News

Amenzi de peste 100.000 de lei pentru nereguli la produse lactate şi carne în Piața Berceni, dar şi în Piaţa Reşiţa. Activitatea e suspendată

Au fost noi controale ale Protecției Consumatorilor din București în Piața Berceni, dar și în Piața Reșița. Operatorii economici s-au ales cu activitatea suspendată și cu o amendă totală de peste 100.000 de lei.
23.11.2021 | 00:01
Amenzi de peste 100000 de lei pentru nereguli la produse lactate si carne in Piata Berceni dar si in Piata Resita Activitatea e suspendata
ADVERTISEMENT

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au efectuat controale în Piața Berceni și în Piața Reșița. De altfel, aceștia au emis amenzi în valoare de peste 100.000 de lei pentru comercianți.

Nereguli alimentare în Capitală și amenzi de peste 100.000 de lei

Piața Berceni și Mega Image din Piața Reșița din București, au fost vizate de către controalele Protecției Consumatorilor.

ADVERTISEMENT

De altfel, comisarii de la Protecția Consumatorilor, au acordat o amendă totală de 136.000 de lei, după ce au au fost constatate nereguli, precum lipsă de igienă, cu vitrine ruginite și produse alimentare pline de mucegai.

Circa 900 de kilograme de alimente din carne și lactate au fost retrase de la rafturi, ca urmare a controalelor din Sectorul 4 al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Peste 10 comercianți și magazine au avut activitatea suspendată

Comisarii au hotărând să suspende sau să oprească provizoriu activitatea comercianților din Piața Berceni, dar și a magazinului Mega Image din Piața Reșița, precum și a altor 15 operatori economici.

Echipajele specializate de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPCR) București-Ilfov au dispus verificarea, în ziua de luni, a respectării condițiilor impuse de legislație în piețele Sudului, Berceni Olteniței, Reșița, Străduinței din Capitală, dar și a magazinelor din cadrul acestora, a comunicat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

ADVERTISEMENT

În acest mod, au fost controlați 26 de operatori economici și au aplicat contravenții care totalizează suma de 136.000 de lei.

Suspendare de 6 luni pentru operatorii economici

Au fost suspendate temporar pentru maximum 6 luni, activitățile din Piața Berceni, mai precis a tuturor operatorilor economici care activează în interior, dar și a magazinului Mega Image din Piața Reșița.

ADVERTISEMENT

Principalele nereguli găsite au fost, utilizarea de vitrine refrigerate neigienizate corect, care aveau părți ruginite, precum și punerea pe piață a legumelor și fructelor stricate sau care aveau consistență moale, ori mucegaiuri sau lovituri.

Nici temperaturile normale pentru carne, mezeluri și produse lactate nu erau respectate. De asemenea, vitrinele acestor alimente erau ruginite, cu zone de cojire a vopselei și cu scurgeri de lichide din alimente, dar și apă și resturi alimentare pe podele. Iar membranele naturale nu erau depozitate corespunzător.

Înăuntrul magazinelor au fost găsite urme de mucegai, exfolieri de vopsea sau pânze de păianjen, dar și țevi cu izolație improvizată cu pungi de plastic pe tavan. În timp ce, pubelele erau plasate una lângă alta și în contact cu ambalajele unor produse și se ajungea la contaminare.

ADVERTISEMENT