Life

Amestecul care te ajută să ai cea mai tare recoltă de castraveți din grădină. Ai nevoie de câteva ingrediente banale și toți vecinii te vor invidia

Amestecul pentru o recoltă de castraveți bogată și sănătoasă conține doar câteva ingrediente banale. Acest tip de îngrășământ are multe beneficii.
19.05.2024 | 12:16
Amestecul care te ajuta sa ai cea mai tare recolta de castraveti din gradina Ai nevoie de cateva ingrediente banale si toti vecinii te vor invidia
Amestecul pentru cea mai tare recoltă de castraveți. Foto: Canva.com
ADVERTISEMENT

Mulți oameni aleg să-și crească fructele și legumele în propria grădină, fie pentru consum, fie pentru a le vinde pe piață. Dacă sunteți printre cei care au plantat răsaduri de castraveți anul acesta, vă recomandăm să folosiți acest îngrășământ special pentru cea mai tare recoltă de castraveți.

Amestecul pentru o recoltă de castraveți bogată și sănătoasă. Ai nevoie de câteva ingrediente banale

Un îngrășământ special poate fi cheia succesului pentru o recoltă de castraveți bogată și sănătoasă, în grădina ta. Cu siguranță, vei impresiona vecinii cu recolta ta și îți vor cere să le împărtășești care este secretul.

ADVERTISEMENT

Amestecând aceste ingrediente în solul tău de grădină, vei furniza plantei de castraveți nutrienții și mineralele de care are nevoie pentru a crește viguros. Care sunt ingredientele necesare? Se găsesc la toate magazinele și sunt destul de ieftine.

În principal, aveți nevoie de drojdie proaspătă sau uscată. Drojdia conține fosfor, potasiu, calciu și fier. De mii de ani, oamenii o folosesc pentru fermentare și coacere. Adăugată răsadurilor de castraveți, aceasta crește concentrația de dioxid de carbon din sol.

ADVERTISEMENT

Drojdia este probabil unul dintre cele mai vechi „organisme domestice”. Pe lângă efectele directe asupra castraveților, drojdia va asigura o activitate constantă a tuturor microorganismelor din sol, menținând umiditatea solului. Rădăcina plantei va asimila mult mai rapid micro și macro elemente, ceea ce va duce la o creștere mai rapidă a răsadurilor.

Ingrediente și mod de preparare

Ingredientele necesare pentru a obține amestecul dorit:

-100 de grame de drojdie proaspătă sau 10 grame de drojdie uscată

-10 litrii de apă

-3 linguri de zahăr

Pentru a prepara îngrășământul menționat, urmați acești pași:

1. Într-un recipient, dizolvați drojdia într-o cantitate mică de apă caldă și adăugați zahărul. Amestecați bine pentru a asigura dizolvarea completă a drojdiei și a zahărului.

ADVERTISEMENT

2.Lăsați acest amestec să fermenteze timp de 2-3 ore într-un loc cald. Fermentația va ajuta la activarea drojdiei și la eliberarea substanțelor nutritive esențiale pentru plante.

3. Adăugați apoi compoziția în cei 10 litri de apă și amestecați bine pentru a asigura distribuirea uniformă a îngrășământului.

ADVERTISEMENT

4.Folosiți acest îngrășământ la castraveți o singură dată pe săptămână, în perioada de creștere activă a plantelor. Aplicați-l direct la baza plantelor sau prin udarea solului în jurul lor.

Acest îngrășământ cu drojdie poate furniza nutrienții esențiali de care au nevoie castraveții pentru o creștere sănătoasă și pentru a produce o recoltă bogată. Asigurați-vă că respectați proporțiile și instrucțiunile corecte.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Schimbări la produsele Apple. Utilizatorii vor fi uimiți
Schimbări la produsele Apple. Utilizatorii vor fi uimiți
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României