Amenzi uriașe pentru cei care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu handicap!

Alexandru Năstase   
în HotNews
25/07/2020, 09:37
Amenzi uriașe pentru cei care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu handicap! GALERIE FOTO
Cine nu respectă legea riscă să plătească amenzi uriașe. Sursa foto - hepta.ro

Amenzi uriașe pentru cei care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu handicap! Aceasta este noutatea celor de la Poliția Română.

”Conform Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap,(…)

(…) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, a transmis Poliţia Română.

Cresc amenzile pentru cei care parchează fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu handicap

Până acum, sancţiunea includea amenda între 1.000 şi 2.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport parcat necorespunzător.

Constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzii contravenţionale se fac de către agenţii de circulaţie sau de către personalul de control cu atribuţii în acest sens.

Legea nr. 145 din 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 648 din 22 iulie 2020 şi intră în vigoare chiar din 25 iulie, la 3 zile practic după publicare.

În expunerea de motive care a însoțit proiectul, parlamentarii afirmă că în acest fel persoanele cu handicap vor avea posibilitatea de a beneficia de drepturile conferite de lege.

“Obiectivul este de a oferi persoanelor cu handicap posibilitatea de a se bucura de drepturi depline și de a beneficia complet de participarea la viața socială și economică”, se precizează în lege.

De asemenea, angajatorii care au salariați cu handicap vor avea noi obligații față de aceștia (acces la locuri de parcare speciale, program de lucru adaptat etc), pe care dacă nu le vor respecta vor putea fi sancționați cu până la 50.000 de lei.

 

Închide ×