Sport

Americanii îl compară pe David Popovici cu Michael Phelps şi Ian Thorpe: „Aduce aceleaşi imagini de geniu în bazin”

Jurnaliștii americani au rămas uimiți de performanțele obținute de David Popovici, pe care l-au comparat cu Michael Phelps și cu Ian Thorpe, numindu-l geniu.
15.08.2022 | 20:46
Americanii il compara pe David Popovici cu Michael Phelps si Ian Thorpe Aduce aceleasi imagini de geniu in bazin
Americanii îl compară pe David Popovici cu Michael Phelps şi Ian Thorpe. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

David Popovici a câștigat medalia de aur și la proba de 200 de metri la Campionatul European de la Roma, stabilind recordul mondial de juniori. A fost a doua medalie de aur obținută la Roma de David Popovici, după cea de la proba de 100 de metri.

Americanii îl compară pe David Popovici cu Michael Phelps şi Ian Thorpe

Anul 2022 a fost unul perfect pentru David Popovici, care a luat cu asalt lumea înotului, uimind nu numai prin recordurile bătute și numărul medaliilor de aur câștigate, dar și prin vârsta sa fragedă.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii americani de la Swimming World Magazine au făcut o comparație între sportivul român și Michale Phelps și Ian Thorpe, doi coloși ai înotului mondial:

„E această comparaţie o blasfemie? Nu sugerăm că Popovici e pe picior de egalitate cu Phelps sau cu Thorpe, pentru că, momentan, din punct de vedere al rezultatelor, nu e cazul.

ADVERTISEMENT

Dar ceea ce e de necombătut e că, din punct de vedere al precocităţii, Popovici e omul momentului în înotul mondial. Într-o zi, cu siguranţă că şi el va fi o legendă. Momentan, e un puşti care a intrat într-un club select de mari campioni.

Să nu uităm că va împlini 18 ani abia luna viitoare, astfel că a sa carieră se anunţă la fel de frumoasă şi lină precum tehnica sa de a înota”.

ADVERTISEMENT

„La Phelps şi Thorpe ne raportam la modul în care pluteau prin apă. David Popovici aduce, în multe momente, aceleaşi imagini de geniu în bazin, când înoată.

Nu doar că e în elita mondială, dar ne simţim fermecaţi să-l vedem în acţiune. Nu putem decât să ne întrebăm şi să visăm la ce poate atinge. Iar această perspectivă e captivantă”, au mai notat americanii.

ADVERTISEMENT
  • 18 ani va împlini David Popovici pe 15 septembrie

„Sunt unul dintre rechini!”

David Popovici a vorbit imediat după cursa perfectă reușită la proba de 200 de metri, fiind încântat de noua performanță pe care a obținut-o, recunoscând că acum este „unul dintre rechini”.

„Un timp foarte bun, nu mi-am propus un timp neapărat pentru această cursă, dar cred că am reușit ce mi-am propus. Pentru 50 sunt un pic prea slăbuț, la propriu, mi-ar trebui mai multă masă.

Mai durează puțin să ajung acolo! Sunt unul dintre rechini acum. Am fost dintotdeauna, dar acum mă pot afirma ca rechin”, a mai spus David Popovici.

ADVERTISEMENT