News

Amenzi uriașe după manifestaţia din Piaţa Victoriei! 15 oameni trebuie să plătească 7000 de lei

08.11.2020 | 20:44
Amenzi uriase dupa manifestatia din Piata Victoriei 15 oameni trebuie sa plateasca 7000 de lei
ADVERTISEMENT

Amenzi uriașe după manifestaţia din Piaţa Victoriei! Jandarmii bucureşteni au dat 15 amenzi în valoare totală de 7000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19, participanţilor la protestul faţă de restricţiile care vor fi instituite începând de luni pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.

”În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt permise, cu participarea a maximum 100 de persoane.

ADVERTISEMENT

Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu organizatorii şi cu persoanele prezente, pentru a le aduce la cunoştinţă prevederile legale şi măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi”, relatează Jandarmeria Capitalei.

Amenzi mari după manifestaţia din Piaţa Victoriei!

De asemenea, jandarmii atrag atenţia asupra folosirii aparatelor de zbor fără pilot, denumite generic “drone”, deasupra spaţiilor publice.

ADVERTISEMENT

O persoană a fost surprinsă folosind un astfel de aparat în Piaţa Victoriei, fiind sancţionată contravenţional pentru această faptă.

Până în prezent, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19 şi 29 de persoane au fost avertizate.

ADVERTISEMENT

”În continuare, sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care au încălcat prevederile legii.

Scopul nostru nu este acela de a sancţiona, ci acela de a limita răspândirea virusului. Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni, vă recomandăm să respectaţi măsurile de protecţie sanitară. Sănătatea şi siguranţa dumneavoastră sunt prioritatea noastră!”, precizează jandarmii bucureşteni

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că protestul a fost organizat împotriva restricțiilor impuse de autorități. Oamenii care au venit nu au purtat mască de protecție și nu au păstrat nici distanțarea socială

Interesant este că adunarea a început de pe rețelele de socializare. Nu mai puțin de 16.000 de persoane au apăsat butonul ”Participă”, dar prea puțini au și ieșit din case. În descrierea evenimentului se precizează faptul că protestul va avea loc în funcție de câte persoane apăsă această opțiune.

 

ADVERTISEMENT
Tags: