News

Amenzile din starea de urgență ar putea fi restituite sub formă de compensări! Anunțul lui Florin Cîțu

07.06.2020 | 20:40
Amenzile din starea de urgenta ar putea fi restituite sub forma de compensari Anuntul lui Florin Citu
ADVERTISEMENT

CCR a declarat neconstituțională legislația în baza căreia s-au dat amenzile pentru încălcarea Ordonanțelor Militare în timpul stării de alertă.

Amenzile din starea de urgență ar putea fi restituite sub formă de compensări! Anunțul lui Florin Cîțu

Însă, românii care au apucat să plătească amenzile au rămas cu banii dați. Ceilalți au avut posibilitatea de a ataca în instanță amenda primită.

ADVERTISEMENT

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că la Guvern nu s-a discutat cum pot fi dați înapoi banii încasați de la românii amendați în baza unei legi neconstituționale.

Ministrul a declarat la Digi 24 că: „de obicei se fac compensari, cu impozitul..”. Florin Cîțu a declarat că se poate să se și restituie banii, însă doar în anumite cazuri speciale.

ADVERTISEMENT

„Banii sunt la bugetul de stat, vedem dacă sunt contestate și deciziile sunt favorabile cetățenilor, bineînțeles că va trebui să returnăm acești bani”

Peste 600 de milioane de lei au fost adunați din amenzile date în starea de urgență, însă doar o mică parte a acestor amenzi au fost plătite de cetățenii români penalizați pentru nerespectarea regulilor:

„Mai puțin de 100 de milioane de lei”, a spus Florin Cîțu că s-au plătit din aceste amenzi, care au început să fie acordate din 16 martie când a fost decretată starea de urgență pe teritoriul României.

ADVERTISEMENT

„Sunt la bugetul de stat, vedem dacă sunt contestate și deciziile sunt favorabile cetățenilor, bineînțeles că va trebui să returnăm acești bani”, a spus ministrul Finanțelor.

În ceea ce privește amnistierea acestor amenzi, Florin Cîțu a declarat: “Este o decizie pe care trebuie să o discutăm cu premierul și vom vedea.

ADVERTISEMENT

La acest moment nu am participat la o discuție care să aibă acest subiect, amnistia fiscală pentru acest amenzi și la Ministerul Finanțelor nu discutăm de așa ceva în acest moment”, a conchis premierul.

 

ADVERTISEMENT