Fotbal international

Amicalul Norvegia – Israel a fost anulat. Motivul din spatele deciziei: „E trist că facem asta”

11.11.2020 | 14:13
Amicalul Norvegia  Israel a fost anulat Motivul din spatele deciziei E trist ca facem asta
ADVERTISEMENT

Programat să se dispute în seara zilei de 11 noiembrie, meciul amical Norvegia – Israel a fost anulat după ce un atacant din lotul oaspeților a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. 

Decizia anulării jocului a fost luată de Federația Norvegiană de Fotbal care a anunțat că s-a sfătuit și cu Ministerul Sănătății din țara nordică.

ADVERTISEMENT

Jucătorul testat pozitiv este atacantul israelian Munas Dabbur. Vestea infectării sale a venit de abia după ce delegația israeliană a aterizat la Oslo.

Amicalul Norvegia – Israel a fost anulat chiar în ziua disputării

Viitoarea adversară a reprezentativei României în Liga Națiunilor trebuia să dispute în seara zilei de 11 noiembrie un amical cu formația Israelului. Numai că totul a căzut chiar în ziua partidei, după ce Ministerul Sănătății a considerat că riscul de infectare este mult prea mare, după ce un om din delegația oaspeților a fost depistat pozitiv în urmă cu două zile.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre atacantul Munas Dabbur, jucătorul în vârstă de 28 de ani legitimat la TSG Hoffenheim, formația clasată pe poziția 13 în ierarhia din Bundesliga. El a fost testat, la fel ca ceilalți membri ai delegației israeliene, după ce a aterizat la Oslo, iar verificarea sa a fost singura care a generat un rezultat pozitiv.

Inițial, autoritățile din Oslo au dat marți, 10 noiembrie, o aprobare pentru ca meciul să se dispute, după ce jucătorul și cei cu care a intrat în contact au fost izolați.  Numai că Ministerul Sănătății din țara nordică nu a fost atât de permisiv și a decis că meciul reprezintă un factor de risc, așa că a dictat anularea partidei.

ADVERTISEMENT

„Sigur că este trist să anulăm un meci cu doar câteva ore înainte de start. În același timp, situația aceasta vine să sublinieze cât de serioasă este problema cu care ne confruntăm. S-au disputat peste 500 de meciuri internaționale în Europa doar în această toamnă și suntem siguri că protocoalele impuse au avut un impact bun, în așa fel încât fiecare partidă să fie disputată în condiții de siguranță.

Însă recomandarea autorităților din domeniul sanitar este ca meciul să nu se joace, deoarece există nesiguranțe cu privire la riscul apariției unui focar, din cauza cazului din lotul Israelului. Așa că vom ține cont de recomandare, iar meciul nu se va disputa”, a anunțat Pal Bjerketvedt, secretarul general al Federației Norvegiene de Fotbal, citat de Fotball.no.

ADVERTISEMENT

Federația din Israel a anunțat și ea că meciul a fost anulat ca urmare a deciziei norvegienilor, însă a evitat să menționeze motivul din spatele deciziei. Mai mult, se pare că israelienii neagă faptul că testul pozitiv al lui Munas Dabbur ar fi legat de anularea partidei amicale Norvegia – Israel.

Pentru Erling Haaland și colegii săi, duelul cu Israel ar fi fost ultima repetiție înaintea meciului pe care îl vor avea de disputat la București în data de 15 noiembrie, contra României, în Nations League.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,53 este cota pentru ”1 solist” la meciul România-Belarus. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT