Sporturi

Americanii, surprinși de averea imensă a lui Ion Țiriac! Tocmai a fost depăşit de Michael Jordan

22.04.2020 | 17:05
Americanii surprinsi de averea imensa a lui Ion Tiriac Tocmai a fost depasit de Michael Jordan
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la publicația americană „Sports Casting” au vorbit despre averea lui Ion Țiriac, până nu demult cel mai bogat sportiv din lume, fiind detronat recent de Michael Jordan.

Americanii sunt surprinși de averea lui Ion Țiriac

Americanii de la publicația „Sports Casting” au vorbit despre averea lui Ion Țiriac, fiind uimiți de realizările financiare ale fostului jucător de tenis român: Surprinși să-i vedeți numele atât de sus pe listă? Nu sunteți singurii.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac nu are un nume răsunător, dar succesul său ca om de afaceri după retragerea din sport l-a transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni de sport din lume.

De fapt, a fost cel mai bogat om de sport din lume până anul acesta, când Michael Jordan l-a depășit”.

ADVERTISEMENT

„În 1990, a fondat o bancă în România, apoi a împrumutat succesul acesteia și în alte afaceri, inclusiv un imperiu imobiliar. Astăzi, el deține mai multe reprezentanțe auto, afaceri în retail, ba chiar și o companie americană”, au mai spus americanii.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român

Ion Țiriac a fost detronat din poziția de lider în clasamentul celor mai bogați români, după ce Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath, a cărui avere este estimată la 1,4 miliarde de dolari și care era prezentat în 2019 de revista Forbes.

ADVERTISEMENT

UiPath este o firmă specializată în tehnologia automatizării sau creării de roboți care înlocuiesc forța de muncă umană. Daniel Dines a povestit cum a ajuns la această performanță alături de echipa sa:

„Bill Gates obișnuia să vorbească la Microsoft despre un computer pentru fiecare casă. Eu vreau un robot pentru fiecare persoană. Secretul creșterii rapide este că am avut un fundament bun, o tehnologie bună care a răspuns la nevoile pieței.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acest lucru, dezvoltarea atât de rapidă are de-a face cu abordarea, cu mentalitatea – noi am crezut cu tărie că putem fi lider global”, a mai spus Dines, care deține doar 20% din companie”, a mai spus Daniel Dines.

ADVERTISEMENT