News

Amenzi de peste 600 de milioane de lei date în starea de urgență. Florin Cîțu anunță cât a încasat statul din ele până acum

07.06.2020 | 15:38
Amenzi de peste 600 de milioane de lei date in starea de urgenta Florin Citu anunta cat a incasat statul din ele pana acum
ADVERTISEMENT

S-au dat amenzi de peste 600 de milioane de lei date în starea de urgență de două luni din România. Anunțul a fost făcut de Florin Cîțu, ministru în Cabinetul Orban, cel care a dezvăluit cât a încasat statul până acum din acest total.

Amenzi de peste 600 de milioane de lei date în starea de urgență. Florin Cîțu anunță cât a încasat statul din ele până acum

Perioada de două luni de zile în care România s-a confruntat cu o starea de urgență strictă din cauza pandemiei de Covid-19 a adus amenzi colosale din partea structurilor MAI.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de duminică, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a dezvăluit că peste 600 de milioane de lei este ultima cifră oficială înaintată de autorități cu privire la valoarea amenzilor care au fost pentru nerespectarea măsurilor începând de la instituirea stării de urgență.

În ceea ce privește valoarea din acest total încasată până acum de stat, aceasta este una destul de ridicată, în ciuda faptului că amenzile au fost declarate neconstituționale de CCR.

ADVERTISEMENT

”Mai puțin de 100 de milioane de lei a încasat statul din totalul de 600 de milioane de lei.

Sunt la bugetul de stat, vedem dacă sunt contestate și deciziile sunt favorabile cetățenilor, bineînțeles că va trebui să returnăm acești bani”, a spus Florin Cîțu, la Digi24, despre amenzile care au început să fie date odată cu instituirea stării de urgență, pentru nerespectarea măsurilor pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Ce spune Cîțu de o posibilă amnistie a sancțiunilor

După decizia Curții Constituționale în spațiul public a apărut o discuție legată de amnistierea acestor amenzi. Florin Cîțu a spus că ”este o decizie pe care trebuie să o discutăm cu premierul și vom vedea”.

ADVERTISEMENT

”La acest moment nu am participat la o discuție care să aibă acest subiect, amnistia fiscală pentru acest amenzi și la Ministerul Finanțelor nu discutăm de așa ceva în acest moment”, a adăugat ministrul pentru sursa citată.

Cîțu a mai spus că în cazul persoanelor care contestă amenzile și câștigă în instanță se pot face compensări din impozite și taxe, dar există și cazuri când primesc banii, în funcție de situația fiecărei persoane.

ADVERTISEMENT