Fotbal intern

Amintiri de coşmar pentru “câini” în derby! Dinamo a ratat victoria cu FCSB la singurul “El Clasico de România” jucat în februarie! VIDEO

12.02.2020 | 20:58
Amintiri de cosmar pentru caini in derby Dinamo a ratat victoria cu FCSB la singurul El Clasico de Romania jucat in februarie VIDEO
ADVERTISEMENT

Dinamo şi FCSB se vor duela duminică, 16 februarie, în etapa 25 din Casa Pariurilor Liga 1. În istoria confruntărilor dintre cei doi granzi, “câinii” nu au amintiri prea plăcute atunci când şi-au întâlnit rivala în a doua lună a anului. FANATIK îţi prezintă ce s-a întâmplat la precedentul duel dintre cele două echipe, când dinamoviştii au ratat victoria în extremis.

Dinamo, gazdă pentru FCSB la precedentul derby jucat în februarie

Pe 18 februarie 2018, Dinamo primea vizita FCSB-ului, într-un derby capital pentru “câini”. Cu două etape înainte de finalul sezonului regulat, formaţia antrenată pe atunci de Vasile Miriuţă avea nevoie de o victorie pentru a spera la calificarea în play-off.

ADVERTISEMENT

Derby-ul din urmă cu doi ani este unul de tristă amintire pentru Dinamo. Ivan Pesic şi Gabriel Torje reuşiseră să marcheze de două ori în poarta rivalei, iar “câinii” se apropiau de o victorie uriaşă. Finalul meciului de pe Arena Naţională a fost unul de coşmar pentru dinamovişti.

În minutul 84, Constantin Budescu l-a găsit pe Dennis Man cu o centrare de geniu, iar mijlocaşul ofensiv al FCSB-ului nu l-a iertat pe Jaime Penedo. Ultima fază a derby-ului, un corner la poarta lui Dinamo, i-a îngenuncheat pe “câini”. Filipe Teixeira a agăţat o minge în careu şi l-a executat cu uşurinţă pe portarul panamez. Dinamo şi FCSB remizau, scor 2-2, iar jucătorii lui Vasile Miriuţă aveau să rateze calificarea în play-off în ultima etapă din sezonul regulat.

ADVERTISEMENT

Paralelă între 2018 şi 2020: Dinamo cedează jucători înainte de derby

Duminică, îniante de meciul cu FC Voluntari, FANATIK a anunţat că Dinamo îl va ceda pe Laurenţiu Corbu, jucător care nu mai intra în planurile lui Dusan Uhrin. Fotbalistul a fost transferat definitiv la Chindia Târgovişte, iar dinamoviştii se confruntă cu probleme mari pe postul de fundaş stânga, după ce Lukas Skovajsa a fost eliminat în partida din weekend.

În urmă cu doi ani, înainte de Dinamo – FCSB 2-2, Vasile Miriuţă primea o lovitură din partea lui Ionuţ Negoiţă. Patronul “câinilor” îl vindea pe Ionuţ Nedelcearu, căpitanul echipei, la Ufa, astfel că antrenorul dinamovist era obligat să schimbe cuplul de fundaşi centrali pentru derby.

ADVERTISEMENT

Mihai Popescu, singurul supravieţuitor din primul “11” al lui Dinamo din derby-ul de acum doi ani

În urmă cu doi ani, la Dinamo – FCSB 2-2, în primul “11” al “câinilor” se regăseau jucători precum Jaime Penedo, Adam Nemec, Ivan Pesic, Gabriel Torje sau Mihai Popescu, însă doar ultimul mai este şi în lotul lui Dusan Uhrin, însă va fi suspendat pentru derby-ul de duminică. De asemenea, Daniel Popa, rezervă în 2018, se regăseşte în lotul dinamoviştilor şi în 2020.

De cealaltă parte, la FCSB au “supravieţuit” şase jucători din primul “11” al derby-ului cu Dinamo din februarie 2018. Andrei Vlad, Bogdan Planic, Marko Momcilovic, Ovidiu Popescu, Florinel Coman şi Florin Tănase sunt fotbaliştii care au fost titulari în duelul de acum doi ani.

ADVERTISEMENT

Cum arătau echipele la Dinamo – FCSB 2-2

  • Dinamo: Penedo – Romera, M. Popescu, Maric, Olteanu – Mahlangu, Nistor (D. Popa 81) – Torje (Hanca 72), Pesic (Palic 68), Salomao – Nemec
  • FCSB: A. Vlad – Enache, Găman, Planic, Momcilovic (Morais 73) – O. Popescu (Budescu 46), Pintilii – Teixeira, Cr. Tănase (Man 46), Coman – Fl. Tănase
ADVERTISEMENT