Life

Amestecul natural pe care trebuie să-l dai neapărat păsărilor din curte. Rețeta de suc antibiotic care o să le ferească de orice boală

Cum se prepară cel mai bun suc antibiotic care luptă împotriva afecțiunilor la găini. Leguma care face minuni pentru păsările de curte.
19.05.2024 | 11:39
Amestecul natural pe care trebuie sal dai neaparat pasarilor din curte Reteta de suc antibiotic care o sa le fereasca de orice boala
Cum se prepară cel mai bun suc antibiotic care luptă împotriva afecțiunilor la găini. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Gospodarii care au găini în curte știu foarte bine că, din când în când, aceste păsări se confruntă cu anumite boli. Pentru a le feri de diverse afecțiuni, există un leac natural care funcționează de minune.

Leguma care luptă împotriva celor mai comune afecțiuni ale găinilor

Găinile și, în special puii, sunt predispuși anumitor boli. De cele mai multe ori, atunci când aceste păsări de curte sunt bolnave, fermierii aleg să le dea tratament medicamentos. Ei bine, împotriva unor anumite afecțiuni luptă și un remediu natural.

ADVERTISEMENT

Crescătorii cu experiență recomandă, în astfel de cazuri, administrarea unei legume pe care mulți români o folosesc pe post de condiment în diverse preparate. Și anume, faimosul usturoi.

Este foarte bine știut faptul că usturoiul face minuni pentru organismul uman. Acesta luptă împotriva virusurilor și întărește sistemul imunitar. În cazul păsărilor de curte, usturoiul funcționează similar ca și la oameni.

ADVERTISEMENT

Crescătorii de păsări de curte susțin că usturoiul funcționează ca un antibiotic natural pentru găini și pentru pui. Însă, acesta trebuie administrat cu mare grijă, mai ales în cazul puilor.

Usturoiul poate fi administrat păsărilor de curte în diverse forme. Fie că vorbim de usturoi proaspăt pisat, fie de praful de usturoi, ambele sunt la fel de benefice pentru aceste păsări.

ADVERTISEMENT

Usturoiul poate fi administrat puilor în apa de băut, însă nu înainte de a fi curățat și pisat. De asemenea, la fel de eficient este și integrat într-un amestec cu ulei sau miere.

Amestecul de usturoi cu ulei este eficient în tratarea paraziților, iar amestecul cu miere este bun pentru a trata problemele respiratorii ale găinilor. De asemenea, se mai poate prepara și spray cu usturoi împotriva păduchilor și căpușelor.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară sucul de usturoi pentru găini

Usturoiul face minuni în cazul păsărilor de curte și luptă cu unele dintre cele mai întâlnite afecțiuni ale găinilor, precum paraziții interni sau problemele respiratorii. Această legumă este cunoscută pentru efectul său împotriva virușilor și fungilor, precum Candida, Salmonella sau Aspergillus.

Usturoiul are o mulțime de beneficii și pentru găinile ouătoare. În cazul lor, usturoiul luptă împotriva bacteriilor, virușilor și funcționează ca un adevărat stimulent pentru producția de ouă.

În cazul puilor de o zi, usturoiul se administrează ținând cont de anumite reguli. Și anume, acesta poate fi introdus odată cu hrana solidă, însă nu mai mult de un cățel de usturoi la o masă. Usturoiul se va administra de 2-3 ori pe săptămână, în primele trei săptămâni de viață ale puilor.

Cea mai frecventă modalitate în care este administrat usturoiul găinilor este cea de suc de usturoi și ceapă. Acest preparat se obține din amestecul a 1.5 litri de apă în care se pun 8 căpățâni de usturoi pisat. Apoi, se pune o linguriță de miere după care se lasă la macerat.

După 2-3 zile, sucul se agită și se mai completează cu o linguriță de miere și cu o ceapă. Abia după 3 săptămâni de macerat sucul este gata de administrat găinilor. Sucul se pune pe data de 15 ale lunii în apa găinilor, iar după 2 zile, se revine la apa curată.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”