Life

Se anunță un nou concurs muzical de proporții! Când are loc American Song Contest, Eurovisionul de peste Ocean

Americanii organizează propriul lor Eurovision, care se va intitula American Song Contest. Pregătirile sunt deja în toi, iar evenimentul are deja o dată precisă.
17.11.2021 | 18:00
Se anunta un nou concurs muzical de proportii Cand are loc American Song Contest Eurovisionul de peste Ocean
American Song Contest, Eurovisionul de peste Ocean va avea loc pe 21 februarie 2022. Foto: out.tv
ADVERTISEMENT

50 de state vor participa la American Song Contest, varianta de peste Ocean a bineștiului deja fenomen european Eurovision.

Vestea i-a luat prin surprindere pe fanii muzicii, asta după ce America a tot ”amenințat” că va avea propriul său Eurovision.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, au existat inclusiv zvonuri potrivit cărora Statele Unite s-ar putea alătura concursului european, dar se pare că au lucrat în secret la propriul lor festival.

American Song Context, Eurovisionul de peste Ocean, premiera pe 21 februarie 2022

N-ar fi fost de mirare ca o țară îndepărtată de bătrânul continent să facă parte din fenomenul Eurovision, căci de câțiva ani Australia concurează fără probleme, deși se află la o distanță mai mult decât considerabilă de Europa.

ADVERTISEMENT

American Song Contest va avea premiera pe 21 februarie 2022. Show-ul va ține două ore și va fi transmis live de postul american de televiziune NBC.

Tot ce se știe până la ora actuală este că vor exista mai multe spectacole, show-ul american nelimitându-se doar la semifinale. Întrucât vorbim de 5 state plus districtul Washington, preselecțiile se pare că vor fi ceva mai dure.

ADVERTISEMENT

Din show vor face parte și alte cinci teritorii americane, aflate în afara SUA. Este vorba despre Samoa, Insulele Mariane de Nord, Insulele Virgine, Guam și Puerto Rico.

Show-ul este pus la cale de Propagate, în parteneriat cu Universal Alternative Studio, o divizie a Universal Studio Group.

ADVERTISEMENT

Organizatorii concursului urmează să anunțe în curând orașul în care va avea loc acest spectacol care a trezit interesul fanilor Eurovision, și nu numai.

Concursul muzical european s-a transformat într-un fenomen internațional

Lipsesc, de asemenea, detaliile privind felul în care vor fi notate cântecele și cum se va desemna câștigătorul ori dacă vor exista mai mulți câștigători. Întrucât până pe 21 februarie mai sunt doar trei luni, cu siguranță toate aceste detalii vor fi cunoscute la timp.

Marca Eurovision traversează Oceanul de data această sub formă de concurs. Asta după ce în anul 2020, fenomenul a fost transpus într-un film bine primit de public.

Producția Netflix intitulată „Eurovision Song Contest: The Story of a Fire Saga” a fost una dintre cele mai urmărite la nivel mondial.

În Europa, consacratul concurs va avea loc în luna mai, iar orașul gazdă ales este Torino. Italia a câștigat competiția în 2021, grație trupei Maneskin, cu piesa „Zitti e buoni”.

ADVERTISEMENT
Tags: