Sport

Italia U21 – România U21 4-2. „Tricolorii” lui Florin Bratu pierd după o repriză secundă de coșmar. Video

FANATIK.RO vă oferă detalii despre acţiunile echipelor naţionale ale României U21 şi U20, care vor avea loc în luna noiembrie, „tricolorii” urmând a întâlni adversari de top
Italia U21  Romania U21 42 Tricolorii lui Florin Bratu pierd dupa o repriza secunda de cosmar Video
ADVERTISEMENT
16-11-2021
14:44

Italia U21 - României U21 4-2 (Mulattieri 42, Canestrelli 62, 67, 70 / Canestrelli 29 aut., Racovițan 41)

Vezi aici meciul video

Min. 90+3: Final de meci. Italia U21 se impune cu 4-2, după o repriză secundă de vis, în care a înscris de trei ori în mai puțin de zece minute.

Min. 70: GOOOL ITALIA U21! Fază trasă la indigo cu cea de la golul 3, cu același Colombo prelungind la bara a doua pentru Canestrelli, care a trimis cu capul în plasă.

Min. 67: GOOOL ITALIA U21! Corner pentru gazde, Colombo prelungește la colțul lung și Canestrelli trimite din 3 metri în plasă.

Min. 62: GOOOL ITALIA U21! Canestrelli îl învinge pe Popa cu o lovitură de cap din centrul careului mare.

Min. 53: Popa respinge în corner șutul periculos expediat de Cancellieri.

Min. 42: GOOOL ITALIA U21! Șutul lui Mulattieri din 7-8 metri este deviat de Dican și intră în plasă.

Min. 41: GOOOL ROMÂNIA U21! Corner pentru „tricolori” și Racovițan reia imparabil cu capul, din zece metri.

Min. 33: Șutul lui Dican din afara careului trece pe lângă poarta lui Turati.

Min. 29: GOOOL ROMÂNIA U21! Ianis Stoica pătrunde pe partea dreaptă, centrează pe 6 metri, de unde Canestrelli își introduce balonul în propria poartă.

Min. 22: Popa reține fără probleme reluarea din foarfecă a lui Piccoli.

Min. 20: Italienii domină copios începutul de meci, dar fără a-și crea mari ocazii de gol. Până acum, „tricolorii” nu au ajuns deloc la poarta gazdelor.

Min. 1: A început partida.

  • Italia U21: Turati – Ferrarini, Scalvini, Canestrelli, Quagliata – Ranocchia, Ricci, Fagioli – Mulattieri, Piccoli, Cancellieri. Rezerve: Carnesecchi, Russo, Bellanova, Colombo, Lucca, Rovella, Parisi, Esposito, Okoli, Cambiaso, Vignato, Cortinovis,  Pellegri. Selecționer: Paolo Nicolato.
  • România U21: M. Popa – Țîrlea, Drăgușin, Racovițan, Țicu – Dr. Albu, Dican – Corbu, Miculescu, Oct. Popescu – I. Stoica. Rezerve: Gyenge, R. Ispas, Echmann, L. Munteanu, Pitu, R. Ilie, M. Șerban, Farcaș, Târnovanu, Isac. Selecționer: Florin Bratu.
16-11-2021
14:13

România va juca împotriva Italiei în galben

Meciul amical al naționalei Under 21 a României împotriva Italiei, care va avea loc la Frosinone, pe Stadio Benito Stirpe, începe la ora 18:30, iar tricolorii vor evolua în tricouri galbene.

Având in vedere că Italia, țara gazdă, evoluează în tricou albastru, șort alb și jambiere albastre, la ședința tehnică s-a stabilit ca România să evolueze în echipament complet galben.

Aceasta e prima partidă de la lansarea noului tricou în care o selecționată a României va evolua în echipament complet galben, informează federația română pe site-ul oficial.

Partida tricolorilor din Italia se va disputa cu spectatori, în peninsulă nefiind restricții legate de prezența fanilor în tribune.

16-11-2021
13:01

X și 0 cu maieuri și copete

Naționala Under 21 de fotbal a României întâlnește Italia marți, 16 noiembrie, în deplasare, la Frosinone, pe Stadio Benito Stirpe. Partida începe la ora 18:30, iar la unul dintre antrenamente elevii lui Florin parte au avut parte de un exercițiu amuzant.

Ei au fost împărțiți în patru grupe, au fost trasate două „table” de țintar, folosindu-se copete, după care jucătorii trebuiau să acopere respectivele copete, astfel încât să așeze trei maieuri în linie sau pe diagonală.

Dificultatea exercițiului consta în faptul că elevii lui Bratu luat startul printre câteva jaloane și săreau și peste un gărduleț, iar avantaj aveau cei care ajungeau primii în dreptul acelor „table”.

Dacă prima dată au câștigat cei care se aflau în posesia maieurilor verzi, următoarele două reprize au fost adjudecate de cei care aveau maieurile roz.

16-11-2021
11:27

Surpriza plăcută a lui Florin Bratu este Marius Corbu

Naționala Under 21 de fotbal a României întâlnește Italia marți, 16 noiembrie, în deplasare, la Frosinone, pe Stadio Benito Stirpe. Partida începe la ora 18:30, iar înaintea ei selecționerul Florin Bratu a descris atmosfera din lot.

Venim după aproape 8 zile de muncă, de antrenamente foarte bune. La lot este o atmosferă bună, în care am lucrat destul de bine. Iar acum vine acest meci împotriva italiei, foarte interesant pentru noi, pentru toți, pentru echipă, pentru staff, în care vrem să punem în practică ceea ce am lucrat la antrenamente.

Au fost mici probleme, în mare parte venind de la echipele de club. Din fericire, am reușit să-i înlocuim pe jucători cu alții pe care îi aveam în plan. Aceștia au răspuns prezent. Pentru mine toți jucătorii sunt foarte importanți.

Ei știu ce au de făcut, au o șansă importantă să să joace pentru naționala României Under-21. Și sper ca la ora jocului să fie pregătiți pentru un test foarte important”, a declarat Bratu pe site-ul oficial al FRF.

Selecționerul și elevii lui știu că „Italia este o forță importantă în Europa, chiar și la Under 21. Însă este o provocare pentru noi, ca și echipă și vreau să văd o reacție bună din partea noastră, pentru că avem un lot tânăr, cu entuziasm.

Vreau să văd personalitate, ambiție și să ne batem de la egal la egal pentru a obține un rezultat bun.

Eu am spus-o încă de la început, chiar dacă jucăm numai amicale, pentru mine și pentru echipă toate partidele sunt oficiale și cred că s-a văzut acest lucru în timpul partidelor. Atât timp cât avem atitudine, determinare, o liuăm ca atare și înseamnă că jucătorii au înțeles mesajul.

Sunt meciuri amicale, în teorie, dar cu conotații oficiale, pentru că, la acest nivel, fiecare națiune își dorește să câștige. Și, ca să lui probleme, trebuie să fii puternic din toate punctele de vedere”.

Surpriza plăcută a lui Marius bratu în această acețiune care a precedat partida cu Italia a fost Marius Corbu. „Mă bucură revenirea lui Radu Drăgușin. L-am văzut în această acțiune și pe Louis Munteanu. Sunt jiucători importantți, pe care ne vom baza în viitor.

Există un nucleu de jucători născuți în anul 2000 sau 2001. Toți trebuie să strângem forțele, să adunăm energia pozitivă, și meci cu meci să le vedem transpuse în rezultate. Pentru că doar într-un climat de rezultat bun pot crește.

În mare parte, am reușit să creez un nucleu de 15 jucători. Dar încă mai sunt meciuri amicale, încă mai vedem jucători la lucru în momentul de față unii fotbaliști sunt accidentați, jucători important pentru România U21.

Vom vedea ce se va întâmpla cu ei. Sper să-și revină rapid și să vedem cât mai mulți dintre la urmtăoarea acțiune. Dar, într-adevăr, sunt jucători din acel nucleu pe care eu mă bazez, și din care să fie din ce în ce mai mulți, pe termen lung”, a mai spus selecționerul.

16-11-2021
08:45

„Tricolorii” lui Florin Bratu au susținut antrenamentul oficial

Luni seara, „tricolorii” antrenați de Florin Bratu au susținut antrenamentul oficial înaintea partidei amicale cu Italia U21. Meciul se va disputa marți, de la ora 18:30, la Frosinone, pe stadionul „Benito Stirpe”, o arenă cu 16.000 de locuri, și va fi transmis în direct de TVR 1.

15-11-2021
16:07

Cum a primit Rareș Ilie vestea convocării la naționala de tineret

Rareș Ilie, cel mai tânăr jucător din lotul naționalei U21 a României, s-a declarat încântat de oportunitatea de a evolua alături de „tricolorii” lui Florin Bratu. Vestea convocării a luat, însă, prin surprindere întreaga familie, în condițiile în care ar fi trebuit, la cei 18 ani ai săi, să îmbrace tricoul selecționatei U19.

Colegii m-au primit foarte frumos, știu că sunt cel mai mic de aici și au încercat să mă integreze cât mai bine în grup. Îi știam pe toți, dar nu personal, doar cu doi-trei dintre ei am mai vorbit.

Când am primit vestea eram acasă, cu părinții. Știam că e posibil să vin, dar nu m-am așteptat să mă convoace până la urmă. Am fost foarte fericit. Ai mei erau extrem de mândri.

Inițial ar fi trebuit să merg la naționala U19, dar nu s-a mai putut și nu ne-am așteptat niciunul dintre noi, am fost cu toții surprinși. Ar însemna enorm să ne calificăm la Euro 2023 și sper să fiu și eu acolo.

Cel mai emoționant moment al carierei mele a fost trecerea la nivel de seniori. Și cel mai greu. Sper ca peste 10 ani să fiu la echipa națională mare și într-un campionat puternic din străinătate. Talentul e doar un avantaj în cariera unui fotbalist, până la urmă toți trebuie să muncească”, a declarat mijlocașul Rapidului înaintea amicalului cu Italia U21.

15-11-2021
12:00

Italia U20 - România U20 7-0 (Vergani 1, 21, Oristanio 19, 35, Bove 33, 57, Milanese 47)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 57: GOOOL ITALIA U20! Bove înscrie pentru 7-0 cu un șut puternic din careu.

Min. 47: GOOOL ITALIA U20! Intrat pe teren la pauză, Milanese face 6-0 la doar două minute după reluare, cu un șut din interiorul careului.

Min. 35: GOOOL ITALIA U20! Bonini pătrunde în careu, îi pasează lui Oristanio, care face „dubla”.

Min. 33: GOOOL ITALIA U20! Tongya centează în centrul careului, de unde Bove finalizează fără probleme.

Min. 21: GOOOL ITALIA U20! Combinație excelentă a jucătorilor echipei gazdă și Vergani reia în plasă din 3-4 metri.

Min. 19: GOOOL ITALIA U20! Oristanio execută pe colțul scurt o lovitură liberă și îl păcălește pe Hindrich.

Min. 1: GOOOL ITALIA U20! Gazdele deschid scorul la doar 45 de secunde de la startul partidei. Vergani a profitat de o gafă a lui Giafer, care a degajat greșit în portarul Hindrich, și a reluat în poarta goală.

  • Italia: Pizziagnacco – Bergonzi – Papetti, Dalle Mura, Bonini – Gyabuaa, Bianco, Bove – Oristanio, Vergani, Heubang. Selecționer: Alberto Bollini
  • România U20: Hindrich – Grosu, Giafer, Buta, Sălceanu – Cristea, Perianu, Pănoiu – Radaslavescu, Suciu, Mustacă. Selecționer: Bogdan Lobonț
15-11-2021
10:59

„Tricolorii” U21 s-au refăcut la Mogoșoaia înaintea plecării spre Italia

După o săptămână plină de antrenamente intense, lotul naționalei U21 a României s-a refăcut la Mogoșoaia, cu masaj, bazin și criosaună. Imaginile inedite au fost publicate pe canalul de Youtube al FRF.

Marți, 16 noiembrie, elevii lui Florin Bratu vor da piept cu selecționata similară a Italiei. Partida este programată la ora 18:30, pe arena din Frosinone.

15-11-2021
08:46

România U20, ultimul antrenament înaintea amicalului cu Italia

Lotul naționalei U20 a României a efectuat, luni dimineață, ultimul antrenament înaintea amicalului programat la ora 15:00, în compania selecționatei similare a Italiei.

Spre deosebire de precedenta ședință de pregătire, desfășurată seara trecută, în condiții de ceață și precipitații abundente, vremea nu le-a mai dat bătăi de cap elevilor lui Bogdan Lobonț, astfel că selecționerul a putut pune la punct ultimele detalii de ordin tehnic.

14-11-2021
22:25

Naționala de tineret a ajuns în Italia

Echipa națională U21 a României a ajuns în Italia pentru meciul amical pe care îl va disputa marți, 16 noiembrie, de la ora 18:30, la Frosinone.

După un zbor de două ore cu destinația Roma și o călătorie de 30 de minute cu autocarul, ”tricolorii” conduși de Florin Bratu s-au cazat la Anagni, o localitate aflată la 20 de kilometri de Frosinone. Luni seară este programat antrenamentul oficial.

13-11-2021
16:21

România U20 a ajuns în Italia

Echipa națională U20 a României a ajuns în Italia pentru meciul amical pe care îl va disputa luni, 15 noiembrie, de la ora 15:00, pe stadionul “Enzo Ricci” din Sassuolo.

După un zbor de două ore, ”tricolorii” au aterizat la Bologna. De aici a urmat un drum cu autocarul de 40 de minute până la Baggiovara, locul de cazare al reprezentativei pregătite de Bogdan Lobonț.

13-11-2021
12:08

Încă trei jucători de la U21 au părăsit cantonamentul. Doi dintre ei au Covid-19

Continuă problemele la naționala U21 a României înaintea amicalului cu reprezentativa similară a Italiei. Nu mai puțin de trei jucători au părăsit în această dimineață lotul condus de Florin Bratu: Valentin Screciu, din cauza unor probleme musculare și alți doi colegi care au fost diagnosticați cu Covid-19.

În urma testării RT-PCR COVID-19 efectuate ieri (n.r. vineri, 12 noiembrie) de întreaga delegație, testare efectuată pentru deplasarea în Italia, doi jucători, colegi de cameră, au fost depistați pozitivi.

Anterior acestui test, cei doi au avut două rezultate negative, un test RT-PCR în urmă cu o săptămână și unul antigen rapid la intrarea în cantonament. Jucătorii sunt asimptomatici, au fost izolați și vor părăsi cantonamentul de la Centrul Național de Fotbal de la Buftea astăzi (sâmbătă, 13 noiembrie).

De asemenea, Vladimir Screciu a acuzat probleme de sănătate și va pleca și el la echipa de club pentru a se recupera. Staff-ul medical al naționalei U21 a considerat că fotbalistul de la CS Universitatea Craiova nu va putea fi recuperat în timp util până la meciul cu Italia, programat marți. Conform simptomatologiei prezentate, Screciu are un diagnostic prezumtiv de lumbago în puseu acut.

Pentru a completa lotul, selecționerul Florin Bratu a trimis azi convocările pentru doi jucători: Rareș Ispas de la Sepsi OSK și Marco Ehmann de la Dinamo București. Aceștia urmează să se testeze RT-PCR și vor veni în cantonament după aflarea rezultatului”, se arată în comunicatul transmis de FRF.

13-11-2021
09:56

Daniel Bîrzu s-a accidentat. Pe cine a convocat Bogdan Lobonț în locul lui

Modificare de ultimă oră în lotul naționalei U20 a României. Din cauza unei accidentări suferite în meciul cu Polonia, Daniel Bîrzu (Farul Constanța) nu va mai putea face deplasarea în Italia pentru partida de luni.

În locul său, Bogdan Lobonț l-a convocat de urgență pe Gabriel Dănuleasa. Acesta vine tot de la echipa patronată și antrenată de Gică Hagi.

12-11-2021
16:30

Bilete de la 5 euro pentru amicalul Italia – România

Federația Italiană de Fotbal a pus în vânzare tichete pentru meciul test dintre echipele naționale de tineret ale Italiei și României, programat marți, la Frosinone.

Întâlnirea cu caracter amical va avea loc pe stadionul ”Benito Stirpe”, iar prețurile biletelor încep de la 5 euro. Tichetele pot fi achiziționate online, pe platforma Viva Ticket. DETALII AICI!

Partida se joacă pe 16 noiembrie, de la ora 18:30, și va fi transmisă în direct de postul public de televiziune (TVR).

12-11-2021
14:52

Interviu-fulger cu Radu Drăgiușin și Octavian Popescu

Naționala de fotbal Under-21 a României își continuă pregătirea pentru EURO 2023, competiție la care s-a calificat direct în calitate de co-organizatoare, alături de Georgia, astfel că jucătorii antrenați de Florin Bratu vor juca numai amicale.

Marți, 16 noiembrie, tricolorii mici urmează să întâlnească Italia, la Frosinone, de la ora 18:30 a României. În această perioadă, naționala U21 este în cantonament la Centrul Național de Fotbal de la Buftea.

Într-unul dintre momentele de pauză, doi dintre jucătorii convocați la lot au răspuns unor întrebări pentru site-ul FRF. Fundașul Radu Drăgușin, legitimat la Sampdoria, și Octavian Popescu, de la FCSB, sunt prieteni de 6 ani și stau în aceeași cameră în cantonamente.

Ne-am cunoscut la Real Sport București. Eu am ajuns primul, iar după câteva luni au venit Octavian, Ovidiu Perianu și alți colegi de-ai noștri. Asta se întâmpla acum 5-6 ani. De atunci am creat o prietenie mai strânsă, care durează și în ziua de azi”, a explicat Drăgușin.

Interviul-fulger a conținut 11 întrebări, în care cei doi au fost nevoiți să răspundă prin semne arătând către el sau colegul lui.

Singura întrebare la care nu au răspuns la fel a fost cea în care li se cerea să spună care dintre ei este mai ordonat, ambii considerând că el este. În schimb, la toate celelalte, au căzut de acord, făcând și unele mici precizări.

Astfel, Radu ascultă mai mult muzică și îi plac filmele, în timp ce Octavian doarme mai mult, deoarece „se culcă înaintea mea”, după cum a menționat fundașul Sampdoriei.

Amândoi au început fotbalul la 7 ani, Octavian este cel care preferă dulciurile, pe distanțe scurte jucătorul lui FCSB este mai rapid, iar pe cele lungi Radu. Popescu este mai sensibil și mai tehnic, iar Radu mai puternic. În ceea ce privește primul meci la naționala de seniori, Drăgușin a fost ferm: „sper dă debutăm amândoi în același timp”.

12-11-2021
10:40

Elevii lui Bratu s-au întrecut în finalizări de la distanță

Marți naționala de tineret va da piept cu reprezentativa similară a Italiei, la Frosinone, iar selecționerul Florin Bratu nu concepe alt rezultat decât victoria.

În consecință, ultimele antrenamente ale ”tricolorilor” în cantonamentul de la Buftea s-au încheiat cu ședințe intensive de finalizare.

Fotbaliștii s-au întrecut  în execuții spectaculoase, din preajma careului, sau de la distanță, unele dintre ele fiind veritabile bijuterii. Meciul cu Italia se joacă pe 16 noiembrie, de la ora 18:30.

12-11-2021
09:46

România U20, al treilea succes pe teren propriu

Naționala U20 a României a obținut al treilea succes în meciurile disputate pe teren propriu, 2-1 cu Polonia. Puștii lui Bogdan Lobonț au arătat personalitate încă din debutul jocului și au luat cu asalt poarta lui Tobiasz.

Radaslavescu a avut nevoie de trei încercări până să-l răpună pe portarul oaspeților. A reușit în minutul 33 după o cursă solitară și o execuție de atacant veritabil.

Polonia a egalat în minutul 45+1 prin Struski, de la punctul cu var, după ce același Radaslavescu l-a faultat în careu.

Golul victoriei a venit târziu, în minutul 80 când execuția lui Mustacă din lovitură liberă a fost deviat în poartă de zidul polonez. Este a treia victorie cu același scor, 2-1, pentru naționala lui Lobonț în jocurile de pe teren propriu.

11-11-2021
15:09

România U20 - Polonia U20 2-1 (Radaslavescu 36, Mustacă 80 / Struski 45+1)

Echipa națională U20 a României a învins într-un meci amical disputat la Voluntari selecționata similară a Poloniei, cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Radaslavescu (36) și Mustacă (80), respectiv Struski (45+1). Este al treilea succes de pe teren propriu cu acest scor obținut de echipa antrenată de Bogdan Lobonț, după cele cu Portugalia U20 și Cehia U20.

vezi aici cele mai importante faze

Min. 80: GOOOL ROMÂNIA U20! Mustacă execută o lovitură liberă de la 20 de metri, balonul este deviat de zid, îl păcălește pe portarul Tobiasz și intră în plasă.

Min. 45+1: GOOOL POLONIA U20! Struski transformă un penalty, după ce tot el fusese faultat în careu de Radaslavescu.

Min. 36: GOOOL ROMÂNIA U20! Bine lansat de Grosu, Radaslavescu scapă singur cu portarul și înscrie cu un șut plasat, de la marginea  careului.

Min. 20: Hindrich intervine cu piciorul la un șut al unui atacant polonez, balonul ajunge la Mackowiak, însă reluarea acestuia este respinsă în ultimă instanță de pe linia porții de Buta.

Min. 8: Radaslavescu este foarte aproape de deschiderea scorului, dar e blocat în ultimul moment de portarul oaspeților.

Min. 2: Șutul lui Radaslavescu este reținut de portarul polonez Tobiasz.

Min. 1: A început partida.

  • România U20: Hindrich – Grosu, Bîrzu, Buta, Sălceanu – Cristea, Perianu, Grameni – Suciu, Radaslavescu, Baiaram. Rezerve: Petre, Eftimie, Dumitru, Mustacă, Oprean, Luca, Văsălie, Pănoiu, Bani, Duțu, Giafer. Antrenor: Bogdan Lobonț.
  • Polonia U20: Tobiasz – Radkowski, Lopata, Tkocz – Marczuk, Czyz, Struski, Mackowiak – Rosolek, Mas, Pyrka. Rezerve: Dziekonski, Gerbowski, Myszor, Kaminski, Kaluzinski, Sliwa, Turski, Skibicki, Palacz, Hoyo-Kawalski, Szczesniak, Bieganski. Antrenor: Milosz Stepinski.
11-11-2021
14:13

Marius Corbu devine o certitudine la ”tineret” și are ambiții mari

Joacă la Akademia Pușkaș și se bate pentru campionat în Ungaria. Fotbalul l-a început în curtea școlii, dar și-a depășit condiția. Marius Corbu este la a doua acțiune a echipei naționale de tineret și nu vrea să se oprească aici.

Într-un interviu pentru FRF TV, fotbalistul a rememorat primii pași în ”Sportul Rege” și a vorbit despre visurile lui.

”Am început fotbalul din clasa I și de atunci am jucat în curtea școlii, în fiecare zi. Prima mea amintire despre fotbal e de când am intrat în curtea școlii și i-am văzut pe băieții mai mari jucând. Primul meci pe stadion a fost un  Oțelul Galați – Steaua, aveam 10 ani.

România – Argentina a fost meciul care m-a făcut să-mi doresc să ajung și eu la echipa națională. Ar fi un vis să joc la EURO 2023. În 2019 era acasă în staul meu natal și am trăit meciurile cu multă emoție. Din punct de vedere al carierei mi-ar plăcea să ajung precum Cristi Chivu, dar sunt jucător de atac, deci mi-ar plăcea să fiu ca Adi Mutu”, a spus Marius Corbu.

11-11-2021
09:51

”Tricolorii” au dat testul de forță și echilibru

Fotbaliștii din lotul de tineret au efectuat un inedit exercițiu pregătit de preparatorul fizic Vlad Nicoară și de fizioterapeutul Andrei Bogățan care i-au provocat la… sărituri de pe loc.

În fapt este vorba despre un exercițiu-test ce constă într-o săritură verticală, adică în înălțime, și are ca scop identificarea nivelului de putere la nivelul membrelor inferioare.

Testul identifică dacă există dezechilibre între cele două membre inferioare.

10-11-2021
15:49

Italia U21 – România U21 se va disputa cu spectatori. FRF a anunțat prețul biletelor

Federația Română de Fotbal, citând forul similar din Italia, a anunțat că meciul test pe care ”tineretul” îl va susține la Frosinone, în compania naționalei ”azzura” se va disputa cu spectatori în tribune.

De asemenea, FRF a menționat că prețul tichetelor de acces vor fi cuprinse între 5 și 14 euro și că procedura de achiziționare a biletelor va fi anunțată în aceste zile.

Amicalul dintre reprezentativele de tineret al României și Italiei este programat pe 16 noiembrie, de la ora 18:30, iar biletele vor putea fi achiziționate începând vineri, 12 noiembrie.   

10-11-2021
13:25

„Tricolorii” U20, la antrenamentul oficial înaintea duelului cu Polonia U20

Naționala U20 a României a susținut, miercuri dimineață, chiar pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari, antrenamentul oficial înaintea meciului cu reprezentativa similară a Poloniei. Acesta este programat joi, 11 noiembrie, la ora 18:00.

Ulterior, elevii lui Bogdan Lobonț se vor deplasa în Italia, pentru partida ce va avea loc luni după-amiază, pe arena „Enzo Ricci” din Sassuolo. Ambele dueluri sunt amicale.

10-11-2021
11:55

Marius Niculae a descoperit una dintre problemele loturilor naționale

Managerul sportiv al echipei naționale U21, Marius Niculae, s-a declarat mulțumit de cum au răspuns ”tricolorii” la ședințele de pregătire specializate pe finalizare. Fostul internațional a mărturisit că este dezamăgit că nici un fotbalist nu-i seamănă, ca stil de joc și că România nu are un atacant de careu veritabil.

”Din nefericire nu este niciun jucător la Under 21 care să se asemene cu mine. Bine, timpurile s-au schimbat, se joacă alt sistem, nu se mai foloseşte acel vârf împins.

Acum sunt atacanţi de viteză, tehnici şi se joacă altă tactică, iar din punct de vedere fizic nu este niciun jucător asemănător mie, fizicic cel puţin. Sper să-l găsim şi să apară pentru că şi echipa naţională mare duce lipsă de un veritabil număr 9”, a spus Marius Niculae pentru FRF TV.

10-11-2021
09:02

”Tricolorii” U21 încurajați să aibă personalitate în joc

Selecționerul Florin Bratu și managerul sportiv Marius Niculae au programat marți seara un antrenament în care fotbaliștii au fost încurajați să-și etaleze calitățile și talentul.

Jucătorii au mizat pe execuții individuale în faza de finalizare, sub atenta supraveghere a fostului atacant al naționalei mari, Marius Niculae.

Mulțumit de cum au răspuns cerințelor, selecționerul Bratu și-a felicitat elevii și a avut un discurs motivațional la finalul antrenamentului.   

09-11-2021
19:00

Rareș Ilie, surpriza lui Florin Bratu la lotul U21

Mijlocașul ofensiv al Rapidului a fost convocat de Florin Bratu pentru amicalul cu Italia de la Frosine. Rareș Ilie îl înlocuiește astfel de Alex Cîmpanu, jucătorul Universității Craiova, care s-a accidentat la genunchi și a părăsit cantonamentul naționalei.

Jucătorul de 18 ani se va prezenta la Buftea în cursul zilei de miercuri, 10 noiembrie, după efectuarea unui test PCR. 

09-11-2021
14:25

Anthony Petre, portarul „italian” al României U20: „Sunt un copil liniștit, dar în teren îmi place să fiu agresiv”

Chiar dacă este legat afectiv de orașul Vicenza, unde și-a petrecut întreaga copilărie, Anthony Petre nu doar că face parte din lotul reprezentativei U20 a României, dar așteaptă cu nerăbdare să evolueze împotriva Italiei. Cât despre personalitatea sa, dacă în viața de zi cu zi preferă să fie un „copil liniștit”, când vine vorba despre terenul de fotbal tânărul goalkeeper legitimat la Bologna se transformă total.

Îmi doream foarte mult să primesc și eu o convocare. Am vorbit foarte mult despre asta cu mama și cu unchii mei, e un vis și sunt fericit că pot să-i fac mândri pe cei care cred în mine.

Tricoul României e foarte important pentru mine și sper să fiu convocat în continuare, să fac carieră cu steagul României și să-mi meargă din ce în ce mai bine. Meciul cu Italia va fi foarte special, e multă lume care mă cunoaște acolo, sper să vină să mă vadă, să fac o figură frumoasă și să vadă ce au pierdut.

Sunt foarte legat de Vicenza, pentru că acolo mi-am petrecut adolescența și am foarte mulți prieteni. Am fost obligat să fiu portar, pentru că în teren eram cam varză și au decis să  mă lase în poartă.

Știu cine este Bogdan Lobonț, știu că a fost un portar important în naționala României și că a jucat la Roma. Am văzut și niște video-uri despre el. Și pe Ciprian Tătărușanu îl urmăresc de foarte mult timp.

Sunt un copil liniștit, sociabil, calm, dar în teren îmi place să urlu, să fiu agresiv, mai ales la 1 contra 1 și la fazele fixe”, a dezvăluit Anthony Petre, într-un interviu acordat recent pentru frf.ro.

09-11-2021
12:37

Primul antrenament al naționalei de tineret în efectiv complet s-a desfășurat în ploaie

Selecționerul naționalei sub 21 de ani, Florin Bratu, nu a ținut cont de condițiile meteo și a condus ședința de pregătire din această dimineață pe o ploaie teribilă.

A fost primul antrenament în care Bratu i-a avut la dispoziție pe toți jucătorii convocați pentru amicalul cu Italia de la Frosinone.

Ultimul sosit în cantonamentul de la Buftea este Victor Dican, fotbalistul Universității Cluj care a evoluat, luni, pentru ”Șepcile roșii”, în victoria cu FC Brașov din eșalonul secund.

Înainte să treacă la jocul cu mingea ”tineretul” a efectuat o serie de exerciții inedite sub observația preparatorului fizic Vlad Nicoară.

09-11-2021
09:50

Marius Niculae, din nou în iarbă

Fostul atacant al echipei naționale, Marius Niculae, acum managerul sportiv al reprezentativei sub 21 de ani, a revenit în iarbă.

Cel alintat ”Săgeată” nu se pregătește de vreo revenire surpriză, ci a coordonat ultima ședință de pregătire a compartimentului ofensiv a naționalei lui Florin Bratu.

În cantonamentul de la Buftea, ”tineretul” pregătește ultimele detalii pentru amicalul cu Italia, de la Fosinone, iar Marius Niculae lucrează intens cu atacanții. Meciul cu Italia se joacă marți, de la ora 18:30.

08-11-2021
19:48

România U21, prima zi cu două antrenamente

Florin Bratu continuă pregătirile pentru EURO 2023, competiție a cărei gazdă este chiar țara noastră.„Tricolorii mici” s-au reunit în vederea meciului amical de la Frosinone cu reprezentativa similară a Italiei care se va disputa pe 16 noiembrie.

Imagini de la antrenamentele României U21
Imagini de la antrenamentele României U21

Jucătorii lui Bratu s-au reunit, luni, 8 noiembrie, și au avut parte de o zi plină cu două antrenamente. Jovan Markovici a părăsit cantonamentul din cauza unor probleme personale și a fost înlocuit cu Louis Munteanu. Singurul jucător cu probleme medicale este Alex Câmpeanu, care acuză dureri la un genunchi.

08-11-2021
19:37
08-11-2021
16:03

Visul lui Eduard Rădăslăvescu este să devină campion mondial

Eduard Rădăslăvescu a marcat un gol de senzație în meciul naționalei U20 a României împotriva echipei similare a Cehiei, șutând cu exteriorul, de la aproximativ 25 de metri, exact în vinclu.

A fost reușita care a adus victoria echipei antrenată de Bogdan Lobonț în meciul amical care a avut loc pe 7 octombrie. Acum, el a fost convocat, din nou, pentru meciurile de pregătire cu Polonia (pe 11 noiembrie, la Voluntari) și Italia (pe 15 noiembrie, la Sassuolo).

Ajuns în cantonament, sportivul legitimat la Farul Constanța a răspuns unor întrebări pentru site-ul FRF. Jucătorul care pe 30 iulie a împlinit 17 ani a precizat că visul lui ca fotbalist este să devină campion cu naționala României și și-a amintit că primul meci la care a asistat a fost o partidă Universitatea Craiova – FCSB, care s-a jucat la Drobeta Turnu Severin.

Nu ar putea niciodată să practice înotul, dezvăluie că, după fiecare antrenament, rămâne o jumătate de oră sau o oră pe teren ca să execute lovituri libere și ar dori să-i înscrie un gol lui Manuel Neuer.

În plus, îi place să mănânce pizza, și-ar dori să fie Superman, prima aplicație pe care o deschide pe telefon este Instagram, urmărește serialul „The last dance” al lui Michael Jordan și consideră că Maradona este cel mai bun sportiv al tuturor timpurilor.

08-11-2021
14:36

Louis Munteanu, în locul lui Jovan Markovic la U21

Pentru că Jovan Markovic a părăsit cantonamentul României U21 din cauza unor probleme personale, Florin Bratu a decis să-l convoace de urgență pe Louis Munteanu. Inițial, acesta ar fi trebuit să facă parte din lotul selecționatei U20, antrenate de Bogdan Lobonț.

Staff-ul lotului Under 21 și colegii săi sunt alături de Jovan în aceste momente dificile și îl așteaptă înapoi la lot la acțiunile viitoare!”, se arată în comunicatul transmis de FRF, prin intermediul site-ului oficial.

08-11-2021
13:01

10 jucători la primul antrenament al naționalei U21

România U21 continuă pregătirea pentru EURO 2023, competiție pe care țara noastră o va organiza alături de Georgia. Astfel, tricolorii vor întâlni Italia, pe 16 noiembrie, de la ora 18:30, la Frosinone.

Tricolorii s-au reunit duminică după-amiază la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, iar la primul antrenament din acest stagiu de pregătire au participat doar zece jucători: Ștefan Târnovanu, Szilard Gyenge, Valentin Țicu, Bogdan Racovițan, Damian Isac, Andres Dumitrescu, Dragoș Albu, Marian Șerban, Alexandru Ișfan și David Miculescu.

Ceilalți jucători care fac parte din lotul convocat de Florin Bratu sunt portarul Mihai Popa, fundașii Alexandru Georgescu, Alexandru Țîrlea, Radu Drăgușin, Vladimir Screciu, Ricardo Farcaș, mijlocașii Marius Corbu, Victor Dican, Alexandru Cîmpanu, Alexi Pitu, Octavian Popescu și atacanții Ianis Stoica și Jovan Markovic.

08-11-2021
11:26

Robert Mustacă și Alin Văsălie, noii convocați de Bogdan Lobonța la lotul U20

Naționala de fotbal Under-20 a României, antrenată de Bogdan Lobonț, s-a reunit pentru a pregăti meciurile amicale pe care le va juca în noiembrie.

Tricolorii vor juca împotriva Poloniei U-20, pe 11 noiembrie, la Voluntari, pe stadionul „Anghel Iordănescu”, de la ora 18.00, iar pe 15 noiembrie întâlnesc Italia U-20, de la ora 15.00, pe Stadio „Enzo Ricci” din Sassuolo

Din motive medicale, Alexandru Oroian (Hermannstadt) și Andrei Mărginean (ACR Messina, Italia) nu mai sunt apți pentru această acțiune, astfel că în locul lor au fost convocați Robert Mustacă (Unirea Slobozia) și Alin Văsălie (Minaur Baia Mare), informează FRF.

În lotul convocat de Lobonț au mai rămas patru stranieri: Eduard Duțu (Montevarchi, Italia), Darius Ghindovean (Duisburg, Germania), Antony Petre (Bologna, Italia) și Cosmin Oprean (Cittadella, Italia).

Nu doar naţionala mare este implicată în acţiuni în luna noiembrie. Şi reprezentativele U21 şi U20, pregătite de Florin Bratu şi respectiv Bogdan Lobonţ, vor susţine meciuri de verificare în compania unor adversari extrem de puternici, bineveniţi în tentativa de a crea două grupuri de calitate, care să ofere chiar soluţii pe viitor pentru prima reprezentativă.

Naţionala U21, gazda viitorului turneu final de EURO la acest nivel

Naţionala U21 nu are,  după foarte mulţi ani, mai precis din 1998, preliminarii de parcurs, fiind direct calificată la turneul final din 2023 pentru simplul motiv că alături de Georgia este chiar una dintre ţările organizatoare. Aşa încât elevii lui Florin Bratu încearcă să îşi măsoare forţele cu adversari cât mai puternici, în lipsa partidelor cu miză, pentru a putea alcătui cel mai bun grup în vederea abordării turneului final la parametri maximi.

ADVERTISEMENT

Naţionala U20 e un fel de naţională U21 în variantă secundă şi deşi nu există competiţii oficiale pentru această reprezentativă UEFA a creat un program de meciuri numai pentru ţările care au această echipă naţională şi astfel România a beneficiat lunar de partide extrem de tari în compania celor mai bune echipe de gen de pe continent.

Naţionala U21, test important la Frosinone împotriva Italiei U21

Reprezentativa U21 va juca în Italia, marţi, 16 noiembrie, cu naţionala similară a peninsularilor pe stadionul Benito Stirpe din Frosinone. Este un meci de calibru pentru tinerii tricolori, împotriva unui adversar care e drept că nu a mai reuşit de mult să obţină rezultate deosebite deşi în 2019 a fost gazdă a turneului final, dar care prin prisma valorii ridicate a şcolii de fotbal italiene rămîne un obstacol dificil pentru noi.

ADVERTISEMENT

Remarcăm faptul că din nou Florin Bratu l-a convocat pe fundaşul central de la Sampdoria, Radu Drăguşin, aşa cum a procedat la partidele amicale desfăşurate în luna octombrie, atunci jucătorul refuzând să se prezinte după ce avusese cu selecţionerul un conflict la acţiunile din septembrie, când a fost băgat doar cinci minute.

Florin Bratu a apelat la mai mulţi jucători români din străinătate

Acum, situaţia e oarecum diferită, pentru că meciul are loc în Italia, adică în ţara unde Radu Drăguşin are deja trei ani de când a venit la Juventus, de unde a fost cedat la Sampdoria, în ideea că aici va reuşi să adune mai multe meciuri, dar momentan acest lucru nu s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Radu Drăguşin nu este singurul jucător român care activează în străinătate la serviciile căruia a apelat Florin Bratu. Alt fundaş care evoluează tot în Italia, dar la un club din a treia divizie, la Siena, este Ricardo Farcaş, iar un al treilea apărător, Alexandru Ţârlea provine de la echipa a doua a clubului spaniol Alaves. În fine, a devenit deja o figură comună la convocări mijlocaşul Marius Corbu de la Akademia Puskas, în Ungaria.

Bratu are şi jucători importanţi din Liga 1

Sunt şi fotbalişti care se află în vizorul lui Mirel Rădoi la prima reprezentativă, cum sunt Vladimir Screciu şi Bogdan Racoviţan în apărare, David Miculescu şi Alexandru Câmpanu la mijloc, ca ca să nu mai vorbim de Jovan Markovic, vârful Craiovei, care a făcut parte din lotul echipei mari în septembrie şi a şi jucat în Islanda şi în Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Lotul convocat de Florin Bratu pentru amicalul cu Italia

  • PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Szilárd Gyenge (FC Csikszereda Miercurea Ciuc);
  • FUNDAȘI: Alexandru Georgescu (Farul Constanța), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Radu Drăgușin (Sampdoria/Italia), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Vladimir Screciu (CS Universitatea Craiova), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52), Andres Dumitrescu (Sepsi OSK);
  • MIJLOCAȘI: Marian Șerban (Chindia Târgoviște), Damian Isac (UTA), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (CS Universitatea Craiova), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Alexi Pitu (Farul Constanța), Octavian Popescu (FCSB);
  • ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Markovic (CS Universitatea Craiova).

Mulţi români din Italia în lotul lui Bogdan Lobonţ la U20

Băieţii lui Bogdan Lobonţ la reprezentativa U20 au în program ultimele două partide din acest an. După ce au primit vizita Portugaliei şi a Cehiei, pe care le-au învins, şi au fost executaţi la scor în Anglia şi în Germania, acum urmează o partidă acasă cu Polonia, pe 11 noiembrie, şi o alta, pe 15 noiembrie, în Italia.

Şi Bogdan Lobonţ a apelat la serviciile mai multor tineri care sunt legitimaţi la cluburi de afară, cei mai mulţi provenind de la grupări din Italia, ţara unde se pare că se găsesc de altfel şi cei mai mulţi fotbalişti tineri, mulţi dintre ei nejucând niciodată în România.

Eduard Duțu (Montevarchi), Darius Ghindovean (Duisburg), Antony Petre (Bologna), Cosmin Oprean (Cittadella) sunt jucătorii la care a apelat Bogdan Lobonţ. Lobonţ a declarat că intenţia sa este de a forma jucători care să poată juca apoi la nivel superior.

Lotul convocat de Bogdan Lobonț pentru amicalele cu Polonia și Italia

  • PORTARI: Otto Hindrich (CFR Cluj), Bogdan Eftimie (Viitorul Pandurii), Anthony Petre (Bologna/Italia);
  • FUNDAȘI: Darius Grosu (Metaloglobus), Eduard Duțu (Montevarchi/Italia), Cosmin Oprean (Cittadela/Italia), Deniz Giafer (Dinamo București), Daniel Bîrzu (Farul Constanța), Gabriel Buta (Farul Constanța), Robert Sălceanu (Dunărea Călărași)
  • MIJLOCAȘI: Ovidiu Perianu (FCSB), Alin Văsălie (Minaur Baia Mare), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Francisc Cristea (Politehnica Iași), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța), Constantin Grameni (Farul Constanța), Alexandru Luca (CSC Șelimbăr), Robert Mustacă (Unirea Slobozia);
  • ATACANȚI: Ahmed Bani (Dinamo București), Cristian Dumitru (FC Argeș), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Louis Munteanu (Fiorentina/Italia), Toni Suciu (CSC Șelimbăr)
ADVERTISEMENT