News

Amenzi de 120 de milioane de euro date de autorități în perioada stării de urgență. Unde vor merge banii

03.05.2020 | 08:00
Amenzi de 120 de milioane de euro date de autoritati in perioada starii de urgenta Unde vor merge banii
ADVERTISEMENT

Autoritățile din România au fost vigilente în perioada stării de urgență și au dat amenzi de peste 120 de milioane de euro celor depistați că încalcă Ordonanțele militare.

Amenzi de 120 de milioane de euro date de autorități în perioada stării de urgență. Unde vor merge banii

Românii au primit un total al amenzilor care depășește 600 de milioane de lei, adică undeva la 120 de milioane de euro. E greu de spus dacă acești bani vor fi plătiți vreodată în totalitate, însă autoritățile și-au făcut un plan în privința utilizării lor ulterioare.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a dezvăluit cuantumul amenzilor date în perioada stării de urgență pentru nerespectarea restricțiilor din ordonanțelor militare.

De la debutul epidemiei până azi au fost în jur de 300.000 de persoane sancţionate şi valoarea amenzilor a fost 600 milioane lei. Cam 120 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Este o cifră imensă, dar depinde cum o evaluaţi. Suma asta, care poate fi considerată mai mare sau mică, este semnul că am fost la datorie”, a declarat Marcel Vela la Digi24.

Șeful MAI spune că acești bani vor merge către zona medicală și persoanele vulnerabile din România.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a fost săptămâna trecută la MAI, am discutat (…) pentru a folosi aceşti bani doar către zona medicală, către spitalele din România şi către situaţii în care există situaţii vulnerabile”, a explicat Vela.

Vela a mai spus că totalul amenzilor pare unul uriaș, dar acesta nu se compară cu cheltuielile mari ale statului din timpul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Vom avea amenzi și după 15 mai

Starea de urgență ar putea să fie ridicată după data de 15 mai. Nu același lucru se va întâmpla cu amenzile date celor depistați a încălca regulile distanțării sociale.

Marcel Vela mai spune că în cazul înlocuirii stării de urgență cu starea de alertă după 15 mai, vor exista în continuare amenzi pentru restricțiile care vor rămâne în vigoare, dar e prematur să indice un ordin de mărime pentru aceste sancțiuni.

ADVERTISEMENT