News

Americani albi, îngenuncheați în fața protestatarilor de culoare din SUA: ”Cerem iertare de la frații noștri negri!”

02.06.2020 | 18:00
Americani albi ingenuncheati in fata protestatarilor de culoare din SUA Cerem iertare de la fratii nostri negri
ADVERTISEMENT

Un clip filmat la o slujbă de duminică din Houston arată în grup de albi îngenuncheați în fața afro-americanilor care-și cer iertare pentru ”anii de rasism” la care ar fi fost supuși negrii din Statele Unite.

Iertare cerută după uciderea lui George Floyd

Imaginile au fost surprinse la o ceremonie în memoria lui George Floyd, un american de culoare care și-a pierdut viața sufocat de un polițist care și-a ținut genunchiul minute în șir pe gâtul său.

ADVERTISEMENT

Tată, ne cerem iertare de la surorile și frații noștri negri pentru ani și ani de rasism sistematic!”, spune unul dintre albii puși în genunchi.

Ulterior, și afro-americanii prezenți au îngenuncheat și s-au îmbrățișat cu albii penitenți, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT

Derek Chauvin, polițistul din Minneapolis care l-a ucis pe George Floyd, bărbatul de culoare sufocat cu genunchiul pe gât, a fost arestat. Imaginile cu bărbatul de culoare călcat pe gât și sufocat până a murit au revoltat opinia publică din SUA, oamenii ieșind pe stradă, iar manifestațiile au degenerat în acte de violență și jaf.

Proteste violente au avut loc și în noaptea de luni spre marți în mai multe orașe din SUA, după moartea lui George Floyd. Confruntările violente dintre demonstranţi şi forţele de ordine s-a încheiat cu numeroase arestări.

ADVERTISEMENT

Doi oameni au fost uciși în timpul protestelor dintr-o suburbie a orașului Chicago. Informația nu a fost confirmată de autorități.

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Ray Hanania, 60 de persoane au fost arestate, însă autoritățile nu au oferit detalii legate de circumstanțele în care au fost uciși cei doi.

ADVERTISEMENT

Avocatul familiei lui George Floyd a anunțat că autopsia privată a relevat faptul că moartea acestuia a fost o crimă prin asfixiere şi pierderea circulaţiei sângelui, contrazicând astfel autopsia oficială.

”Genunchiul pus pe gâtul său a fost cauza morţii împreună cu greutate pusă de ceilalţi doi ofiţeri pe spatele său. Acestea au împiedicat atât fluxul de aer către creier, cât şi cel de sânge”, a declarat avocatul Benjamin Crump.

ADVERTISEMENT