News

Amenzi mari pentru cei prinși fără mască de protecție în Timișoara. Au devenit obligatorii de miercuri

22.04.2020 | 20:05
Amenzi mari pentru cei prinsi fara masca de protectie in Timisoara Au devenit obligatorii de miercuri
ADVERTISEMENT

Începând de sâmbătă, în Timișoara se vor da amenzi mari pentru cei prinși fără mască de protecție și mănuși în spațiile publice din oraș. Avertismentul vine din partea primarului Nicolae Robu, cel care a anunțat că, de miercuri, aceste elemente de protecție sunt obligatorii

Amenzi mari pentru cei prinși fără mască de protecție în Timișoara. Au devenit obligatorii de miercuri

Începând de sâmbătă, 26 aprilie, locuitorii din Timișoara care sunt prinși fără măști de protecție și mănuși în tramvaie, autobuze, troleibuze, supermarketuri, farmacii sau instituții publice pot fi amendați cu sume de la 500 la 1.500 de lei. Sancțiunile s-ar putea da în baza Legii 61/1991, anunță edilul Nicolae Robu.

ADVERTISEMENT

Se aplică sancțiuni conform Legii 61/1991, cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.

De când sunt primar am promovat ideea asta, că trebuie să respectăm regulile, nu să facem bani din amenzi, alte surse de bani trebuie să avem, dar trebuie respectate aceste norme, pentru că ne dorim cu toții să ne întoarcem la normalitate.

Fără a respecta diverse reguli, care de la specialiști vin, nu le inventăm noi, cei care avem diverse alte specialități, nu se va putea. Timp de trei zile nu se aplică amenzi, până lumea se obișnuiește cu regula”, a spus edilul-șef.

ADVERTISEMENT

Cine nu are măști poate folosi alte mijloace de protecție

Primarul orașului de pe Bega a spus că cei care nu au posibilitatea de a-și procura măști clasice de protecție pot apela și la alte lucruri prin care să-și ferească gura și nasul în spațiile publice.

”Se pot fi folosite și eșarfe, așa cum susțin cei mai mari specialiști ai noștri, nu venim să impunem acum un anumit tip de mănuși, dar aceste măsuri trebuie respectate.

ADVERTISEMENT

Se aplică sancțiuni în conformitate cu Legea 61/1991, cei care nu respectă riscă o amendă între 500 și 1.500 de lei.

Nu vrem să amendăm pe nimeni, trebuie să respectăm regulile, nu să facem bani din amenzi”, a spus Robu la Digi24.

ADVERTISEMENT