Sport

Amenzi uriașe și suspendări drastice pentru antrenorii care-și închiriază licența. Nici cluburile nu scapă nepedepsite. FCSB a votat noile reguli!

Răzvan Burleanu a anunțat o serie de măsuri drastice pentru „antrenorii din umbră” care își închiriază licența. FCSB a votat noile reglementări făcute publice de președintele FRF.
03.03.2023 | 19:03
Amenzi uriase si suspendari drastice pentru antrenorii caresi inchiriaza licenta Nici cluburile nu scapa nepedepsite FCSB a votat noile reguli
Răzvan Burleanu a anunțat o serie de măsuri drastice pentru antrenorii care își închiriază licența și pentru cluburile de fotbal. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat o serie de sancțiuni și amenzi drastice atât pentru antrenorii care își închiriază licența, cât și pentru cluburi. FCSB, care este vizată în mod direct, a votat noile reguli prin președintele Valeriu Argăseală, membru în Comitetul Executiv.

Răzvan Burleanu anunță amenzi și suspendări drastice pentru „antrenorii din umbră”: „Constituie o abatere disciplinară”

Cazul lui Mihai Pintilii, care nu deține licență Pro, dar se ocupă de pregătirea lotului de la FCSB, a determinat Comitetul Executiv al FRF să propună o serie de măsuri drastice și amenzi usturătoare pentru a evita în viitor astfel de cazuri. Implementarea noilor reguli va avea loc începând din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Astfel, cluburile care vor apela la un antrenor care este pus la punct cu cerințele regulamentelor FRF doar pentru a ține spatele altui tehnician care nu îndeplinește cerințele, dar se ocupă de pregătirea jucătorilor vor fi aspru pedepsite. Totodată, antrenorii vor fi sancționați dur.

„Referitor la subiectul antrenorilor din umbră și a celor care își închiriază licențele. Astăzi, Comitetul Executiv a reușit în unanimitate să aprobe următoarea modificare de regulament:

ADVERTISEMENT

Fapta unui antrenor de a încheia cu un club un contract pentru o funcție pe care acesta în fapt nu o va exercita, facilitând astfel clubului respectiv folosirea licenței sale în scopul îndeplinirii formale a unor cerințe de regulament, astfel încât să permite unei alte persoane, care nu deține calificarea / licența necesară să exercite fără drept funcția respectivă constituie o abatere disciplinară.

Antrenorii care-și închiriază licența vor suferi măsuri drastice din sezonul viitor

„Iar această abatere disciplinară se sancționează cu suspendarea pe o perioadă de 2 ani de zile și o amendă de 20.000 de lei. Persoana care exercită în fapt funcția pentru care nu deține calificarea necesară va primi o penalitate financiară de minimum 25.000 de lei, la care se adaugă etapele de suspendare conform regulamentului.

ADVERTISEMENT

Un element nou: clubul în cauză va achita o penalitate de 200.000 de lei. În caz de recidivă, penalitatea se va dubla. A fost o decizie luată astăzi în unanimitate, le mulțumesc colegilor din Comitetul Executiv pentru faptul că am reușit să implementăm această măsură, prin care ne dorim să prevenim încălcarea regulamentului, nu să ajungem în situația de a sancționa”, a declarat Răzvan Burleanu.

FCSB a rămas fără antrenor cu licență Pro după meciul FCSB – Petrolul Ploiești, scor 4-1 în etapa 28 din SuperLiga. Leo Strizu, care îndeplinea această funcție, și-a anunțat demisia în direct, iar FANATIK a dezvăluit în exclusivitate toate culisele plecării.

ADVERTISEMENT

FCSB a votat noile sancțiuni aspre prin președintele Valeriu Argăseală

Valeriu Argăseală, președintele de la FCSB, a votat noile reglementări propuse de Comitetul Executiv al FRF care vor intra în vigoare din sezonul 2023/2024. „Am spus că a fost votată în unanimitate, asta înseamnă că toți membrii au votat pentru”, a fost scurta declarație a lui Răzvan Burleanu, care confirmă că Valeriu Argăseală nu s-a opus.

Astfel, dacă Gigi Becali va aplica aceeași strategie și în sezonul viitor, să folosească un antrenor cu licență Pro drept paravan, iar Pintilii să antreneze în continuare deși nu respectă cerințele impuse de regulament, FCSB va fi amendată cu 200.000 de lei. Suma se va dubla dacă nu vor fi luate măsuri.

Totodată, vizați vor fi și antrenorii echipei, deoarece cel care este posesor al licenței Pro va fi suspendat timp de 2 ani și va primi o amendă de 20.000 de lei, în timp ce tehnicianul care se ocupă în realitate de pregătirea echipei va primi o amendă de 25.000 de lei.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,45 este cota pentru „total goluri: peste 2,5” la meciul UTA Arad – FCSB

ADVERTISEMENT