News

Amenzi uriașe pe litoral pentru administratorii de restaurante şi tonete. ”Erau bucătari care nu aveau nicio cunoştinţă de igienă”

S-au numărat amenzile date în această vară administratorilor de restaurante şi tonete de pe litoral. Totalul celor sancționați este îngrijorător.
28.08.2021 | 10:08
Amenzi uriase pe litoral pentru administratorii de restaurante si tonete Erau bucatari care nu aveau nicio cunostinta de igiena
ADVERTISEMENT

Staţiunile din nordul şi centrul litoralului au fost primele la amenzi în această vară. Inspectorii sanitar-veterinari au făcut bilanțul și au descoperit că Eforie, Costinești și Năvodari au primit cele mai multe sancțiuni.

Amenzile date, în ultimele trei luni, administratorilor de restaurante şi tonete de la malul mării însumează aproape două milioane de lei.

ADVERTISEMENT

”Pentru aceste neconformităţi au fost aplicate un număr total de 226 de sancţiuni, deci pentru lunile iulie şi august în valoare totală de 1.870.000 lei”, a precizat Robert Chioveanu (ANSVSA), conform Observatornews.

Amenzi de aproape 2 milioane de lei pe litoral. S-au dat 226 de sancțiuni

”Persoanele care lucrau la nivelul bucătăriilor nu aveau cunoştinţe minine de igienă în marea lor majoritate. E

ADVERTISEMENT

rau bucătari care nu aveau nicio cunoştinţă de igienă, adică intrau în bucătărie fără echipament, cu hainele de stradă”, a precizat Gabriel Ecobici, ANSVSA.

Tonetele şi rulotele tip fast-food au fost cele mai amendate. Principala problemă semnalată a fost legată de condiţiile dezastruoase în care erau păstrate semipreparatele şi carnea.

ADVERTISEMENT

”Tonetele şi rulotele vând produse foarte puţine. Din cauza asta noi am fost să verificăm în amănunt aceste tonete şi rulote pentru că ele nu sunt racordate la apă, au bazinele lor proprii”, a declarat Ionuţ Iuşco, DSV Constanţa.

Mâncare expirată de 6 ani în restaurante

Vă amintim că, în urmă cu o săptămână, Inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor au descoperit produse expirate din 2015 în restaurantele din Delta Dunării.

ADVERTISEMENT

După ce au fost verificate 50 de firme, peste 40 de tone de alimente neconforme au fost confiscate, conform Realitatea.net.

”Este imposibil să existe vreo explicatie şi ca urmare nici nu poţi să asculţi vreo explicaţie.(…)

Peste 53 de agenți au fost controlați. Comandamentul din Deltă nu s-a mai desfășurat de ani de zile. Bilanțul negru arată că sunt produse expirate din 2014, lucru inacceptabil”, a precizat Sorin Susanu, comisar șef ANPC.

ADVERTISEMENT
Tags: