News

Americanii au descoperit o nouă complicație dată de coronavirus. O treime dintre pacienți au suferit astfel de leziuni

14.05.2020 | 14:05
Americanii au descoperit o noua complicatie data de coronavirus O treime dintre pacienti au suferit astfel de leziuni
ADVERTISEMENT

Cercetătorii americani au descoperit o nouă complicație dată de coronavirus după ce au realizat un studiu într-un mare sistem medical din New York.

Americanii au descoperit o nouă complicație dată de coronavirus

Conform Agerpres, care citează Reuters, americanii au descoperit o nouă complicație dată coronavirus și au anunțat că peste o treime dintre pacienţii trataţi pentru COVID-19 au dezvoltat leziuni renale acute.

ADVERTISEMENT

”Am descoperit că dintre primii 5.449 de pacienţi admişi, 36,6% au dezvoltat leziuni renale acute”, a declarat medicul Kenar Jhaveri, coautor al cercetării publicate în jurnalul Kidney International.

Dintre pacienţii cu insuficienţă renală, 14,3% au necesitat dializă. Leziunile renale acute se produc atunci când rinichii funcţionează insuficient şi devin incapabili să filtreze reziduurile.

ADVERTISEMENT

”Pacienţii foarte bolnavi dezvoltă deseori insuficienţă renală”

Oamenii de știință au descoperit că insuficienţa renală s-a instalat de timpuriu. 37,3% dintre pacienţi au ajuns la spital cu insuficienţă renală sau au dezvoltat această problemă de sănătate în primele 24 de ore de la internare.

”În multe cazuri, insuficienţa renală a survenit în preajma momentului în care pacienţii aflaţi în stare gravă trebuiau să fie conectaţi la un ventilator”, a notat Jhaveri.

ADVERTISEMENT

Dintre cei peste 1.000 de pacienţi, spitalizaţi între 1 martie şi 5 aprilie, care au necesitat conectarea la un ventilator, aproape 90% au dezvoltat leziuni renale acute.

”Pacienţii foarte bolnavi dezvoltă deseori insuficienţă renală în timp ce afecţiunea de care suferă se agravează. Nu este specific COVID-19. Este mai degrabă asociată cu gravitatea bolii”, a a spus Jhaveri.

ADVERTISEMENT

Statele Unite au anunțat din nou un număr mare de decese zilnice din cauza COVID-19. Un total de 1.813 americani au pierdut lupta cu boala în ultimele 24 de ore. Astfel, numărul deceselor de la începutul epidemiei creşte la peste 84.000 de morţi.

ADVERTISEMENT