Fotbal intern

Amintirile lui Florentin Petre din derby: “Mi-e dor de Bănel”

27.07.2018 | 17:20
Amintirile lui Florentin Petre din derby Mie dor de Banel

Amintirile lui Florentin Petre din derby-ul FCSB – Dinamo, care va avea loc în etapa a doua din Liga 1 Betano. Fostul jucător de la FC Dinamo Bucureşti a vorbit despre perioada în care participa la marele duel dintre cele două echipe din Capitală şi explică de ce meciul avea o intensitate uriaşă printre jucători.

Petre rememorează derby-urile cu FCSB şi spune că intra în febra partidei încă dinainte cu două săptămâni. Acesta a fost întrebat şi despre jucătorul de care îi este cel mai dor, de la rivala “roş-albastră”:

Amintirile lui Florentin Petre din derby

Eu mă pregăteam cam cu două săptămâni înainte de acest derby, dar trebuie să creşti acolo, să ai o educaţie aparte pentru meciurile astea, iar mulţi jucatori din ziua de astăzi nu o au. ( n.r. întrebat de ce îi este cel mai dor) De Bănel. Ne întâlneam meci de meci. Glumesc. Mi-e dor de fotbal, să mai joc, dar vorba soţiei mele, cel mai bine ”uită-te pe ăla mic, de plastic (n.r. buletin) să vezi că vârsta nu îţi mai dă posibilitatea să te întorci în timp”, a declarat Florentin Petre pentru Telekom Sport.

Amintirile lui Florentin Petre din derby. Mijlocaşul se luptă pentru minge cu Mihai Neșu, într-un Steaua - Dinamo, care a avut loc în 2002
Amintirile lui Florentin Petre din derby. Alături de Mihai Neșu, în 2002

“Am marcat eu”

Una din poveştile lui Florentin Petre din FCSB – Dinamo îşi are originea la meciul în care FC Dinamo Bucureşti a devenit campioană a României graţie unei victorii în terenul derby. Se întâmpla în 2000, iar fostul mijlocaş al “câinilor” a marcat unul dintre golurile victoriei, ajutat şi de o gafă a portarului advers:

Cel mai frumos şi cel mai prolific moment al meu a fost în 2000, când am ieşit campioni exact în meciul disputat în Stefan cel Mare, cu Steaua. Am marcat eu, cu ajutorul lui Lung (n.r. Tibi Lung a scăpat mingea în poartă), Mihalcea şi Lupescu”, a spus Florentin Petre pentru aceeaşi sursă.

Debutul fiului în FCSB – Dinamo

Florentin Petre este considerat unul dintre simbolurile celor de la FC Dinamo București, după ce a evoluat 12 ani la formația din Ștefan cel Mare, în perioada 1994-2006. Fiul său, Patrick, a început fotbalul la aceeaşi echipă, însă în prezent lucrurile au luat-o pe un alt drum pentru fiul cel mare al lui Florentin Petre, care şi-a încetat contractul cu Dinamo în această vară, transferându-se la FC Politehnica Iaşi.

Patrick Petre a fost protagonistul unui moment istoric pentru dinamovişti. În octombrie 2014, mijlocaşul debuta pentru echipa de seniori a lui FC Dinamo Bucureşti chiar într-un derby de România. Patrick avea pe atunci 17 ani și a fost introdus în teren de către antrenorul Flavius Stoican în locul lui Valentin Lazăr în minutul 89 al partidei. FCSB se impunea la scor de neprezentare pe Arena Naţională, dar chiar şi aşa, la final de meci a fost chemat de suporteri în galerie pentru a-și sărbători debutul la dinamovişti.

Amintirile lui Florentin Petre din derby. Patrick Petre în tricoul lui FC Dinamo București
Amintirile lui Florentin Petre din derby. Patrick Petre în tricoul lui FC Dinamo București

Citeşte şi: