a disputat iar CFR Cluj a cucerit titlul.

ADVERTISEMENT

Se pare că aceasta e o strategie folosită de clubul din Gruia la meciurile importante, după ce Ioan Andone a retras echipa de pe teren în 2012, la un alt meci care putea decide titlul de campioană. CFR Cluj a marcat din penalty în minutul 27 prin Cadu, iar cei portughezul și portarul Micea Bornescu s-au luat la bătaie și au fost eliminați.

Conflictul a degenerat și Alexandru Tudor a trimis echipele la vestiare și U Cluj trebuia să piardă cu 3-0. LPF însă a decis ca meciul să se reia de la 0-0, dar CFR amenința că nu se va prezenta la meci. Meciul se rejoacă din minutul 1, iar CFR-ul revine de la 2-0 și câștigă cu 3-2, cucerind al treilea titlu de campioană.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali: “Pierd la fotbal, dar nu-mi pierd sufletul”

Gigi Becali a declarat și el în urmă cu câțiva ani că echipa sa nu va intra pe teren, după ce FCSB fusese programată la derby-ul cu Dinamo chiar în ziua de Paște: Eu nu joc de Paște niciun meci de fotbal. Nu mă prezint și cu asta-basta. Pierd la fotbal, dar nu-mi pierd sufletul“.

Patronul FCSB amenința după un meci pierdut cu Timișoara, scor 2-0, în 2007, că va retrage echipa de pe teren dacă va mai avea parte de greșeli de arbitraj. De altfel, înainte de un meci cu CFR Cluj, Becali a susținut că nu va lăsa echipa să intre pe teren dacă nu vor fi delegați arbitri străini: Dacă se mai întâmplă așa ceva, să fim furați, scot echipa de pe teren, să facă ocolul Europei, să vadă toți hoția din România, iar eu când spun asta, așa și fac. Dacă va proceda Steaua așa, va avea un impact foarte mare”, spunea Gigi Becali.

Cristi Borcea și Adrian Porumboiu au vrut să boicoteze și ei campionatul

Dinamo București și FC Vaslui au fost și ele în situații asemănătoare, după ce finanțatorii celor două echipe au fost exasperați de erorile de arbitraj împotriva propriei echipe. Pe 10 aprilie 2010, după un meci la Târgu Jiu, Cristi Borcea că va trece la acțiuni extreme dacă vor continua arbitrajele potrivnice: Am ajuns cobaii Ligii întâi! O să ajungem să ieșim de pe teren. Dar arbitrii te pun într-o situație de nu mai știi ce să faci, urla supărat Cristi Borcea.

Adrian Porumboiu a vrut și el în mai multe rânduri să procedeze la fel. Pe 19 septembrie 2011, după ce a pierdut cu 2-0 în Gruia cu CFR, fostul mare arbitru a tunat și a fulgerat la adresa cavalerilor fluierului: Am avut un gol perfect valabil. Augustus Constantin era ud în pantaloni că nu ieșeau ordinele. E imposibil să joci în asemenea condiții. Cupele alea de le ia CFR-ul sunt putrezite, sunt pline de mizerii, șoca fostul finanțator al FC Vaslui.

Un alt episod incredibil, a fost cel în care Gino Iorgulescu, președintele celor de la FC Național, l-a alergat pe teren pe arbitrul Constantin Zotta, într-un meci celebru cu Rapid. Pe 15 mai 1999, Rapid câștiga în Cotroceni cu 3-1, într-un meci din etapa a cincea. În minutul 75, Dănuț Lupu a executat repede o lovitură liberă și i-a pasat lui Ienci, care a marcat cu un șut de la distanță, gol care a decis meciul și despre care Gino Iorgulescu spunea: La faza golului el trebuia să fluiere, dar nu a făcut-o, deşi se executase din alt loc. Cred că nici acum nu ştie cine a înscris, pentru că nota în carnet cartonaşul galben al lui Pigulea.

________________________________________________________________________________

  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – FCSB: 1,66 este cota pentru „nu înscriu ambele echipe”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT