Fotbal intern

Americanii investesc în Liga 1! Ce echipă își schimbă patronatul. Primul pas a fost făcut

10.04.2019 | 17:53
Americanii investesc in Liga 1 Ce echipa isi schimba patronatul Primul pas a fost facut

Americanii investesc în Liga 1! Conducerea Politehnicii Iași este la un pas să bată palma cu un om de afaceri important. Clement Ifrim este stabilit în Statele Unite acolo unde deține o firmă puternică de IT și i-a anunțat pe moldoveni că vrea să susțină financiar echipa pe care a iubit-o în tinerețe. Deocamdată a cerut ca gruparea ieșeană să definitiveze procesul de reorganizare din punct de vedere administrativ, ceea ce ar presupune îndepărtarea lui Horia Sabo.

Americanii investesc în Liga 1!

Mai mult de atât, Clement Ifrim a anunțat că va băga în contul clubului suma de 250.000 de dolari. Banii vin însă sub formă de împrumut, urmând ca în perioada următoare ambele părţi să se pună la masa tratativelor pentru a decide modul de finanţare. Din suma pe care o vor încasa în aceste zile din Statele Unite, șefii ieșeni au precizat că vor achita un salariu restant jucătorilor şi staff-lui. De banii care rămân se vor achita alte datorii către stat şi diverşi furnizori.

Preşedintele executiv al Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie a recunoscut că gruparea pe o conduce va primi un împrumut de un sfert de milion de dolari, dar nu a spus și numele persoanei care vrea să ajute clubul. ”Vom primi o sumă de bani sub formă de împrumut, iar din aceşti bani vom achita cel puţin un salariu echipei. În momentul de faţă avem un salariu şi jumătate restant, iar pe 15 martie ajungem la două luni şi jumătate.

Americanii investesc în Liga 1! Marius Mihalache in meciul de fotbal dintre AFC Hermannstadt si CSM Politehnica Iasi, din etapa a IV-a a play-out-ului Ligii 1, disputat pe stadionul Municipal Nicolae Dobrin din Pitesti, sambata, 4 aprilie 2019.© FOTO:Valentin Macrea / Sport Pictures
Ieșenii ar putea avea un alt sponsor din sezonul viitor

Bani americani pentru Poli Iași

Cu diferenţa de bani vom achita alte datorii stringente la stat şi la diverşi furnizori. Vom analiza cu atenţie lista cu datoriile pe care le avem şi vom stabili exact ce vom plăti. Persoana care a ajutat clubul a dorit să rămână anonimă. Ce pot să spun că această persoană este de bună credinţă, are încredere în Comitetul Director, în conducerea actuală a clubului şi vrea să ajute Politehnica Iaşi în acest moment greu”, a spus preşedintele Adrian Ambrosie pentru Pro Sport.

De remarcat că cei din conducerea ieșeană şi omul de afaceri au mai fost în tratative şi în vara anului trecut, dar în cele din urmă, moldovenii au ales să meargă pe varianta Horia Sabo, cel de care se chinuie acum să scape din organigramă.

  • 3 este locul pe care îl ocupă Poli Iași în Liga 1 Betano

 

 

Tags: