News

Amenzi de mii de lei pentru taximetriștii de la Gara de Nord. Ce nereguli au găsit autoritățile

Taximetriștii de la Gara de Nord au primit amenzi de zeci de mii de lei în urma unui control de doar câteva ore al autorităților. Principala neregulă: lipsa stațiilor.
19.02.2022 | 18:26
Amenzi de mii de lei pentru taximetristii de la Gara de Nord Ce nereguli au gasit autoritatile
Taximetriștii de la Gara de Nord, controlați de autorități. Sursa foto: Primăria Capitalei/Facebook.
ADVERTISEMENT

În urma unui control de doar trei ore desfășurat la finalul săptămânii trecute, 14 taximetriști de la Gara de Nord au primit amenzi totale în valoare de 14.500 de lei.

Cinci dintre aceștia au rămas și fără autorizațiile de taxi, a transmis sâmbătă Primăria Municipiului București.

ADVERTISEMENT

Control fulger la taximetriștii de la Gara de Nord

În urma unui control fulger desfășurat joi seara, în decursul a doar trei ore, 14 taximetriști din cei 35 verificați de către polițiști au fost amendați pentru încălcarea Legii taximetriei. Principala neregulă identificată de către autorități a fost lipsa stației radio de emisie.

„În decurs de trei ore, doar în zona Gării de Nord, în seara zilei de joi, poliţişti locali ai Serviciului Control Transporturi Utilitati Publice din cadrul D.G.P.L.C.M.B. și lucrători ai Poliției Transporturi Feroviare au verificat documentele de transport aferente unui număr de 35 de taxiuri, 14 conducători auto fiind depistați cu nereguli.

ADVERTISEMENT

Cele mai frecvente – lipsa stației radio de emisie – receptie și neprezentarea documentelor necesare desfășurării activității de taxi”, se arată într-un comunicat de presă emis sâmbătă de către Primăria Municipiului București.

Cinci taximetriști au rămas fără autorizație în urma acestui control, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

„Pentru încălcarea Legii taximetriei și a H.C.G.M.B. 178/2008 privind aprobarea regulamentului cadru pentru organizarea și executarea serviciului public de transport local în regim de taxi, politiștii locali au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.500 de lei.

Ca măsuri complementare, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au dispus reținerea a cinci autorizații taxi iar, într-un caz, au sesizat o altă autoritate de autorizare pentru reținerea atestatului”, a mai transmis Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Saptămână de controale

Autoritățile locale susțin că acest control face parte dintr-o acțiune mai amplă desfășurată pe întreg parcursul săptămânii trecute, acțiune ce a vizat respectarea normelor de salubrizare în oraș.

Astfel, a fost verificat modul în care este respectată legislația ce interzice fumatul în incinta unitătilor de alimentație publică, precum și a respectării normelor de protecție sanitară. Valoarea totală a amenzilor aplicate în aceste zile a fost de peste 140.000 de lei.

„Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a continuat, pe toata durata săptămânii, seria de acțiuni tematice în vederea respectării H.C.G.M.B. 120/2010 ce reglementează normele de salubrizare ale Capitalei, a legislației referitoare la interzicerea fumatului în incinta unitătilor de alimentație publică, precum și a respectării normelor de protecție sanitară, în Capitală. Valoarea amenzilor aplicate, în ultimele cinci zile, a fost de peste 140.000 de lei”, se mai arată în comunicatul Primăriei București.

Autoritățile promit că acţiunile Poliției Locale București vor continua până la „asigurarea unui cadru civilizat” al activității de taxi astfel încât bucureștenii să poată beneficia de servicii de calitate.

ADVERTISEMENT