ADVERTISEMENT
News

Amenințările lui Aleksandr Lukașenko! „Va fi o baie de sânge în Belarus. Ce s-a întâmplat în Ucraina va părea o plimbare în parc”

Autor: Alexandru Năstase | 03.09.2020 | 11:05
Amenințările lui Aleksandr Lukașenko! „Va fi o baie de sânge în Belarus. Ce s-a întâmplat în Ucraina va părea o plimbare în parc”
Protestele din Belarus ar putea fi oprite cu forța. Sursa foto - hepta.ro

Amenințările lui Aleksandr Lukașenko au trecut la un alt nivel. Acesta avertizează că va avea loc o baie de sânge, în cazul în care opoziția din Belarus obține puterea.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, președintele susține că va urma un scenariu similar cu cel din Ucraina, în care țara va fi divizată și va porni un război civil.

 “Vreau să protejez ce am creat timp de 25 de ani, un sfert de secol, cu mâinile noastre. Am ridicat țara din ruine, din cenușă, mii și milioane de oameni mă susțin.

ADVERTISEMENT

Ce avertismente a trimis Aleksandr Lukașenko!

Știu că dacă ei (n.r.- opoziția) vin la putere, vor distruge tot, vor începe să ucidă oameni și copiii acestora.

Aceasta nu va fi lustrație, așa cum spun unii. Va fi o baie de sânge. Ce s-a întâmplat în Ucraina va părea o plimbare în parc”, a spus Lukașenko

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că de la începutul acestei săptămâni, Lituania, Estonia şi Letonia i-au inclus pe lista neagră pe preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, şi pe alţi aproximativ 30 de înalţi funcţionari ai regimului său.

Aceștia sunt acuzați în termeni duri de presupusă fraudă electorală şi pentru represiune împotriva manifestanţilor pro-democraţie.

ADVERTISEMENT

Între timp, Lukaşenko a evocat ideea unui referendum constituţional pentru a calma ampla mişcare de contestare ce are loc în Belarus de trei săptămâni, fără a face alte precizări privind modalităţile de desfăşurare, calendarul sau conţinutul consultării populare.

Peste o sută de mii de oameni au ieșit în stradă după ce Lukașenko a fost reales la scrutinul din 9 august drept președinte. Acesta se află la putere încă din 1994.

ADVERTISEMENT

Autorităţile belaruse au respins dialogul cu opoziţia şi au arestat numeroşi politicieni, grevişti şi jurnalişti. Lukașenko i-a numit pe toți „șobolani”.

 

 

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!