Fotbal intern

Amenzile de la FCSB şi din Liga 1! Alibec a scumpit fumatul!

Amenzile de la FCSB si din Liga 1 Alibec a scumpit fumatul
ADVERTISEMENT

Amenzile de la FCSB şi din Liga 1. Cazul Alibec afectează întreg vestiarul la FCSB. Gigi Becali anunţă o disciplină de fier. Cei care nu se aliniază la noile reguli vor plăti sume uriașe. FANATIK.RO a aflat detaliile măsurilor fără precedent în Liga 1 Betano.

Gigi Becali a anunţat că amenda de fumat este de 5.000 de euro, însă în realitate este mult mai mică de atât. Patronul a vrut să pună accent pe noile reguli ca jucătorii să înţeleagă de ce nu mai tolerează astfel de comportament. După Alibec, potopul! Furios din cauza actelor de indisciplină ale capriciosului atacant, Gigi Becali este decis să taie în carne vie. S-a săturat să cumpere tot și să termine pe 2, așa că schimbă placa din noul sezon. „Gata cu vedetele, nu mai vreau să aud! De acum încolo, singura vedetă a acestei echipe va fi disciplina”, le-a transmis Becali apropiaților săi. De acum, toți jucătorii trebuie să se supună unor reguli draconice sau unor amenzi exorbitante dacă le încalcă. Inclusiv cei care s-au transferat în această vară, ca Moruțan sau Qaka, sau chiar și cei care nu au mai ajuns, vezi cazul Omrani. Atacantul de la CFR Cluj a fost aproape de un transfer la vicecampioană. Primul lucru pe care i l-a transmis Becali a fost noua regulă, cea a disciplinei de fier. „I-am scris în contract lui Omrani că dacă fumează amenda este de 1.000 de euro, 5.000 de euro dacă bea sau intră în club. Încă nu a ajuns la el contractul”, spunea Becali la începutul lunii. Iar după aşa anunţ, nici că a mai ajuns contractul la Omrani. A semnat prelungirea la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Marea problemă: fumatul!

Lui Petrescu i-a mers! A luat campionatul cu o echipă de „roboței” pe care i-a pus să se apere chiar și când atacă. Despre disciplina de la antrenamente, ce să mai spunem. Pedepsele pentru nesupunere începeau cu o descărcare a „Bursucului” pe arborele genealogic și se terminau cu excluderea din lot. Şi după ce a văzut modelul antrenorului plecat în China, Becali e convins că a găsit cauzele eșecului FCSB din sezonul trecut. În trecut, primul cap tăiat la ratarea titlului era al antrenorului. Acum, Dică a scăpat! Pentru că este un executant excelent! Şi nu doar de lovituri libere, vezi celebrul 4-1 de la Kiev de acum o mie de ani… dar și de ordine din lojă, vezi tot sezonul trecut. Au fost îndepărtaţi, în schimb, Budescu și Alibec. La actualul lot a mai rămas o mare problemă. Fumatul! Cu excepția lui Man, restul „perlelor” pe care vrea sute de milioane de euro își cam afumă cochiliile. În frunte cu „brigada Viitorul”, Tănase, Coman și Benzar. Patronul FCSB porneşte un război în toată regula cu fumătorii. Îi arde rău la buzunar pe cei care vor arde tutunul. 1.000 de euro costă ţigara, iar Becali s-a asigurat că are mulţi spioni pentru a-i prinde. Dică este ajutat de conducere pentru a se putea impune în faţa jucătorilor, astfel încât să nu mai păţească la fel ca anul trecut. Cei care îşi vor permite să îl înjure pe Mister „Nick” vor fi automat excluşi din lot. Becali l-a asigurat pe antrenor de respectarea regulii, indiferent de numele celui care o comite.

Amenzile de la FCSB şi din Liga 1! Wilfried Moke şi Denis Alibec se bucură la finalul meciului de fotbal dintre FCSB şi Dinamo Bucureşti, disputat pe Arena Naţională
Amenzile de la FCSB şi din Liga 1! Wilfried Moke şi Denis Alibec se bucură la finalul meciului de fotbal dintre FCSB şi Dinamo Bucureşti

Amenzile de la FCSB

  • 5.000 euro / scandal în public, apariţii în tabloide, băutură
  • 1.000  euro / ţigară fumată
  • 1.000 euro / indisciplină la antrenament
  • 500 – 1000 euro / declaraţii fără acordul clubului
  • 500 – 1000 euro / întarziere la antrenament
  • 300 euro / apariţie la evenimente în ţinută nepotrivită
  • 100 euro / schimbul tricoului de joc
  • excludere din lot / ceartă cu antrenorul
ADVERTISEMENT

Îndepărtați pentru că sunt „tari în gură”

Noile reguli de la FCSB vin ca urmare a dezastrului de anul trecut. Dică a scăpat vestiarul din mână și a avut mari probleme să gestioneze un lot plin de vedete. Alibec a fost principalul coșmar pentru „Dicanio”, iar Becali este convins că titlul s-a pierdut din cauza fițelor fostului atacant de la Inter. Primul gest major de indisciplină al lui Alibec a fost la Voluntari, unde a izbit cu piciorul o ușă care ducea spre vestiar, imediat după ce a fost schimbat. Amenda a fost una drastică, 25 % din salariu. Adică 75.000 de euro! Ulterior, Becali părea dispus să uite de amendă, dar problemele cu Alibec se țineau lanț. Atacantul comenta de fiecare dată atunci când era schimbat, ba chiar și mai grav, l-a înjurat pe antrenor la un antrenament. În fine, totul a culminat atunci când Alibec a avut curajul să meargă la Becali să îi ceară plata integrală a unor prime pentru calificarea în primăvara Europa League, pe care patronul le sistase din cauza parcursului nesigur din campionat. Budescu, și el de multe ori cu reproșuri directe atunci când era schimbat, a fost vândut pentru a se asigura liniște în vestiar. În fine, un alt om care crea probleme, William De Amorim, care nu se ferea să critice antrenorul și conducerea, a fost îndepărtat.

Hagi îi lăsa să fumeze pe jucătorii săi

Pentru Romario Benzar, Florin Tănase și Florinel Coman, trecerea de la Viitorul la FCSB aduce de la sine foarte multe greutăți. Cei doi au fost adesea surprinși în timp ce fumau, un viciu de care pare foarte greu să scape. Pe vremea când jucau sub comanda lui Gheorghe Hagi, nici nu aveau de ce să își facă prea mari probleme. La FCSB plătesc 1.000 de euro pe țigară, în vreme ce „Regele” le lua apărarea fotbaliștilor în fața celor care îi criticau în presă. „Dacă mai ia și o tigarică, asta e, ce să faci? E problema lui. Știu că a greșit o dată sau a gustat… s-a dus să guste ceva. Păi are 19 ani… ce să facă! Și ce portret i s-a făcut …de golan. Nu e corect”, spunea Hagi în august 2017.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu vrea să fie prieten cu jucătorii

La campioana CFR Cluj se anunță vremuri mai bune pentru jucători. Dacă Dan Petrescu voia disciplină mai ceva ca în armată, Edi Iordănescu pare hotărât să fie mult mai maleabil. Fostul antrenor al Astrei ar vrea să fie mai degrabă un prieten al jucătorilor decât o sperietoare. Cu toate acestea, amenzile stabilite de conducere sunt mari. Mai exact duble față de cele de la Dinamo pe care le puteți vedea în tabel. Plus încă una, nemaiîntâlnită la o altă echipă: 1.000 de euro și excludere de la antrenament pentru cei care… vorbesc în timpul ședinței de pregătire altceva decât chestiuni tehnice!

Zaibărul îi sperie pe olteni, „câinii” spun nu pariurilor

Şi celelalte rivale la titlu par să fi înţeles importanţa disciplinei, dar pedepsele financiare nu sunt nici pe departe la fel de mari ca la FCSB. La ce salarii sunt la Dinamo, Florin Bratu nici nu îşi permitea să stabilească amenzi prea mari. Altfel i-ar fi băgat în faliment pe Nistor şi compania. La „câinii”, pariurile sunt marea sperietoare. Chiar conducerea a insistat ca jucătorii care sunt prinşi în casele de pariuri să fie aspru pedepsiţi.

ADVERTISEMENT

Amenzile de la  Dinamo

  • 100 euro / întârziere antrenament (+ 10 euro la fiecare 10 minute întârzâiate)
  • 500-1000 euro / absența la reunire fără acordul conducerii, în funcție de jucător și… salariu!
  • 500 euro / cartonaș roșu luat prostește din gesturi aiurea
  • 100 de lei / cartonașul galben
  • 1.000-3.000 euro / petreceri cu băutură
  • 10.000 euro / cei prinși că joacă la pariuri

Şi zaibărul e scump în Liga 1 Betano. La olteni se trece cu vederea fumatul, dar cei care se îmbată o păţesc rău. Mai ales dacă alcoolul le dă curaj să mai şi vorbească de rău de Mangia.

Amenzile de la U Craiova

  • 1.000-5.000 euro / gesturi și declarații împotriva antrenorului
  • 250 euro / întârzâierea la antrenament
  • 500 euro / eliminarea nejustificată
  • 10.000 euro / petreceri bahice neautorizate de club
  • 100 de euro / depăşirea greutății stabilită de staff-ul medical

„Gata cu vedetele, nu mai vreau să aud! De acum încolo, singura vedetă a acestei echipe va fi disciplina” – Gigi Becali

250 de pachete de țigări se pot cumpăra cu 1.000 de euro, suma pe care jucătorii de la FCSB o plătesc pentru o țigară fumată

2.500 de români beau o lună întreagă de 5.000 de euro, suma pe care trebuie să o plătească jucătorii FCSB dacă sunt prinși în cluburi. (9 lei pe lună plătește lunar, în medie, un român pe băuturi alcoolice, conform INS)

ADVERTISEMENT