News

Amenzi usturătoare pentru protestatarii anti-vaccin din Piața Universității

Un nou protest anti-vaccin a avut loc în Piața Universității din București. Oamenii au început să se adune joi seară în Capitală pentru a-și manifesta nemulțumirile față de impunerea certificatului verde și de vaccinul contra COVID-19.
29.10.2021 | 19:04
Amenzi usturatoare pentru protestatarii antivaccin din Piata Universitatii
ADVERTISEMENT

Organele de poliție au luat în vizor protestul anti-vaccin din Piața Universității, din București. Oamenii legi au început să impună sancțiuni de 50.000 de lei protestatarilor care nu au respecta măsurile de protecție contra SARS-CoV-2.

Un nou protest contra măsurilor anti-COVID

Valoarea amenzilor este de 50.000 de lei, fiind date 40 de amenzi pentru nerespectarea condițiilor de respectare a măsurilor de protecție contra coronavirus.

ADVERTISEMENT

Sute de persoane au participat pentru a-și manifesta nemulțumirile față de restricțiile adoptate și impuse de către autorități.

Acțiunea de protest le-a adus serioase probleme autorităților, în condițiile în care demonstranții blocaseră circulația, iar traficul se derula cu mare dificultate.

ADVERTISEMENT

Care sunt motivațiile protestatarilor?

„Sunt unul dintre mulții români care s-au săturat de prostiile făcute de Guvernul Cîţu. Ne-am săturat efectiv de absolut tot ce înseamnă PNL în fruntea țării. Vrem libertate! Nu suntem de acord cu vaccinarea obligatorie. Practic, ne dorim un viitor mai bun pentru copiii noştri. Ne pregătim de înmormântarea Guvernului Cîţu. I-am adus un cadou special de la Brăila: colivă și o cruce, să le ţină amintire, atât pentru el, cât şi pentru întreg Guvernul României”, a ținut să-și expună motivul unul dintre protestatari pentru biz.ro.

La protest au fost prezenți, pe lângă mai multe asociații, și AUR condus de deputatul George Simion.

ADVERTISEMENT

„Noi venim din Parlament, unde am început greva și mergem până la capăt cu acțiunile de protest. Nu mai este timp de stat, nu mai este timp de așteptat, tolerat și de înghițit mizeriile pe care ni le servesc alții. E momentul să venim cu toții la București, e momentul să fim mulți, foarte mulți,” a spus co-liderul AUR, George Simion pe Facebook.

În România au avut loc mai multe acțiuni de protest împotriva măsurilor restrictive adoptate de Guvern

Protestele au crescut brusc în ultima vreme pe fondul noilor restricții luate de Guvern. Măsurile au fost luate tocmai din cauza creșterii ratei de incidență a cazurilor de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Sute de oameni au ieșit în stradă, în București, Timișoara, Constanța și Arad, să-și arate punctul de vedere cu privire la măsurile de restricție impuse, dar și cu privire la guvern.

Motivul invocat este acela al introducerii certificatului verde, considerat drept discriminatoriu de către protestatari.

Aceștia au fluturat steaguri tricolore strigând contra măsurilor COVID-19, purtând pancarte cu „Libertate fără certificate”. Câteva dintre lozincile strigate de protestatari au fost: „Libertate”, „Nu vă fie frică, poporul se ridică!”, „Joc dictatura”.

ADVERTISEMENT