ADVERTISEMENT
News

Americanii au întocmit planul împotriva coronavirusului. Documentul secret a fost prezentat la Casa Albă

Autori: Traian Terzian, Valeriu Tache | 28.04.2020 | 09:44
Americanii au întocmit planul împotriva coronavirusului. Documentul secret a fost prezentat la Casa Albă
Americanii au întocmit planul de luptă împotriva coronavirusului, iar documentul semnat de mai mulți oameni importanți din societate a ajuns la Casa Albă. Sursă foto: hepta.ro

Americanii au întocmit planul de luptă împotriva coronavirusului, iar documentul semnat de mai mulți oameni importanți din societate a ajuns la Casa Albă.

ADVERTISEMENT

Americanii au întocmit planul împotriva coronavirusului

Conform Mediafax, care citează Wall Street Journal, un grup select de americani, format din oameni de știință și miliardari, au întocmit un plan de luptă împotriva coronavirusului.

Grupul coordonat de medicul Tom Cahill, în vârstă de 33 de ani, a întocmit un document de 17 pagini în care au expus soluțiile pentru trecerea crizei provocate de pandemie.

ADVERTISEMENT

Echipa include mai mulți industriași înstăriți și oameni de știință, biologi, un oncolog, un epidemiolog, un gastroenterolog și un specialist în fizică nucleară.

”Dacă reușim, vom schimba lumea”

Din grup face parte și biologul Michael Rosbash, laureat al Premiului Novel în 2017, care a declarat plin de umor că este ”de departe cel mai slab pregătit din echipă”.

ADVERTISEMENT

În planul întocmit de aceștia se regăsesc mai multe măsuri extreme, una dintre acestea fiind utilizarea în doze mult mai puternice a unui medicament folosit în trecut în cazuri de Ebola.

Planul a ajuns deja pe masa vicepreședintelui Mike Pence. ”S-ar putea să fie un eșec. Dar dacă reușim, vom schimba lumea”, a spus Stuart Schreiber, membru al grupului și chimist la Universitatea Harvard.

ADVERTISEMENT

Document în patru capitole

Documentul, denumit ”Oameni de știință pentru oprirea COVID-19” a fost împărțit în patru mari capitole: 1. Primul val: Medicamente existente ale căror scop este modificat, 2. Terapii pe bază de anticorpi, 3. Vaccinuri, 4. Relansarea activităților sociale și economice.

La capitolul privind medicamentele existente, grupul mizează pe folosirea Remdesivirului, care a avut rezultate bune. În ceea ce privește terapiile pe bază de anticorpi, oamenii de știință cer testarea serologică și înștiințarea spitalelor despre testele clinice.

ADVERTISEMENT

Pentru vaccinuri, grupul propune un calendar cuprins între martie 2020 și martie 2021, cere transparență fără precedent pentru fiecare proiect și intensificarea cooperării.

În ceea ce privește relansarea activităților sociale și economice, oamenii de știință cer raportarea simptomelor zilnic, participarea la testări frecvente PCR și purtarea unor echipamente individuale de protecție.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!