Amintirile Simonei Halep! Campioana de la Wimbledon a povestit cele mai plăcute, dar și dureroase momente din carieră

Andrei Șchiopu   
în Simona Halep
18/12/2019, 20:36
Amintirile Simonei Halep! Campioana de la Wimbledon a povestit cele mai plăcute, dar și dureroase momente din carieră
Simona Halep. sursă foto: hepta.ro

Simona Halep a avut un an 2019 senzațional, cu o finală câștigată la Wimbledon. Simona a povestit pentru gsp.ro, cele mai plăcute, dar și cele mai dureroase momente din carieră.

Amintirile Simonei Halep

Simona Halep și-a adus aminte de mai multe momente plăcute petrecute de-a lungul carierei sale. Campioana de la Wimbledon consideră că anul 2019 a fost cel mai bun de până acum: „Pot spune că sezonul acesta a fost cel mai bun pentru că am câștigat la Wimbledon.

Un astfel de succes nu se poate compara cu nimic, nici măcar cu primul trofeu de Mare Șlem pe care l-am câștigat anul trecut. Wimbledon-ul este ceva aparte și a făcut ca acest sezon să fie special, mai ales că nu am avut un 2019 grozav la celelalte turnee și nici ca stare nu am fost foarte-foarte bine”, a mai spus Simona Halep.

„Am învățat multe anul acesta și nu l-aș schimba deloc!”

„Am fost și obosită după toți acești ani, am avut probleme fizice musculare, mă dureau mușchii, mai tot timpul eram obosită, dar venea din partea mentală. Corpul ajunge la o saturație sau la o oboseală pe care nu poți să o gestionezi și nu trece doar cu trei zile de pauză.

Dar a fost un an bun pentru că am învățat multe din el, cu mai multe momente grele decât bune, însă a fost o experiență folositoare și nu l-aș schimba cu absolut nimic”, s-a confesat campioana de la Wimbledon.

Înfrângerea de la Roland Garros, cea mai dureroasă

Simona Halep și-a amintit și de cea mai dureroasă înfrângere suferită: „Înfrângerea de la Paris a fost extrem de dureroasă pentru că am pierdut, nu vreau să par arogantă sau ceva, dar am pierdut pe mâna mea pentru că i-am făcut jocul ei, Amandei Anisimova, așa cum îi place și n-am fost inspirată să schimb tactica atunci când a trebuit.

După meciul acela, am spus că trebuie să mă focusez pe ce am de făcut eu, să am încredere și să nu mă las doborâtă de momentele grele pe care le am. De aceea am ajuns la Wimbledon foarte împăcată, foarte liniștită. De la Roland Garros la Wimbledon am muncit, am făcut antrenamente specifice suprafeței de joc”.

Nu i-a fost frică de finala cu Serena de la Wimbledon

Simona a povestit și cum a trăit întreg turneul de la Wiimbledon și cum s-a simțit la meciul cu Serena Williams: „N-am avut nimic altceva în cap decât că trebuie să joc și să-mi iau șansa. Am fost ca soldații în armată, punct ochit, punct lovit, nu mi-a fost teamă de nimic.

Nu au fost așteptări foarte mari, știam că pot să joc la un nivel înalt ca să câștig contra ei. Meciurile pe care le-am jucat în trecut m-au ajutat foarte mult, am fost de multe ori aproape, dar n-am reușit să câștig. Nu mi-a fost teamă de absolut nimic la meciul acela”, și-a adus aminte cu plăcere Simona Halep.

  • 28 de ani a împlinit Simona Halep pe 27 septembrie
Închide ×