Sport

Amenințat cu moartea pentru că a respectat ordinele de echipă. S-a întâmplat în Mondialul de motocros

Antonio Cairoli, pilot din MXGP, Mondialul de motocros, a fost amenințat cu moartea pentru că și-ar fi ajutat colegul de echipă, Jeffrey Herlings, aflat în lupta pentru titlu. Forul mondial a demarat o anchetă.
03.11.2021 | 14:54
Amenintat cu moartea pentru ca a respectat ordinele de echipa Sa intamplat in Mondialul de motocros
ADVERTISEMENT

Weekendul trecut, protagoniștii MXGP, Campionatul Mondial de motocros, s-au întrecut în Garda GP. Întrecerea, găzduită de complexul din Pietramurata, din Italia, a fost etapa cu numărul 16 a campionatului și a declanșat un imens scandal.

Lupta pentru titlul mondial este extrem de strânsă. Trei piloți luptă pentru cununa cu lauri, iar runda de la Pietramurata era antepenultima din calendar. Jeffrey Herlings a plecat în competiție de pe prima poziție. Însă văzând că rivalii săi, Tim Gajser și Romain Febvre, sunt mai rapizi, Red Bull KTM a decis să apeleze la o strategie de echipă.

ADVERTISEMENT

Ordine de echipă la Red Bull KTM

Oficialii teamului le-au cerit lui Antonio Cairoli și Jorge Prado să sprijine demersul lui Herlings. Și să-i faciliteze acestuia o clasare cât mai bună.

În a doua cursă, Cairoli era pe poziția a patra. A observat că în spatele său este olandezul Herlings și s-a lăsat depășit. ”Puteam să merg mai rapid, este adevărat. Dar n-am vrut să încurc lupta pentru titlu. Și oricum îmi setam ritmul pentru final”, a spus, pentru Tuttomotori, Cairoli.

ADVERTISEMENT

Pentru a continua: ”Oricum, că terminam pe patru sau pe cinci, pentru mine nu era important. Oricum nu puteam ajunge pe podium așa că i-am dat locul meu. Sper că aceste câteva puncte în plus să-l ajute pe el și pe KTM , pentru că știu cât de important este acest obiectiv”.

”Stop! Nu merit asta”, a spus Cairoli după ce a fost amenințat cu moartea

Evident, declarația lui Cairoli confirmă faptul că pilotul italian a pus interesul echipei mai presus de cel personal. Iar gestul său a sârnit furia fanilor rivalilor. Care l-au amenințat cu moartea.

ADVERTISEMENT

Iar acesta a replicat pe rețelele de socializare. ”Locul 5 astăzi. Fericit pentru viteză, nu și pentru rezultat, dar uneori trebuie să respecți ordinele de echipă și să-ți ajuți colegii. Orice echipă proceda la fel dacă avea un component în lupta pentru titlul mondial. Așa că, pentru acei puțini care m-au amenințat cu moartea prin mesaje directe. STOP! Nu merit asta pentru că mereu am fost un adevărat gentleman PE și ÎN AFARA traseului”.

Herlings a căzut pe trei

Oricum, gestul lui Cairoli, care are la activ nouă titluri mondiale în motocros (ultimul în 2017) nu l-a ajutat pe Herlings. Acesta a terminat al treilea în prima cursă și al patrulea în cea de-a doua. Și este acum al treilea în clasamentul general.

ADVERTISEMENT

Lider este Romain Febvre, Kawasaki, cu 614 puncte. Pe doi este slovenul Tim Gajser, Honda, la un punct distanță. În timp ce Herlings are 111 puncte. KTM are însă trei piloți între primii 6. Pardo este pe 4, iar Cairoli pe 6.

Forul mondial a deschis o anchetă

Oficialii forului mondial au anunțat că vor deschide o anchetă în acest caz. Este însă greu de crezut că aceasta va avea și rezultate. Și aceasta pentru că manevra lui Cairoli nu a fost una evidentă. Iar astfel de strategii de echipă, chiar dacă nu sunt tocmai fair-play, se înregistrează în toate competițiile de motorsport. De la Formula 1 și WRC, la alte serii de circuit și nu numai.

Pe de altă parte, adversarii lui Herlings nu au cum să fie penalizați pentru declarațiile fanilor. Astfel că nici în acest caz nu există vreo posibilitate de a se lua vreo măsură.

ADVERTISEMENT