News

Amenzi între 1.305 și 2.900 de lei pentru șoferii care fac o greșeală banală

28.03.2021 | 16:18
Amenzi intre 1305 si 2900 de lei pentru soferii care fac o greseala banala
ADVERTISEMENT

Amenzi uriașe pentru șoferii care comit o eroare banală. Aceștia pot fi sancționați cu sume cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei.

Este vorba de conducătorii auto care obișnuiesc să-și lase cățelul pe locul din față în mașină. Conform prevederilor legislației rutiere, este interzis acest lucru pentru copiii mici, dar și pentru animalele de companie.

ADVERTISEMENT

Persoanele care fac această greșeală riscă o amendă uriașă, de până la 2.900 de lei, potrivit Avocatnet.ro.

Amenzi uriașe pentru șoferii care țin animale de companie pe locurile din față

Conducătorii auto care transportă animale pe locurile din față ale mașinii riscă să fie sancționați cu o amendă din clasa a IV-a de sancțiuni. Asta înseamnă că vor primi între nouă și 20 de puncte-amendă.

ADVERTISEMENT

Șoferii n-au voie să transporte animale pe locurile din față indiferent dacă acestea sunt periculoase sau nu. Interdicția este prevăzută de Codul rutier.

Amenda este consistentă pentru cei care încalcă această lege. În prezent, punctul-amendă are valoarea de 145 de lei.

ADVERTISEMENT

Din moment ce sancțiunea este prevăzută de la nouă și până la 20 de puncte-amendă, șoferii vor fi taxați cu sume cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei.

Amenzi pentru șoferii din Capitală

În urmă cu 2 săptămâni, poliția a organizat filtre în Capitală. Agenții Brigăzii Rutiere au lăsat mai mulți șoferi fără permis. În timpul acțiunii de amploare, un tânăr de numai 20 de ani a fost depistat conducând sub influența drogurilor. S-au dat 190 amenzi în valoare de peste 56.000 de lei. De asemenea, 19 șoferi au rămas fără persmisul de conducere.

ADVERTISEMENT

„Un alt bărbat, în vastă de 69 de ani, a fost depistat pe o stradă din sectorul 5 al Capitalei conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. A avut o valoare de 0,71 alcool pur”, a precizat Oana Pârvan, poliţia rutieră, conform Protv.

ADVERTISEMENT