Life

Amintiri la 6 ani de la moartea Ilenei Ciuculete! Valeria Arnăutu explică abia acum discursul de la înmormântarea artistei

Astăzi, la 6 ani de la moartea Ilenei Ciuculete, Valeria Arnăutu ne povestește discurusul pe care l-a avut la moartea artistei.
14.03.2023 | 08:38
Amintiri la 6 ani de la moartea Ilenei Ciuculete Valeria Arnautu explica abia acum discursul de la inmormantarea artistei
Ileana Ciuculete, 6 ani de la moaartea artistei. Sursă foto: Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Valeria Arnatu, prietena și colega Ilenei Ciuculete, își amintește unul din cele mai grele momente din viață, atunci când a trebui să vorbească la înmormântarea marii artiste. Valeria Arnăutu mărturisește că nu s-a gândit niciodată că își va prezenta prietena la ultimul spectacol al vieții ei, înainte să cadă, definitiv, cortina.

Valeria Arnăutu, dezvăluiri la 6 ani de la moartea artistei Ileana Ciuculete

Astăzi, 14 martie, se împlinesc 6 ani de când una din cele mai cunoscute interprete de muzică populară din România, Ileana Ciuculete, a trecut în neființă. Colega și prietena ei, artista Valeria Arnăutu, ne dezvăluie, într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, cum a fost la înmormântarea Ilenei, ce artiști au fost prezenți și cât de greu i-a fost să-și ia adio de la colega ei de breaslă.

ADVERTISEMENT

Valeria Arnăutu își amintește ce gazdă bună era Ileana Ciuculete, cât de bine gătea și cum anima atmosfera în orice cameră ar fi intrat. Valeria Arnăutu ne povestește și despre relația frumoasă dintre Ileana Ciuculete și Cornel Galeș, soțul care i-a fost alături până la final și care, la rândul lui, s-a stins din viață într=un cumplit accident de mașină, în Spania.

“Ileana Ciculete era o femeie plină de viață și o colegă extrem de săritoare”

Ileana Ciuculete, celebra interpretă de muzică populară, s-a născut în dată de 20 septembrie 1952 în județul Dolj. A avut o carieră foarte bogată, a înregistrat 30 de discuri și premiată, în decursul timpului, cu 3 discuri de aur și un disc de platină. Faima ei a trecut peste hotare câștigând, în Serbia, un disc de aur.

ADVERTISEMENT

“Ca artist reprezentativ pentru zona Olteniei, Ileana Ciuculete a fost iubită și apreciată iar ca om era plină de viață, o colegă extrem de săritoare. Ne îndrăgeam reciproc, ne și vizitam, am fost la nunta ei cu Cornel.

O promovam în emisiunile mele și, în ciuda notorietății ei, nu se lăsa mult rugată să vină. Îmi amintesc cu mare drag că a fost printre marii interpreți care au avut încredere în mine, ca realizator la început de drum. Ileana era puțin mai mare decât mine, nu făceam parte din aceeași gererație” declară, în exclusivitate pentru FANATIK, Valeria Arnăutu.

ADVERTISEMENT

“Când mergeam la ea acasă era toată o veselie și o dragoste de viață”

Ileana Ciuculete s-a apucat de cântat la vârsta de 14 ani, în orchestra de muzică populară ”Doina Olteniei”. Chiar dacă a cântat minunat și a fost un talent extraordinar, celebra cântăreață a absolvit un liceu de matematică- fizică. Ileana Ciuculete a fost un copil sărac care a muncit foarte mult să ajungă atât de departe.  De-a lungul carierei sale artistice celebra interpretă de muzică populară a avut mai multe colaborări deosebite cu Andra, Denisa sau Axinte.

Ileana Ciuculete, o artistă plină de viață. Sursă foto: Facebook
Ileana Ciuculete, o artistă plină de viață. Sursă foto: Facebook

“Obișnuiam să ne vizităm și acasă, și ea și Cornel o iubeau foarte tare pe Ana, fiica mea, Cornel îi zicea și ei ‘Zânica’. Au fost amândoi la lansarea primului album de colinde al Anei, când avea 8 ani.

ADVERTISEMENT

Ne-am văzut mereu la radio, la tv, la lansările de albume. Când mergeam la ei acasă făcea tot felul de bunătăți, îi plăcea să gătească și era o gazdă exemplară. Când o vizitam era toată o veselie și o dragoste de viață. La filmări dădea tonul bucuriei, erau un om special” mărturisește celebra interpretă, în exclusivitate pentru FANATIK.

“Cornel o însoțea peste tot, erau nedespărțiți”

Până să îl întâlnească pe Cornel Galeș, omul care i-a fost alături până la sfârșit, Ileana Ciuculete a mai trecut prin două căsătorii. Prima dată s-a măritat la 16 ani, când era foarte tânără, apoi la 19 ani când au apărut și cei doi băieți ai artistei. Ileana Ciuculete l-a considerat pe Cornel Galeș bărbatul ideal și a considerat că și-a irosit timpul până să-și întâlnească adevărată iubire.

“Ileana Ciuculete era un om realizat, atât profesional cât și personal. Avea un bărbat cu care se înțelegea, nu stiu ce și-ar fi putut dori. S-a luptat mult cu boala și, în ciuda lucrurilor care s-au scris și s-au spus, soțul ei Cornel i-a fost mereu alături.

Oamenii ăștia s-au iubit foarte mult, eu așa am simțit. Cornel o însoțea peste tot, erau nedespărțiți, nu am văzut-o niciodată, de când s-au căsătorit, fără el. Cred că aceste lucruri sunt grăitoare de la sine” declară Valeria Arnăutu.

Ileana Ciuculete și soțul ei, Cornel Galeș. Sursă foto: Arhivă personală
Ileana Ciuculete și soțul ei, Cornel Galeș. Sursă foto: Arhivă personală

Celebra artistă de muzică populară Ileana Ciuculete a murit la vârsta de 59 de ani, pe 14 martie 2017, din cauza unei ciroze hepatice. Interpreta suferea de o hepatită C pe care nu a trata-o la timp.

Ileana Ciuculete, ucisă de o boală cumplită

Ileana Ciuculete s-a stins într-un spital privat din București iar medicii nu au mai putut face nimic. Pe 8 martie i s-a pus diagnosticul de hepatită C și ciroză hepatică galopantă și, cu 3 zile înainte de moarte, medicii i-au spus că nu se mai poate face nimic. A murit în brațele lui Cornel, dragostea vieții ei.

“Vestea morții ei a venit ca un trăsnet. Nu mă așteptam, nu am știut că a fost bolnavă, a fost foarte discretă și nu a știut nimeni din lumea noastră. La înmormântare a fost foarte greu. Eu încerc să evit asemenea evenimente dar la Ileana am considerat că merită să fim cu toți acolo. Elena Merișoreanu, Gheorghe Turda, Maria Dragomiroiu, au fost foarte mulți artiști.

Am fost surprinsă când preotul a spus că, dacă dorim, putem să spunem ceva despre ea, la finalul slujbei. Turda a zis ‘să vorbească Valerica’. Nu am crezut că o voi prezenta la ultimul spectacol al vieții ei, înainte să cadă, definitiv, cortina” declară, în exclusivitate pentru FANATIK, Valeria Arnăutu.

 

ADVERTISEMENT