News

Amenzile ANPC nu se mai opresc. Kaufland Timișoara, 60.000 de lei amendă, de Black Friday. Reacția societății comerciale. Update

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Timiş au dat amenzi de 60.000 de lei în urma unui control făcut de Black Friday la magazinul Kaufland din Timişoara.
13.11.2021 | 15:55
Amenzile ANPC nu se mai opresc Kaufland Timisoara 60000 de lei amenda de Black Friday Reactia societatii comerciale Update
Kaufland Timișoara, amendat de ANPC. Foto: agora.md
ADVERTISEMENT
13-11-2021
13:55

Comunicat Kaufland: ”Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat în magazinul din Timişoara”

Într-un comunicat remis sâmbătă de Kaufland se precizează că au fost remediate imediat toate neconformităţile identificate de autorităţi la magazinul din Timişoara şi s-au stabilit măsuri care să prevină apariţia lor în viitor.

“Toate aspectele identificate de autorităţi au fost soluţionate în cel mai scurt timp. Am acţionat prompt în vederea remedierii imediate şi pentru a stabili măsuri care să prevină apariţia unor astfel de neconformităţi pe viitor.

Activitatea magazinului nu a fost întreruptă şi în acest moment funcţionăm conform programului. Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat în magazinul din Timişoara şi apreciem eforturile susţinute din partea autorităţilor din ultima perioadă.

Vom colabora mereu cu acestea pentru a oferi clienţilor cele mai bune produse şi servicii”, se precizează în comunicatul remis de Kaufland.

Un magazin Kaufland din Timișoara a primit amenzi în valoare de 60.000 de lei, după un control efectuat de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş.

Au fost constatate mai multe nereguli chiar de Black Friday. În revista Kaufland erau trecute oferte de reduceri de Black Friday ale căror produse se comercializau în magazin la acelaşi preţ ca şi cel de dinainte de perioada de campanie.

ADVERTISEMENT

Astfel, comisarii de la Protecţia Consumatorilor Timiş au sancționat Kaufland cu amenzi contravenţionale în valoare de 60.000 de lei, se arată într-un comunicat remis sâmbătă de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), conform Agerpres.

Amenzi date de ANPC pentru la Kaufland Timişoara. Campanie falsă de Black Friday

CJPC Timiş a controlat vineri ofertele speciale de produse alimentare şi nealimentare de la magazinul Kaufland Timişoara, promovate în revista proprie, precum şi zona de alimentaţie publică.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor, comisarii au constatat că 18 din cele 28 de produse alimentare şi nealimentare prezentate în revista Kaufland ca fiind oferte de Black Friday se comercializau în realitate în magazinul din Timişoara la acelaşi preţ ca şi cel valabil înaintea perioadei de campanie.

Alte nereguli descoperite în magazinul Kaufland

Pe lângă problemele legate de Black Friday, reprezentanţii CJPC au constatat mai multe nereguli la toneta de alimentaţie publică plasată în parcarea magazinului, în vecinătatea întrării în unitate: utilizarea unui cuptor necurăţat şi neigienizat de mult timp, cu resturi alimentare arse şi cu depuneri în strat gros de grăsime arsă; utilizarea unor grătare electrice necurăţate, neigienizate; prezenţa unor ventilatoare, în spaţiul de frig, necurăţate şi neigienizate.

ADVERTISEMENT

Totodată, au fost descoperite nereguli în două vitrine de frig şi una caldă din magazin, în care erau depozitate diferite sortimente de mezeluri, brânzeturi, respectiv preparate calde.

Aceste produse nu erau depozitate la temperatura declarată de producător prin eticheta produsului.

În urma constatării acestor abateri, echipa CJPC Timiş a dispus măsurile complementare de oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare afectate de regimul greşit de temperatură din vitrine şi oprirea temporară a prestării de servicii pentru toneta de alimentaţie publică de la Kaufland Timişoara. De asemenea, au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 60.000 lei.

ADVERTISEMENT

Cu o zi înainte de Black Friday, ANPC a aplicat 275.000 lei pentru 11 operatori economici. Printre aceștia se numără Altex, Flanco, Lc Waikiki, Studio Moderna, Vivre Deco. Au fost constatate vânzări cu preț redus în condițiile în care prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Viața la bloc. Interdicția de care trebuie să țină cont asociațiile de proprietari
Viața la bloc. Interdicția de care trebuie să țină cont asociațiile de proprietari
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni