Sport

Amenzi drastice după incidentele de la derby-ul CS Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948. Comunicatul Jandarmeriei Române

Jandarmeria Română a sancționat dur incidentele de pe stadionul „Ion Oblemenco” de la derby-ul dintre CS Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948.
04.12.2022 | 20:47
Amenzi drastice dupa incidentele de la derbyul CS Universitatea Craiova  FC U Craiova 1948 Comunicatul Jandarmeriei Romane
Jandarmeria Română a dictat amenzi în valoare de 28.100 de lei. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Derby-ul dintre CS Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 a fost presărat cu incidente, iar partida a fost oprită de trei ori din cauza torțelor și fumigenelor aruncate în teren.

Jandarmeria Română, măsuri dure după „războiul ultrașilor” de la CS Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948

Jandarmeria Română a taxat dur evenimentele din tribunele stadionului „Ion Oblemenco”, iar instituția a publicat un amplu comunicat în care a anunțat toate măsurile dispuse: „BULETIN INFORMATIV B.I. nr. 44 Craiova, 04.12.2022. Sancțiuni aplicate de jandarmi la meciul de fotbal Universitatea Craiova – FCU Craiova 1948”.

ADVERTISEMENT
Incidente la derby-ul CS Universitatea Craiova - FC U Craiova 1948
Jandarmeria Română a dictat amenzi în valoare de 28.100 de lei. Sursă foto: Sport Pictures

Au primit amenzi usturătoare ultrașii celor două echipe, clubul Universitatea Craiova, dar și firma care a asigurat securitatea: „În urma meciului de fotbal dintre Universitatea Craiova – FCU Craiova 1948, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 13 suporteri, organizatorul, cât și firma de pază cu amenzi în valoare totală de 28.100 lei. Zece suporteri au primit și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an”.

Galeriile celor două rivale ar fi încălcat de asemenea legea în mai multe rânduri: „Suporterii au fost sancționați pentru că au aruncat cu obiecte pirotehnice către alte persoane pe timpul afluirii la stadion, au aruncat în direcția suprafeței de joc cu obiecte, și-au ascuns fața cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea și au încercat să pătrundă în arenă sportivă fără documente de acces”.

ADVERTISEMENT

De ce a fost amendată CS Universitatea Craiova: „Nu a luat toate măsurile necesare efectuării unui control riguros”

Reprezentanții Jandarmeriei au explicat și de ce a fost amendat doar clubul gazdă: „Organizatorul a fost sancționat contravențional pentru că nu a luat toate măsurile necesare efectuării unui control riguros al persoanelor, la intrarea în arena sportivă, iar firma de pază pentru nerespectarea de către personalul de ordine și siguranță, în incinta arenei sportive, a obligațiilor prevăzute în planul de acțiune.

Arbitrul a trimis cele două echipe la cabine și putea opri definitiv partida
Arbitrul a trimis cele două echipe la cabine și putea opri definitiv partida

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator”.

ADVERTISEMENT

Jandarmeria Română nu își asumă răspunderea pentru incidente: „Am luat măsuri de siguranță și pe timpul desfășurării meciului”

Jandarmeria Română anunță că a luat toate măsurile pentru a evitat incidentele atât în drum spre stadion, la arenă și pe parcursul partidei, precum și după meci:

„Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a luat măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pe timpul desfășurării meciului de fotbal, aflându-se în imediata apropiere a stadionului.

ADVERTISEMENT

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun. Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul”, se mai arată în același comunicat.

Incidente și la finalul partidei. Ultrașii de Peluza Sud și-au umilit rivalii de la Peluza Nord

Cu toate acestea, ultrașii echipei lui Adrian Mititelu au reușit să captureze mai multe steaguri ale rivalilor de la Peluza Nord, care susțin CS Universitatea Craiova.

Peluza Sud 1997 a capturat două steaguri ale grupării North Lions, precum și zeci de eșarfe ale suporterilor.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,65 este cota pentru „2 solist” la meciul CS Mioveni – Universitatea Craiova! Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT