News

Americile au devenit epicentrul pandemiei de COVID-19, anunță OMS. SUA și Brazilia, peste 2 milioane de infecții

27.05.2020 | 10:03
Americile au devenit epicentrul pandemiei de COVID19 anunta OMS SUA si Brazilia peste 2 milioane de infectii
ADVERTISEMENT

Americile au devenit epicentrul mondial al pandemiei de COVID-19. Anunțul a fost făcut de Organizația Mondială a Sănătății, cea care avertizează asupra pericolului relaxării măsurilor de izolare.

Americile au devenit epicentrul pandemiei de COVID-19, anunță OMS. SUA și Brazilia, peste 2 milioane de infecții

În cadrul unei declarații de presă de marți, 26 mai, OMS anunță că epidemia de coronavirus din America de Sud și America de Nord s-a intensificat, iar specialiștii avertizează că urmează săptămâni grele, relatează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății are la bază un studiu recent din SUA care arată că numărul victimelor va fi pe un trend ascenedent în Brazilia şi alte ţări din America Latină până în luna august.

”Acum nu este momentul ca ţările să reducă restricţiile”, a spus marţi, într-o videoconferinţă, Carissa Etienne, director OMS pentru Americi şi şefa Pan American Health Organization.

ADVERTISEMENT

”Regiunea noastră a devenit epicentrul pandemiei de Covid-19”. Oficiali ai PAHO au avertizat că urmează săptămâni ”foarte grele” pentru regiune şi că Brazilia este departe de momentul în care epidemia se va încheia.

O altă îngrijorare a OMS este extinderea focarelor de coronavirus în Peru, Chile, El Salvador, Guatemala și Nicaragua.

ADVERTISEMENT

SUA și Brazilia, împreună peste 2,1 milioane de infecții și 125 de mii de morți

În acest moment, Statele Unite ale Americii și Brazilia dețin supremația mondială la capitolul cazurilor și deceselor survenite după infectarea cu noul coronavirus.

Împreună, cele două state au peste 2,1 milioane de cazuri (peste 1,7 milioane SUA și circa 400 de mii de cazuri în Brazilia).

ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, rata mortalităţii zilnice din Brazilia a devenit cea mai ridicată din lume. Un studiu al University of Washington a avertizat că bilanţul deceselor ar putea ajunge la 125.000 până în luna august.

În prezent, în Brazilia au fost raportate aproximativ 400.000 de cazuri şi 24.512 decese, potrivit datelor Johns Hopkins University. SUA au înregistrat 1,7 de milioane de cazuri şi 100.616 decese.

Alte țări din zonă ar putea avea mari probleme cu epidemia de COVID-19. În Peru, 20.000 de morți s-ar putea înregistra până în august. De asemenea, 12.000 de morți ar putea avea Chile, 7.000 în Mexic, 6.000 în Ecuador, 5.500 în Argentina și 4.500 în Columbia până în august.

ADVERTISEMENT