Fotbal intern

Amicale de lux pentru naționala lui Rădoi! Spania și Danemarca, adversarele tricolorilor

17.01.2019 | 17:20
Amicale de lux pentru nationala lui Radoi Spania si Danemarca adversarele tricolorilor

Naționala lui Mirel Rădoi va avea în program două amicale de lux până la startul Campionatului European de tineret. Tricolorii mici vor efectua un cantonament la finalul lunii martie în Spania. Pe perioada stagiului de pregătire, elevii lui Rădoi vor disputa şi două jocuri, cu Spania, pe 21 martie, și cu Danemarca, pe 25 martie. Reprezentativa de tineret face parte din grupul celor 12 naționale calificate la EURO 2019, turneu ce se desfăşoară în Italia și San Marino. Și primii adversari, spaniolii merg, de asemenea, la turneul final care va debuta pe 16 iunie.

De remarcat că al doilea adversar din stagiul de pregătire, Danemarca se află în grupa tricolorilor din viitoarea campanie de calificare, cea pentru Euro 2021. Turneul final din această vară se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 orașe din Italia și în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Câștigătoarele celor 3 grupe merg automat în semifinale acolo unde va ajunge și cel mai bun loc 2. Totodată, cele 4 formații sunt calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Amicale de lux pentru naționala lui Rădoi! Bucurie a fotbalistilor romani alaturi de Mirel Radoi in vestiar dupa meciul de fotbal intre reprezentativele U21 ale Romaniei si Liechtensteinului, din cadrul Preliminariilor CE 2019, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, marti 16 octombrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Mirel Rădoi a fost purtat pe breațe de elvii lui după calificarea la CE 2019

Amicale de lux pentru naționala lui Rădoi!

Site-ul oficial al FRF specifică și faptul că pentru viitoarele preliminarii vor fi eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1998. Astfel, naționala lui Mirel Rădoi va debuta în calificări în septembrie 2019, după participarea la EURO 2019 cu actuala generație U21. Campania debutează chiar în Danemarca și se va încheia în octombrie 2020, pe teren propriu, contra Maltei. La turneul final se califică doar câștigătoarele celor 9 grupe, în timp ce primele două ocupante ale locurilor secunde vor disputa un baraj în dublă manșă pentru ultimul loc disponibil la EURO.

România U21 s-a calificat la Campionatul European de tineret după o pauză de 20 de ani. Tricolorii mici au câștigat grupa din care au făcut parte într-o campanie pe care au început-o cu Daniel Isăilă pe postul de selecționer.

  • 18 iunie este data la care debutează România în CE 2019