ADVERTISEMENT
News

Americanii au găsit tratamentul pentru coronavirus. Reacția promptă a lui Donald Trump

Autor: Traian Terzian | 30.04.2020 | 08:14
Americanii au găsit tratamentul pentru coronavirus. Reacția promptă a lui Donald Trump
Americanii au găsit tratamentul pentru coronavirus în urma unui studiu clinic preliminar, iar vestea a venit miercuri din partea doctorului Anthony Fauci. Sursă foto: hepta.ro

Americanii au găsit tratamentul pentru coronavirus în urma unui studiu clinic preliminar, iar vestea a venit miercuri din partea doctorului Anthony Fauci.

ADVERTISEMENT

Americanii au găsit tratamentul pentru coronavirus

Cel mai reputat specialist american în boli infecţioase a declarat că medicamentul antiviral experimental Remdesivir, al companiei de biotehnologie Gilead Sciences, poate deveni tratamentul standard pentru coronavirus.

Conform news.ro, care citează Reuters, Anthony Fauci a precizat că rezultatele preliminare ale unui studiu clinic au arătat că medicamentul ajută anumiţi pacienţi să se refacă mai rapid după boala provocată de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Rezultatele preliminarii ale studiului au arătat că pacienţii trataţi cu Remdesivir au avut o perioadă de recuperare mai rapidă cu 31% faţă de cei care au primit placebo. Datele suplimentare sugerează că medicamentul este mai eficace dacă este administrat la începutul infecţiei.

Acțiunile Gilead au crescut cu peste 7%

”Datele arată că Remdesivir are un efect pozitiv semnificativ în diminuarea perioadei de recuperare. Acest lucru este foarte important”, a declarat Fauci reporterilor la Casa Albă, comparând anunţul cu un moment din 1986, ”când căutam medicamentele pentru HIV şi nu aveam nimic”.

ADVERTISEMENT

Medicul infecționist crede că acest tratameent va deveni standard și a adăugat că FDA colaborează cu Gilead în acest moment pentru a stabili mecanismele prin care tratamentul va fi disponibil pentru cei care au nevoie de el.

Preşedintele american Donald Trump a salutat și el informaţiile publicate de Gilead, ca fiind o veste bună, după ce OMS lăsase să se înțeleagă că medicamentul nu este eficient. Acţiunile Gilead au crescut cu peste 7% în urma informaţiilor.

ADVERTISEMENT

”Există acum suficiente date pentru a susţine o analiză a aprobării de urgenţă a medicamentului de către FDA”, a scris pe Twitter fostul şef al Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente a SUA, Scott Gottlieb.

Americanii au întocmit planul de luptă împotriva coronavirusului, iar documentul semnat de mai mulți oameni importanți din societate a ajuns la Casa Albă. Printre punctele din acest plan se află și tratarea pacienților cu Remdesivir.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!