News

Amenzi de peste 150.000 de lei date de autorități. Câți români nu au respectat restricțiile în ultimele 24 de ore

06.06.2020 | 15:39
Amenzi de peste 150000 de lei date de autoritati Cati romani nu au respectat restrictiile in ultimele 24 de ore
ADVERTISEMENT

Amenzi de peste 150.000 de lei date de autoritățile statului în ultimele 24 de ore. Starea de alertă aduce și ea sute de amenzi în România, lucru anunțat în cursul zilei de sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică.

Amenzi de peste 150.000 de lei date de autorități. Câți români nu au respectat restricțiile în ultima zi

România a ieșit din starea de urgență de aproape trei săptămâni, iar de la 1 iunie măsurile de izolare s-au relaxat considerabil. S-a eliminat obligativitatea declarației pe proprie răspundere, s-au deschis terasele și se permite mersul la plajă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în vigoare mai sunt încă o serie de obligativități presupuse de starea de alertă, iar românii continuă să nu le respecte. Acest lucru reiese din ultima raportare a INSP.

Astfel, numai în ultima zi, polițiștii și jandarmii au dat 268 amenzi de peste 150.000 lei pentru nerespectarea restricțiilor prevăzute de noua lege a stării de alert.

ADVERTISEMENT

”Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 268 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 156.250 de lei.”, se arată în comunicatul oficial.

Tot în cursul zilei de vineri, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

ADVERTISEMENT

De asemenea, alte 77 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Creștere importantă a numărului de amenzi față de ziua precedentă

Dacă la raportarea de sâmbătă au fost 268 de români anunțați ca fiind amendați, cu o zi în urmă, vineri, polițiștii și jandarmii au aplicat doar 111 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 155.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Tot atunci, GCS anunța că 89 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

ADVERTISEMENT