Sport

Trei amintiri româneşti: “Charter la scară, bani în pungă, pistol de aur”

Rusia şi România se vor întîlni de la ora 18:00, la Groznîi, pe Akhmat-Arena, într-o partidă amicală. Pentru Gicu Grozav şi Gabi Torje, stadionul nu este deloc o necunoscută, la meci fiind...
15.11.2016 | 00:07

Rusia şi România se vor întîlni de la ora 18:00, la Groznîi, pe Akhmat-Arena, într-o partidă amicală. Pentru Gicu Grozav şi Gabi Torje, stadionul nu este deloc o necunoscută, la meci fiind aşteptaţi 30.000 de spectatori, jucîndu-se cu casa închisă.

Cei doi români sînt legitimaţi la Terek, însă doar primul are şanse să joace. “Piticul” nu a fost inclus în lotul lărgit convocat de Christoph Daum, astfel că va asista la partidă din tribună. De-a lungul timpului, la gruparea din Groznîi, în afara lui Grozav şi Torje, au mai evoluat alţi trei fotbalişti români: Pancu, Mărgăritescu şi Florentin Petre. Toţi l-au cunoscut pe direct pe Razman Kadîrov, patronul lui Terek. Iar poveştile cu cel mai puternic om din Cecenia sînt, de-a dreptul, fabuloase.

“Cădeau banii din pungă!”

Daniel Pancu a fost unul dintre preferaţii lui Razman Kadîrov. Fazele şi execuţiile lui “Pancone” i-au intrat la suflet patronului lui Terek. “Acolo m-a impresionat puterea cash-ului! Cădeau banii din pungă, nu exagerez cu absolut nimic. Razman este fratele meu, am avut o relaţie specială cu el. Aş fi vrut să merg la acest meci, am fost invitat, dar dura prea mult pînă primeam viza şi nu mai era timp. Înainte să mă transfer la Terek, m-am interesat ce e pe acolo. Am văzut că exista stabilitate, că nu era război. Nici vorbă de clădiri bombardate. A fost o perioadă excelentă pentru mine”, a spus Pancu pentru FANATIK.RO.

“Kadîrov dansa în mijlocul nostru, avea şi un pistol de aur!”

Andrei Mărgăritescu a rămas şi el cu amintiri din perioada pe care a petrecut-o la Terek Groznîi. “Înainte de partide, patronul venea în vestiar însoţit de toată armata. Erau lunetişti, soldaţi, tot tacîmul. Ne simţeam în siguranţă, nu aveam nici o emoţie. La fel era şi la antrenamente. Eram păziţi, oamenii de acolo se poartă excelent cu fotbaliştii. La Groznîi ajungeam doar pentru meciuri. În rest, locuiam într-o staţiune la 300 de kilometri distanţă.

După meciuri, dacă învingeam, patronul dansa în mijlocul nostru. Avea şi pistol de aur. Jucătorul partidei primea 100.000 de dolari. Noi, românii, am făcut un pact şi am stabilit să împărţim banii. I-a luat o dată Florentin Petre şi i-am împărţit. Banii i-am primit imediat după meci, în vestiar, într-un sac. Am fost chiar şi la petrecerile organizate de patron. Are un domeniu imens, trăieşte într-un lux incredibil. Are inclusiv grădină zoologică acolo”, a spus Mărgăritescu pentru FANATIK.RO.

“Un charter ne ducea peste tot”

La rîndul său, Florentin Petre are numai cuvinte de laudă la adresa lui Razman Kadîrov. “Modul în care locuiam noi, cei trei români, era super. Stăteam într-un hotel de 4 stele, super dotat. La fiecare deplasare aveam la dispoziţie un charter, care ne ducea peste tot. Patronul venea mereu la meciuri, avea un loc special de unde ne urmărea. Venea şi vorbea cu noi, era ca un prieten apropiat, nu aveam nici o problemă cu el. La fiecare meci alegea cel mai bun jucător şi îi dădea o maşină sau o sumă de bani, iar la un meci cu Lokomotiv, cînd am dat două goluri, am luat eu premiul, dar l-am împărţit frăţeşte cu Andrei şi Daniel”, şi-a amintit Florentin Petre.

Colegi un an şi jumătate la Terek Groznîi

Pancu, Mărgăritescu şi Petre au fost colegi la Terek Groznîi în perioada iulie 2008-ianuarie 2010. Toţi trei au fost iubiţi şi apreciaţi, iar patronul Razman Kadîrov i-a răsplătit cum se cuvine din punct de vedere financiar. Chiar dacă nu au cîştigat nici un trofeu cu Terek, foştii internaţionali au plecat pe uşa din faţă de la Terek, iar cel mai puternic om al regiunii a ţinut să le mulţumească personal pentru evoluţiile pe care le-au avut.

VEZI ÎN VIDEO UN REPORTAJ EXCLUSIV DIN GROZNÎI (SURSA: realitatea.net)

34 de partide a jucat Mărgăritescu pentru Terek, fără să înscrie

10 goluri în 34 de partide a reuşit Pancu pentru Terek

37 de partide a jucat Petre pentru Terek. A marcat 5 goluri

2 români evoluează, în prezent, la Terek: Grozav şi Torje