News

Amenzi uriașe pentru cei care cumpără alcool sau tutun cu vouchere sociale. Ce sume ar putea să plătească vinovații

Ministrul investițiilor și proiectelor europene Marcel Boloș a anunțat în ce condiții se pot bloca voucherele pentru alimente.
16.09.2022 | 08:33
Amenzi uriase pentru cei care cumpara alcool sau tutun cu vouchere sociale Ce sume ar putea sa plateasca vinovatii
Voucherele sociale pot aduce amenzi. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Mai mult, există planificate amenzi de 6.500 de lei pentru cei ce nu vor respecta aceste reguli și, implicit, vor pierde dreptul de a primi vouchere de mâncare.

Amenzi uriașe pentru cine cumpără alcool sau tutun cu voucherele sociale

Potrivit ministrului Boloș, oamenilor le este interzis să cumpere alcool sau tutun cu voucherele de alimente.

ADVERTISEMENT

“Se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat, pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei. Însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure.

Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa şi pentru cei care sunt în această situaţie le vom retrage cardurile sociale”, a explicat ministrul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cardul poate fi blocat dacă se constată că acesta a fost folosit de orice altă persoană exceptând deținătorul de drept. În cazul în care o persoană nu se poate deplasa la magazin pentru a-și folosi voucherul, aceasta poate să trimită o rudă, împreună cu actul de identitate al deținătorului.

Mai mult, oamenii trebuie să știe că sumele virate de statul român pe carduri sunt valabile 12 luni. ”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente”, a transmis Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ministerul anunță că persoanele care au nelămuriri sau nu au primit cardul se pot adresa autorităților, inclusiv Poștei Române, pentru a clarifica situația.

“Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

ADVERTISEMENT

Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române”, au transmis reprezentanții ministerului.

ADVERTISEMENT