News

Amenzi uriașe pentru magazinele de pe Valea Prahovei. Carne stricată, fructe și legume mucegăite, descoperite de ANPC

Amenzi uriașe pentru magazinele de pe Valea Prahovei. Carne stricată, fructe și legume mucegăite, descoperite de inspectorii sanitari de la ANPC. Iată ce alte nereguli au fost găsite.
24.12.2021 | 13:56
Amenzi uriase pentru magazinele de pe Valea Prahovei Carne stricata fructe si legume mucegaite descoperite de ANPC
ADVERTISEMENT

Inspectorii ANPC au dat mai multe amenzi comercianților de pe Valea Prahovei care au încălcat regulile. Au fost date sancțiuni importante, iar unele părți ale magazinelor au fost închise.

Spre exemplu, informațiile arată că măcelăria Penny a fost închisă temporar, în timp ce vitrinele cu mâncare de la Profi nu mai sunt disponibile pentru public, ele încălcând regulile ANPC.

ADVERTISEMENT

Ce sancțiuni a dat ANPC. Ce valoare totală au amenzile date în Ajunul Crăciunului

Neregulile descoperite de inspectorii sanitari sunt multe. De la rugină sau fructe cu pete, până la vitrine fi frigorifice cu praf sau spații de depozitare insalubre, toate au fost depistate în unele magazine de pe Valea Prahovei.

Cele trei magazine care au fost analizate aparțin Penny, Profi și Carrefour, iar locațiile lor se află în Bușteni și Predeal, niște zone foarte aglomerate în această perioadă, având în vedere că mâine deja este Crăciunul, iar mulți dintre români preferă să-l petreacă la munte.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor, au fost aplicate patru amenzi, iar valoarea acestora ajunge la 53.000 de lei.

Inspectorii sanitari au oprit de la comercializare peste 150 de kilograme de mâncare. Totodată, alte 400 kg de produse alimentare au fost oprite temporar de la vânzare, până în momentul în care toate neregulile vor fi soluționate.

ADVERTISEMENT

„În urma abaterilor constatate au fost aplicate diverse tipuri de sancțiuni, după cum urmează:
– 4 amenzi contravenționale, în valoare de 53.000 lei
– 1 avertisment
– oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor, pentru măcelăria din magazinul Penny și pentru vitrinele asistate de la Profi
– oprirea definitivă de la comercializare a peste 150 kg de produse alimentare
– oprirea temporară de la comercializare a peste 400 kg de produse alimentare până la remedierea deficiențelor”, a transmis ANPC.

Ce alte nereguli au mai fost descoperite

Neregulile descoperite de comisarii ANPC  au mai făcut referire și la faptul că vitrinele frigorifice în care erau depozitate alimentele erau necurățate și aveau urme de resturi alimentare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe ventilatoarele vitrinelor frigorifice exista un strat gros de praf sau chiar urme de mucegai.

Totodată, specialiștii au mai găsit și fructe deshidratate, care erau improprii consumului sau tăvi care aveau urme de rugină sau chiar de insecte.

„Existența unor ventilatoare ale vitrinelor frigorifice care aveau depuneri sau strat gros de praf pe grila de protecție a ventilatorului, urme de mucegai, și de rugină pe tăblia din partea superioara a vitrinei”, a mai transmis ANPC.

ADVERTISEMENT