Life

Amenzi serioase pentru românii care stau la bloc. Ce nu ai voie să cari cu liftul

Sancțiuni severe pentru locuitorii de la bloc. Ce este interzis să transporți cu liftul. E o listă întreagă de reguli clare.
31.03.2023 | 13:49
Amenzi serioase pentru romanii care stau la bloc Ce nu ai voie sa cari cu liftul
Sancțiuni severe pentru locuitorii de la bloc. Ce este interzis să transporți cu liftul. E o listă întreagă de reguli clare. Sursa foto: Linkedln.com
ADVERTISEMENT

Amenzi serioase pentru românii care stau la bloc. Ce nu ai voie să cari cu liftul. Ce trebuie să știe toate persoanele care locuiesc în astfel de clădiri pentru a evita neplăcerile și suferințele din partea oamenilor legii.

Sancțiuni severe pentru locuitorii de la bloc. Ce este interzis să transporți cu liftul. E o listă întreagă de reguli clare

Locuitorii de la bloc sunt pasibili de sancțiuni severe dacă nu știu care sunt lucrurile pe care au interzis să le transporte cu liftul. E o listă întreagă de reguli clare care trebuie respectate de fiecare locatar din clădire.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul ascensorului nu se cară niciodată moloz, spărturi de gresie sau saci cu diverse materiale de construcții. O femeie a simțit pe propria piele ce înseamnă încălcarea unei astfel de norme, după ce vecinii au sunat la 112.

A fost nevoită să plătească o amendă în valoare de 400 de lei, potrivit jurnalmm.ro. În plus, oamenii trebuie să știe că această sancțiune poate fi dată de oamenii legii și în cazul în care cu liftul se transportă obiecte grele, voluminoase, mobilier sau electrocasnice mari.

ADVERTISEMENT

Acestea se dovedesc prea grele pentru lift și pot cauza daune serioase. În plus, pot pune în pericol siguranța celor care folosesc ascensorul. Deșeurile rezultate din lucrări de reamenajare în apartament ori din demolări nu se cară cu ascensorul.

De asemenea, este interzisă cărarea obiectelor periculoase, cum este cazul celor inflamabile, toxice sau a altor materiale care au un risc ridicat pentru siguranța celor din lift sau a oamenilor din clădire, în general.

ADVERTISEMENT

Regulile care se aplică în lifturile din clădiri

Una dintre regulile care se aplică în lifturile din clădiri este să nu se depășească sarcina maximă admisă, cât și numărul de persoane. De obicei, acesta nu trebuie să fie mai mare de 6-7. Copiii sub 14 ani nu trebuie să urce sau să coboare neînsoțiți.

Oamenii trebuie să știe că nu trebuie să se urce în ascensor cu animale de companie decât dacă sunt cărate în cuști speciale sau în brațe. Totodată, în lift nu se fumează și nu se mănâncă. În timpul funcționării acestuia nu se sare în interiorul său.

ADVERTISEMENT

E foarte important ca comenzile să nu fie bruscate, să nu fie distruse finisajele, componentele sau casa ascensorului. Este interzisă forțarea ușilor liftului din interior / exterior dacă acesta se oprește în timpul funcționării. Acest proces se va realiza doar sub supravegherea unui specialist.

ADVERTISEMENT
Tags: