Life

Amestecul care ține căpușele la distanță. Ai nevoie de doar două ingrediente, unul este apa

Amestecul care ține căpușele la distanță. Este vorba despre un amestec simplu, cu două ingrediente, dintre care unul este apa.
02.06.2023 | 19:37
Amestecul care tine capusele la distanta Ai nevoie de doar doua ingrediente unul este apa
Amestecul care ține căpușele la distanță. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Amestecul care ține căpușele la distanță necesită doar două ingrediente. Unul dintre acestea este apa așa că ar trebui să-ți fie foarte ușor să îl prepari.

Amestecul care ține căpușele la distanță

Căpușele pot să răspândească bacterii și viruși, astfel că pot să aducă boli neplăcute în casa noastră. Dar cu un amestec din două ingrediente le putem ține la distanță.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un ingredient prim care se găsește la farmacie: alcool formic. Acesta nu este scump și având în vedere că se diluează cu apă, o singură sticluță ne poate ține chiar și un an întreg.

Raportul de preparare pentru amestecul care ține căpușele la distanță este de 1 la 1. Alcoolul formic de un litru costă în jur de 32 RON.

ADVERTISEMENT

Există și variante mai scumpe care pot fi circa 45 RON și pentru 100 de ml. Primul pas pe care trebuie să-l facem este să amestecăm apa și alcoolul formic într-o sticlă cu pulverizator.  Apoi trebuie să ne dăm cu acest preparat direct pe haine și pantofi atunci când vrem să ieșim pe afară.

Specialiștii spun că acesta amestec este sigur și pentru a fi folosit pentru animalele de companie, conform Spynews.

ADVERTISEMENT

Când apar căpușele. Unde se găsesc

Sezonul căpușelor a început deja de câteva luni, pentru că acestea apar când se face mai cald afară. Vremea umedă și temperaturile din termometre fac ca ele să fie active și pot inclusiv să îi îmbolnăvească pe oameni. Boala Lyme este una dintre cele mai cunoscute transmise de căpușe.

Căpușele se găsesc în grădini în zonele cu multă iarbă sau în păduri.  Acestea se prind pe haine sau direct în blana animalelor și riscăm să le aducem în casă și să ne îmbolnăvească.

ADVERTISEMENT

Gazda principală pentru aceste insecte sunt rozătoarele, dar acesteia îi cad pradă inclusiv oamenii. Căpușele sunt insecte parazite și pot să reziste chiar și până la câteva zile pe corpul gazdei sale.

Infecțiile cu căpușă mai pot apărea și indirect, prin consumul unor produse nepasteurizate, cum este laptele de vacă, oaie sau capră.

ADVERTISEMENT