News

Amenzi de 200.000 de lei date de Poliție în București. Persoanele fără mască, în vizor

03.08.2020 | 09:36
Amenzi de 200000 de lei date de Politie in Bucuresti Persoanele fara masca in vizor
ADVERTISEMENT

Polițiștii din București au avut un weekend extrem de încărcat și au fost nevoiți să acorde amenzi de 200.000 de lei celor care nu purtau mască de protecție în spațiile închise și aglomerate.

Astfel, cetățenii din Capitală care nu au respectat această cerință minimă de protecție față de noul coronavirus au devenit, în ultimele zile, ceva mai ”săraci”.

ADVERTISEMENT

În cele trei zile ale finalului de săptămână, vizate de verificări la sânge au fost În cele trei zile au fost marile complex-uri comerciale, hipermarket-urile, halele şi pieţele agroalimentare, terasele şi locurile de agrement, mijloace de transport în comun, inclusiv din zona celor cu regim taxi.

Polițiștii au dat amenzi de 200.000 de lei în acest weekend în București celor fără mască

De 12 zile, numărul zilnic al cazurilor de infectare cu COVID-19 din România trece de 1.000, atât în cursul săptămânii, cât și în weekend. Pentru a încerca să reducă răspândirea, organele din Ministerul Afacerilor Interne fac verificări în toate zonele de risc.

ADVERTISEMENT

Astfel, în doar câteva zile, angajați din Poliția Capitalei au dat circa 200 de amenzi pentru nerespectarea normelor anti-Covid în oraș. Majoritatea sancțiunilor a fost pentru nepurtarea măştii de protecție.

”În intervalul 31 iulie -02 august a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul reprezentanţilor ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Poliţiei Locale, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov, au efectuat verificări la peste 192 de operatori economici, precum şi în mijloacele de transport în comun.” se arată într-un comunicat al Poliției, citat de Mediafax.

ADVERTISEMENT

Conform organelor legii, s-a urmărit respectarea prevederilor Legii nr 55 /2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar şi a altor norme privind protecţia cetăţeanului.

Vineri, sâmbătă și duminică au fost verificate mari complexuri comerciale, hipermarket-uri, hale şi pieţe agroalimentare, terase şi locuri de agrement, mijloace de transport în comun, inclusiv din zonă celor cu regim taxi.

ADVERTISEMENT
  • 200 de sancţiuni contravenţionale s-au acordat, în valoare de aproximativ 200.000 lei
  • 128 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală

Peste 1.800 de amenzi la nivelul întregii țări în valoare de 561.425 de lei

Și la nivelul întregii țări, numărul de amenzi din ultimele zile a fost unul uriaș. Numai duminică, conform INSP, polițiștii și jandarmii au aplicat 1.825 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 561.425 de lei.

ADVERTISEMENT